• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

USB zvučna kartica - preporuka

Autor 9A6NDD, 04. Svibanj 2009, 12:28:07

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6NDD

Trebam preporuku za navedeni komad hardwera koji bi služio za digimode  ;D
Na što obratiti pažnju pri kupnji?

9A7YY

Svaka zvučna kartica će ti biti dobra za digi mode. Pozornost obrati na kvalitetan (dobro napravljen) interface.
USB kartice su ti višestruko skuplje od PCI kartica pa ako imaš slobodan PCI utor preporučam ti PCI karticu.

9A6NDD

E, sad mio nešto palo na pamet  ::) Da li je teoretski sigurnije spajati komp-stanicu preko USB kartice nego preko PCI?

9A5CW

Citat: 9A6NDD  u 04. Svibanj 2009, 13:09:55
E, sad mio nešto palo na pamet  ::) Da li je teoretski sigurnije spajati komp-stanicu preko USB kartice nego preko PCI?

Dosta zamrseno pitanje... koja je uopce razlika izmedju PCI i USB?

Citat: 9A6NDD  u 04. Svibanj 2009, 12:28:07
Trebam preporuku za navedeni komad hardwera koji bi služio za digimode  ;D
Na što obratiti pažnju pri kupnji?

Zaboravih odgovor... da ima line in/mic i line out...

73

p.s. ima li kod nas ovakvih i za male pare USB stickova?
73, Pa3k 9A5CW
..................................
B. Đorđević napisa:
Ni EU nije šta je bija, držmo se mi Istre.
On je u Božjim rukama, ka i Papin sobar. Razlika je jedino šta sobar viruje u Boga.

E72X

USB kartice zahtjevaju puno vise procesorske snage, znaci uzima više sistemskih resursa pogotovo ako ce te koristi cw skimmer ili PowerSDR program u vecem sample rate 192 khz ... dok za PCI sabirnicu vec to nije slucaj... Moja preporuka je E-mu 1212  oko $100 dodje za kupce koji si to mogu priustiti kao sto vec napisa potreban je dula core i USB 2.0 standard...

9A3LI

Sve ovisi šta smatraš pod digimode, sve ili samo neke.

Prvo pogledaj:
http://www.m0kgk.co.uk/sdr/soundcards.php

Naravno da je svaka dobra ali postoje i bolje.
Vjerovali ili ne svaka PCI je bolja od one na MB.
U HG-šrotu imaš Creative Audigy po nešto manje od 200Kn, pokazala se kao
vrlo dobra osim softverskog selektiranja ulaza mic/line, to je malo traljavo
napravljano.
Za USB audio nemam pojma, nikad probao.

9A2HM

Citat: 9A5CW  u 04. Svibanj 2009, 15:16:24

Patrik ja nabavio dvija takve preko eBay-a za po 2$ i nisam zadovoljan iz razloga što nema "mic mixer".
To znaći da mikrofonski ulaz radi samo u record modu, ali ga nema u playback mikseru tako da se ne može koristiti sa večinom contest programa. >:( ??? :'(
(ako treba dodatno pojašnjenje, može na mail)

73 de Krešo-9a2hm

73 de Kreso

9A5CW

Citat: 9A2HM  u 04. Svibanj 2009, 17:18:50
Citat: 9A5CW  u 04. Svibanj 2009, 15:16:24

Patrik ja nabavio dvija takve preko eBay-a za po 2$ i nisam zadovoljan iz razloga što nema "mic mixer".
To znaći da mikrofonski ulaz radi samo u record modu, ali ga nema u playback mikseru tako da se ne može koristiti sa večinom contest programa. >:( ??? :'(
(ako treba dodatno pojašnjenje, može na mail)

73 de Krešo-9a2hm

Bok Krešo,
eto baš takvu informaciju sam želio dobiti, štos je u tome da bi se sa tim malim stickom napravio cijeli interface
u jednoj kutiji, pa plug i ako bog da play ;) Mozda se da negdje  nabaviti malo bolja verzija toga...

Ja imam za EME/RTTY koristim SB na MB HP notebooku i imam USB Creative Labs USB (radi i na USB1.0) - ne papa resurse, obe koristim tj. koristio sam par puta dok sam radio so2r RTTY.

73
73, Pa3k 9A5CW
..................................
B. Đorđević napisa:
Ni EU nije šta je bija, držmo se mi Istre.
On je u Božjim rukama, ka i Papin sobar. Razlika je jedino šta sobar viruje u Boga.