• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Tko će biti član izvršnog odbora HRS-a?

Autor 9A8DU, 03. Travanj 2009, 12:20:18

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9a6c

Citat: 9A2Y  u 05. Travanj 2009, 13:34:44
       Mene samo žarko interesira jedna stvar.U kojem svojstvu, Goran Grubišić ,osim što je član HRS-a,I Glavi urednik Časopisa HRS-a,za što je dobro plaćen,zastupa interese aktuelne "Vlade",a očito i buduće,sa vrlo malim izmjenama. Ovu moju tvrdnju baziram na tome ,što je kandidat za Predsjenika,član sadšnjeg I.O.Imamo li mi još uvijekStručnu službu,Predsjenika,Podpredsjenika,Članove Izvršnog odbora,ili je dovoljan samo Glasnogovornik istih?
    9A2Y

:o

Milane, nije baš jasno kome je pitanje upućeno?
Ako je meni osobno, možemo nastaviti korespodenciju preko osobnog e maila.

Bold iz citata je moje djelo.

NHF

GG

9A2Y

Dobro jutro Gorane
    Na neka pitanja ,ponekad i ne treba davati odgovore,pa tako ni na ova pitanja.Sjeti se samo tvog,i inih pisanja prije prošlih Izbora.Zašto bi se sada mejlali.Ispada,da o svemu što se vama ne sviđa da se govori,trebalo bi se dopisivati e-Mailom.Eto i Vaša udanica,član I.O.,9A3MR mi je otkazao popravak HF pojačala,kojeg je on gradio,zbog mog pisanja na Forumu.Zamisli!!!
Ja se nikako ne mogu pomiriti s tim da imamo samo jednog Kandidata.To me podsjeća na ona "mračna vremena",kad bi servirali jednog kandidata i onda bi za njega 100% glasovali.I na pominjem  da u tome nisam učestvovao,već to čuo preko sredstava priopćavanja,i kao "mladac" se tome čudio.I nemoj opet spominjat Predprošle Izbore.Onda su bili DVA kandidata ,do pred same Izbore,Petar i neki R.A. iz Varaždina,pa je ovaj odustao,kad je vidio da nema podršku.
           9A2Y

9A2JG

Milane, ja sam, kao i (pretpostavljam) većina zainteresiranog članstva, očekivao u petak na kraju radnog vremena "osvježenu" informaciju o stanju istaknutih kandidata, baš onako kako je i išla na klubove.

Kako se to nije pojavilo, ostavilo je manevarski prostor za nagađanja, kao što je i ovo tvoje. Nagađanje uvijek ima plodno tlo, kada je informacija nepotpuna. Ko je "kriv" za to, stručna služba koja (ni)je stigla, Urednik, ili neko treći, nije sada važno.

Vjerujemo da će biti dovoljno javnih kandidata za sve odgovorne i časne funkcije, te da će biti dobar odabir.

Složit češ se da nikoga ne možeš prisiliti da se kandidira, ili da prihvati kandidaturu (baš kao i za moderatore!).

73, Koki 9A2JG
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9a6c

Milane, da je Koki rekao ono što sam sam napisao, svoj post sam izbrisao.

GG

9A2Y

E da ste se još sjetili stavit u Pavilnik,kad već niste u Statut,da i doživotni članovi HRS-a imaju pravo delegirati jednog člana u Supštinu.di bi vam bio kraj.Evo ja predlažemkao jedan od tih ,Emira Mahmutovića.Mislim da je to pametnije,nego kad jedan Klub od dva člana daje nekom podršku,a onaj drugi član,nema pojma o tome.
       9A2Y

9A4QV

Citat: 9A2Y  u 06. Travanj 2009, 08:18:09
       E da ste se još sjetili stavit u Pavilnik,kad već niste u Statut,da i doživotni članovi HRS-a imaju pravo delegirati jednog člana u Supštinu.di bi vam bio kraj.Evo ja predlažemkao jedan od tih ,Emira Mahmutovića.Mislim da je to pametnije,nego kad jedan Klub od dva člana daje nekom podršku,a onaj drugi član,nema pojma o tome.
       9A2Y

A šta je s onim trećim članom, mislim iz kluba?

QV

9A2JG

Milane, citirat ću starijeg i mudrijeg od sebe samoga : Ako kandidat nije kandidiran u matičnom klubu, ne zaslužuje biti biran.

Ne odričem Vama, doživotnima, "pravo" na glas u Skupštini, udružite se svi, iz cile Hrvatske, u jedan klub, bez troškova i članarine (da ne optereti penzionerske džepove) registrirajte se, učlanite u našu krovnu Udrugu, i, sukladno broju, izaberite svoga (ili svoje) delegata.
Niko ne bi imao ništa protiv.

Ovako, je pomalo šlampavo, svak bi reka : Oni ki ni moga pasat u svon klubu, oće uć na malu funjestru.

73, Koki 9A2JG

9A2JK

Citat: 9A2JG  u 06. Travanj 2009, 10:27:09
...
Ne odričem Vama, doživotnima, "pravo" na glas u Skupštini, udružite se svi, iz cile Hrvatske, u jedan klub, bez troškova i članarine (da ne optereti penzionerske džepove) registrirajte se, učlanite u našu krovnu Udrugu, i, sukladno broju, izaberite svoga (ili svoje) delegata.
Niko ne bi imao ništa protiv.
...

