• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

IOCA sezona 2009.

Autor 9A5AN, 15. Travanj 2009, 00:26:31

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A7YY

Citat: 9A6AA  u 30. Travanj 2009, 21:07:44

Branko,

neću voditi nikakve rasprave na ovome forumu glede odnosa IOTA-IOCA, sve dok imate podršku pojedinaca koji me mjesecima (a uskoro će biti - i godinama) vrijeđaju i provociraju.

Citat: 9A7YY  u 30. Travanj 2009, 21:53:22

I na kraju. Obećavam, neću nikad više tražiti od 9A IOTA Country assistanta nikakvo pojašnjenje vezano uz IOTA program.

Ja sam svoje rekao.    HAUGH
[/quote]

9A7YY

Otoci sa zelenim labelama nisu IOTA  ???

9A7WA

Jedan metar jednako sto centimetara, znači jedan naprama sto, u milimetrima ne znam, treba
    mi računalo, znači računalo u ruke i operi, al baš me briga, ja sutra čekam barba Toma i Nenu i nadam
    se da će se čuti ovdje kod HA granice, a baš bi volio da netko barbi prigovori ako smije pa makar to
    bila i IOTA.

73              all                   de                  9A7WA

9A2JG

Eto, završio je Drvenik, sada će , vjerovatno, Zlarin, čuju se naši, 7WA, 3SM, 3ASI, i mnogi drugi. Gledajte cluster!

73, Koki 9A2JG

P.S. Sada radi sa Zlarina CI-148, 7076,2, Neno je na 14260...
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A2JG

Tom 2AA je na 7074,1, Neno 5AN na 14260, CI-429, Neno 59 po S-metru, Tom nešto slabije...

73, Koki 9A2JG

P.S. Za pola ure idući...

9A2JG

Završena aktivacija CI-430, slijede još tri (po Rusu) ili četiri (po Bugaru), otoka, vrijeme lijepo, GL & GH.

73, Koki 9A2JG

9A5TO

Zdravo!

Citat: 9A2JG  u 05. Svibanj 2009, 13:26:46
Završena aktivacija CI-430, slijede još tri (po Rusu) ili četiri (po Bugaru), otoka, vrijeme lijepo, GL & GH.

73, Koki 9A2JG
Točno, a taman sam koju minutu prije toga stigao do kluba. Srećom, već je 9A2AA/P bio u logu.

Pitanje za webmastera: Postoji li mogućnost ugradnje nekog mini klastera na ioca.hamradio.hr samo sa IOCA spotovima u realnom vremenu. Bilo da mi tamo spotiramo pa da to ide na vanjske klastere, bilo da se sa vanjskih preko filtera puštaju spotovi na ovaj?

Bilo bi nam lakše pratiti i reagirati...

73,

Tom, 9A5TO
«...Dozvoli mi da pobijedim. Ali ako ne mogu pobijediti, dozvoli mi da budem hrabar u pokušaju...»

9A8MM

Citat: 9a5to  u 05. Svibanj 2009, 14:08:46
Pitanje za webmastera: Postoji li mogućnost ugradnje nekog mini klastera na ioca.hamradio.hr samo sa IOCA spotovima u realnom vremenu. Bilo da mi tamo spotiramo pa da to ide na vanjske klastere, bilo da se sa vanjskih preko filtera puštaju spotovi na ovaj?

Hi Tom.

Za ovo što tražiš treba dobro definirati filtere (kako razlikovati IOCA postove od ostalih? Po znaku? Treba onda svaki put definirati znakove i periode. Po nekom opisu? Kako onda reći ljudima da uvijek kada spotiraju neki CI, to i napišu?). Svakako stvar za razmisliti.

Ovaj drugi dio ne kužim... tu gdje kažeš da mi spotiramo: "da mi tamo spotiramo pa da to ide na vanjske klastere". Zašto ne koristiti 9A0DXC za spotiranje? Ili bi ti spotiranje samo na nivou ioca.hamradio.hr?

Jedno od mogućih rješenja je staviti neki mini shouldbox na ioca.hamradio.hr - nešto kao chat, ali s mogućnošću kratkih poruka i da je to vidljivo na naslovnoj stranici, i samo za registrirane članove. To, dakako, nebi bilo integrirano s nijednim clusterom, pa je to samo pola funkcionalnosti koje si ti pitao.

Probaj mi dati odgovore na ova pitanja iznad (kako filtrirati IOCA postove), pa ćemo vidjeti što se može napraviti.

Marko, 9A8MM

9A7WA

Ja koristim VE3SUN  DX MONITOR i samo ubacim znak koji hoću npr. 9A2AA/p i on me odmah
   upozori da je narečeni aktivan i to je to, za sada besprijekorno radi.

73         all            de          9A7WA

9A5TO

Za ovo što tražiš treba dobro definirati filtere (kako razlikovati IOCA postove od ostalih? Po znaku? Treba onda svaki put definirati znakove i periode. Po nekom opisu? Kako onda reći ljudima da uvijek kada spotiraju neki CI, to i napišu?). Svakako stvar za razmisliti.
Filter bi mogao biti: (Polje znaka 9A*/* or polje komentara CI or IOCA or IOTA or bilo koji broj ) and HF
E sad, kada se stvori navika pisanja ovo bi možda moglo biti prihvatljivo.

Ovaj drugi dio ne kužim... tu gdje kažeš da mi spotiramo: "da mi tamo spotiramo pa da to ide na vanjske klastere". Zašto ne koristiti 9A0DXC za spotiranje? Ili bi ti spotiranje samo na nivou ioca.hamradio.hr?

Zamislio sam da oni koji prate taj namjenski clx kada upišu svoj spot na njega on ode i u svijet. Tj. da ne moraju isti spot ponavljati ne još nekom drugom, npr. 9A0DXC klasteru.

Jedno od mogućih rješenja je staviti neki mini shouldbox na ioca.hamradio.hr - nešto kao chat, ali s mogućnošću kratkih poruka i da je to vidljivo na naslovnoj stranici, i samo za registrirane članove. To, dakako, nebi bilo integrirano s nijednim clusterom, pa je to samo pola funkcionalnosti koje si ti pitao.

Kad bi se još omogućio SMS selfspot aktivatora kroz neki gateway bilo bi to UFB.

73,

Tom, 9A5TO
«...Dozvoli mi da pobijedim. Ali ako ne mogu pobijediti, dozvoli mi da budem hrabar u pokušaju...»

9A5TO

Citat: 9A7WA  u 05. Svibanj 2009, 15:17:03

Ja koristim VE3SUN  DX MONITOR i samo ubacim znak koji hoću npr. 9A2AA/p i on me odmah
   upozori da je narečeni aktivan i to je to, za sada besprijekorno radi.

73         all            de          9A7WA
TNX za info!

73,

Tom, 9A5TO

9A7WA

Tome ako te više zanima taj program, info only na private mail, kao što moderatori kažu.

73        all          de        9A7WA

9A5TO

Citat: 9A7WA  u 05. Svibanj 2009, 15:21:35

Tome ako te više zanima taj program, info only na private mail, kao što moderatori kažu.

73        all          de        9A7WA
Ako uhvatim vremena pogledat ću ga (preko)sutra. U svakom slučaju nadam se da ćemo se u petak vidjeti pa možemo i u 4 oka.

73,

Tom, 9A5TO

9A3ASI

Hoce li biti i danas aktivacije?

9A7WA

Trenutno 9A2AA/p  na 7082,49   sa CI-917   stijene.

73      all        de        9A7WA