• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

IC 756 PRO

Autor 9A2QP, 29. Ožujak 2009, 07:48:16

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2QP

Pozdrav svima !
Molim kolege radioamatere koji rade sa gore navedenim uredjajem IC 756PRO da ako je moguće napišu prednosti odn kvalitete tog uredjaja (svoja iskustva) odn mane.Imam namjeru možda nabaviti taj uredjaj.
Kad smo sretni uvijek smo dobri,ali kada smo dobri,nismo uvijek sretni.....
73 de 9A2QP Joe

9A2QP

Pa ljudi moji zar nitko ne radi s takovim uredjajem?
73 de 9A2QP Joe

9A6R

Čini mi se da ga ima 9A6SUE ali nisam 100% siguran.To je vrlo dobar uređaj.Dolaskom pro2 i pogotovo pro3 verzije malo se"izgubio".Pro3 je bolji ali i skuplji,hi.U svakom slučaju pokušaj kontaktirati Zlatka iz Umaga pa se informiraj.Vrlo bi ga rado imao na stolu u mom shacku,mislim na 756PRO,HI.
Sretno.

9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A8DU

Pozdrav,ja sam ga imao jedno kratko vrjeme,solidan uređaj,drugi prijemnik mu nije ni sluga YAESU,osobno sam imao problema sa displejem,svaki put kada sam uključio uređaj toliko je bio svjetao da sam ga morao podešavati,on zapravo ima mnogućnost podešavanja kontrasta i svjetlosti,poslije nekoliko minuta opet je postalo sve precrno,čitao sam na forumima recenzije ,mnogi se žale baš na tu seriju 756 gdje displej ima grešku,prodao sam ga kao takvog,naravno kupac je bio upoznat sa greškom.73 Drago 9a8du(Osijek nepokoreni grad)
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A5CW

ZZ,
radio s njime (pro3) u 9A CW - napravio 1000+ qso (low power) ... ponekad se malo cudno ponasa kad ima jakih stanica u blizini, prijemnik sasvim solidan (gornji bandovi), SSB na predaji ima malu manu (nadji na netu), dual VFO je odlicna stvar.
DSP igracka... sa dodatkom 6m... ekranom u boji... jedino mu fali konektor za TV antenu... i daljinski upravljac ;)

Ovaj za sad radi najvise na 2m bandu sa Javornikom ;)

73
73, Pa3k 9A5CW
..................................
B. Đorđević napisa:
Ni EU nije šta je bija, držmo se mi Istre.
On je u Božjim rukama, ka i Papin sobar. Razlika je jedino šta sobar viruje u Boga.

9A5K

Ja sam od prošlog ljeta prešao sa Kenwood TS-950SDX na ICOM IC-756 PRO III... i mogu reći da sam jako zadovoljan s njim.
Koristim ga i na KV i na 50 MHz i s HA8RM transverterom na 2m..
S PRO i PRO II nisam radio,tako da to ne znam. Inače, sada je izašao i IC-7600 kao nastavak ove 756 serije, ako se ne varam.

73,
9A5K

9A8DU

Krešo molim iskreno, što je po tebi bolje,kod TS 950 SDX a što kod 756 Pro 3.hvala 73 Drago 9a8du(Osijek nepokoreni grad)
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A5K

Iskreno, ne znam koliko je usporedivo. Imam osjećaj da bih prednost na 160m i donekle na 80m dao TS-950SDX, no, ne bih rekao da IC-756 PRO III zaostaje nešto puno iza njega..
Subjektivan dojam je da je ovo prvi uređaj koji mi nakon dugo godina uglavnom na Kenwoodovim uređajima nekako odgovara uhu.
DSP radi stvarno izvrsno, treba se priviknuti na razliku u odnosu na klasične kristalne filtere.
Naravno, riječ je o uređajima sasvim drugačijih generacija, a sve se pomalo okreće isključivo prema DSP-u, kako stvari stoje.
Ono što mi se posebno sviđa je analizator spektra i sad doslovce imam problem što mi na uređaju koji to nema stalno nešto nedostaje.
Živo me zanima što dodatno nosi IC-7700 za praktično dvostruku cijenu.