Koki, pišeš da nitko ne bi imao ništa protiv.
U čije ime pišeš ?
Ja kad pišem i govorim, pišem i govorim samo u svoje ime i ničije više.
Da se razumijemo, za mene u Hrvatskom radioamaterskom savezu
nema ''naših'' i ''njihovih'', nema zastupanja ''naših'' i ''njihovih'' interesa
i slične bedastoće.

Kad pak trebamo birati Predsjednika i ostale ''organe vlasti'', zanimaju me
samo oni koji će dati bolji program tj. viziju kako vide HRS u budućnosti i
koji su nam, po njihovom viđenju, prioriteti. Sve ne možemo ostvariti.
Zato sam protiv bilo kakvih podjela i sl.

Isto tako me veseli da si ti, kao kandidat za IO iz Dalmacije,
dobio podršku čak i iz Podravine. I ovdje je nekad bilo more.  ;)

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A2JG

Dragi Martine, ni u snu mi nije palo na pamet da pišem, a da izgleda da zastupam javno mijenje u Hrvata.
Onako kako sam napisao se izražava u Dalmaciji, ako ste ti, ili neko drugi, drugačije shvatili, i našli se povrijeđeni, ispričavam se.
Očigledno nisi bio u životu puno sa Dalmatincima, ali to je moj problem, a ne tvoj.

Ako si pažljivo čitao, a mislim da baš i nisi, mogao si vidjeti da sam ja natuknuo mogućnost (na koju imaju pravo i po zakonu!) da se udruže, registriraju, učlane u HRS, i bilo bi suviše i diskutirati o činjenici da bi onda imali pravo na svoga delegata, sukladno broju članova.

Ima nas određeni broj koji aktivno rade u više klubova, čak i članarinu plaćaju, ali nismo doživotni, HI !

73, Koki 9A2JG

P.S. Naveke su se Podravci i Međimurci lepo slagali s Hrvatima, kaj ne ? To ti je i jučer komentator rekel na Sportsko popodne.

9A2Y

Koki nisi shvatio, mi smo članovi Hrvatskog radiaomaterskog saveza,i dali smo prisegu da će mo to biti dosmrtno(ne doživotno).Bira se Predsjednik RHS-a ,a to je smo li mi članovi nekog Kluba ili nismo ,to sada nije važno,razumiš?Nikad ne bih želio biti član nekog Kluba u kojem nisam aktivan.Qjaro?
   9A2Y

9A2JG

Ti si, Milane, možda jedini "doživotni" koji nema matični klub ? Ili ga, možda, imaš, a ja za to ne znam ?
Ako ga imaš, i imaš ambicija biti njegov delegat, izbori se za to.
Ako ga nemaš, mislim da Vam (kako iskreno napisa Adam) fali treći (po Zakonu o udrugama) !
Koliko čitam stranice klubova, Emir ima matični klub, u kojemu po Statutu ostvaruje svoja prava i obveze. Zašto bi on ulazio među delegate, mimo volje svoga matičnog kluba. Nije to potrebno ni njemu, ni klubu, ni Skupštini.
Ne kada je on u pitanju, nego inače, stvar je dogovorenog principa.

73, Koki 9A2JG

P.S. Shvaća Koki i napisano, i nenapisano, Gingko forte radi, HI !

9A2Y

E sad shvati Koki,jednu stvar.I ti svi ovdje nazočni.Niti sam pozicija,nit opozicija.Ne borim se za "vlast" kao ti,ni za pozicije bilo koje vrste.Sve što pišem,je samo u interesu radioamaterizma,i krovne udruge HRS-a.Uopće nemam nikakvih ambicija,kao ti.Maloprije sam došao iz mog maslinika(500 stabala maslina), sutra idem u Split na Promotivno otvaranje moje trgovinie.Pozivam ovom prilikom sve R.A. iz Splita da dođu.Zakopat će mo"ratnu sjekiru".Stvarno ser ne ne opterećujem sa svim ovom kao ti,dragi Koki,,
       9A2Y

9A2JG

Dragi Milane, ne odgovori ti meni na osnovno pitanje, da li imaš (matični) klub, ili ne ? Ako imaš, izbori se tamo za kandidaturu, u kojoj ja osobno ne vidim ništa loše, ako se čovik dobro ćuti, dapače.

Ja sa tobom nemam otkopanu ikakvu, a kamoli ratnu, sjekiru. Nikidan san kupija novi mobitel, pa su mi dica pokazala da ima i snimač govora. Sad kad smo ravnopravni, ko nan šta more.

Što se tiče butige, bija san napisa da san prvi RA koji je uliza unutra, ženskica lipa i pravog ponašanja, na svome mistu, sve mi je pokazala, i dala prospekt. Biće Vama dobro i bez mene, ne sumnjan u to. Svako dobro.

73, Koki 9A2JG

P.S. Nisan opterećen, budi sigur, samo mogu bolje predstavljat Dalmaciju, i sve RA , od nekih drugih.

9a6c

Alo, a šta ćemo sad reklamirat butige i maslinovo uje?

I komplimentavat ženskicaman?

Sad se morete lipo snimat pa nema straja, može i na direct mail.

GL GG

9A2Y

A dragi Gogo,što je tebi trbebao ovaj komentar,na moje i Kokijevo dopisivanje.Sigurno,u dnevopoličike svrhe??
       9A2Y