73,
Krešo - 9A5K

9A4CD

Koliko se može vidjeti IC-7600 ima veći TFT ekran od IC-7700 i poboljšan DSP na
spectrum analayzeru od IC-756PRO3 (što je baš za tebe Chris  ;D ).
Inače, IC-7600 ima "noviji" software za DSP procesor. 3 različita dodatna roofing filtera,
100db selektivnost, 3 kHz filter i što je meni najvažnije i presudno je da ima
prednji i zadnji USB port  ::).

IC-7700 ima IP3 = +40 dBm i DVR (Digital Video Recorder) za "youtube"  ;D.

Tek kad stave Fibra channel ili ESCON izlaz na uređaj onda ih uzimam.

Pa sad tko voli nek izvoli.

73's
Igor
9A4CD

9A6R

Da nema DVR-a nebi valjalo.Mogu li se filmovi gledati na tom ekranu?To je DX-ima prijeko potrebno.

9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A2QP

E to volim komentare iz prve ruke prezadovoljan sam s vasim iskustvom sad ste me jos vise uvjerili da mi taj stroj TREBA pa uz ovu igrackicu FT100d bit ce na stolu i kod mene.Ma ja sam sve sto se nagooglati da o njemu citao ali nitko ovak po domace nije napisao e sad u akciju skupit eurice i da se pocne radit.Jos kad bi u nekoj ekipi s njim radio u jednom kontestu onda me vjerojatno nitko nebi mogao odgovoriti od tog uredjaja hi hi..
Jos jednom svima hvala na svojim iskustvima
CW za sva vremena
73 de 9A2QP Joe

9A5K

Hi Joe..

Za PRO ne znam, ali ako hoćeš vidjeti/isprobati PRO III u živo, navrati...

73,
Krešo-9A5K

P.S. Nešto za čišćenje grla se isto bude našlo, da ne zapinje na SSB...  ;)

9A5AN

Imao sam prilike dosta vremena raditi s navedenim modelom i čak ga direktno uspoređivati s FT-1000 Mark V.
Ja ne posjedujem dotični uređaj pa možda mogu biti malo objektivniji u ocjeni.

Zamjerke:
- veliki ekran zauzima previše mjesta na uređaju te su ostali korisni potenciometri prilično stisnuti i mali
- DSP daje dojam rada u tunelu
- CAT veza s PC-om (za koju treba kupiti konverter) je vrlo spora (osvježavanje cca 1s) i otežava rad u DIGI modovima
- reed relej je pre slab za direkto uključivanje starijih verzije PA
- jedan gumb za VFO-A i VFO-B
- analogni instrument bi moga biti bolji s obzirom na cijenu uređaja
- vanjski izvor napajanje 13,8V
- uređaj se prilično zagrije već nakon tridesetak minuta stajanja na prijemu

Prednost:
- DSP ima razne mogučnosti podešavanja uz dobar grafički prikaz
- predpojačalo koja se može koristiti za beverage antenu
- korištenje PC headseta
- cijena je pala ispod 2500$

Direktna usporedba prijemnika s onim u FT-1000 nije pokazala neke bitne razlike osim efekta tunela koji meni osobno jako smeta.

73 de Neno  8)

9A2QP

Hvala decki na iscrpnim informacijama i tebi Neno na usporedbi ja sam vec na DSP naviknut jer ga ovaj mali cudak FT 100d ima no ja imam i CW filter 300Hz pa to vise koristim izuzetno kad treba nesto smetajuce odn.jako smetajuce ukloniti onda i DSP pomaze.
Ej Kreso jel ti to mene pozivas na 9A Field Day kontest CW ,dali ces iz portabla raditi mozda da ja donesem ovaj mali FT sa sobom a i mogli bi raditi iz jedne lokacije kod mene kaj velis na to.Nije daleko ni od tebe ni od mene jedna lijepa lovacka kuca u Molvama samo moram pitati mog sogora za upotrebu.
73 de 9A2QP Joe