• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

K5D dxped.

Autor 9A5CW, 16. Veljača 2009, 10:15:33

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A5CW

I jel pa? Kod mene u subotu popodne na 14MHz tijekom USA otvaranja ;)
Sad ga cekam  na 6m ;)
73
73, Pa3k 9A5CW
..................................
B. Đorđević napisa:
Ni EU nije šta je bija, držmo se mi Istre.
On je u Božjim rukama, ka i Papin sobar. Razlika je jedino šta sobar viruje u Boga.

9A1UN

Radjen od doma sa malom antenom i snagom, signal odlican na svim
bandovima

73 Davor 9A1UN

9A2EU

Preko vikenda je pao od 80 do 17 metara. Još se čeka na 160, teško ga je dozvati s 400 watta na top bandu.
73
Zlatko, 9A2EU

9A2D

9A2D

9A5CY

Logovi će izlaziti dva puta dnevno, tako su bar najavili na svom WEBu.

Za sada ga je klub 9A1CCY radio na 7 opsega od 160-15m na sve 3 vrste rada. Na 12m polažemo minimalne šanse (skoro nikakve), a 10m je prognoza = 0 (big)
Jutros je konačno rađen i na 160m. Ako dozvolite, preporučio bih lovcima na TOP bandu da ustanu malo ranije (oko 3-4h loc.) jer nema puno USA stanica koji rade na 160m, a oni su se već ispucali. Europa pak u to vrijeme još uvijek spava pa nije gužva od EU stanica. Najbolji signal mu je oko 6:30 do 7h, ali tada se može čuti i VEEELLLIIIIIKKKKI PU, kakav dugo niste čuli na 160m, i to na svega 3-4khz. Sluša uglavnom 1-3 UP, rijetko šire.

Na 20m sam neki dan slušao operatora na SSBu, radio je 1-2QSOs po minuti, i to po brojevima, sa velikim pauzama od veze do veze. Znaći da ima tamo među njima i ne baš vrsnih operatora. No, treba uvažiti činjenicu da su za tu ekspediciju dobrano zagrabili iz svog džepa i takve OPs treba tolerirati, ne terorizirati, kako to tada zna biti na bandu i po klasterima.

Na otoku je 8 stalnih članova te još 7 koji će sutra biti zamijenjeni sa novih 7 operatora. Dakle, dosta operatora, više stanica istovremeno, bit će šanse još za svakoga.

Strpljenje sve rješava,  tamo ostaju još punih 8 dana (do 26.2.)

dobar ulov želim

Dean, 9a5cy

9A2JK

Hvala Valdo i Deane za info, posebno za 160 m.
Još samo da i 26.02. bude dan kad će raditi,
pa ću i ja imati šanse...  ;)

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A2D

Pa dobro, Martine, a čemu ti služi HA1YA linear?
Danas su kilave prilike da boli glava.

73 de 9a2d

9A2JK

Linear, antene i sve ostalo je OK, ali mene nema,  dolazim tek 25.02., kasna večer.  :'(
Imam KP5 potvrđeno (N3KS/KP5), pa se ne sekiram  ;D, ali nemam na 160 m  :'(

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A5CY

Martine,
a da pitaš gazdu za koji dan bolovanja ?  Znaš ono, bolesni smo dok ga negdje ne odradimo.
Reci mu da ti uzme u obzir da nisi još iskoristio ni ono bolovanje od preklani  ;)  ;D

26.2. Martin neće spavati, već vidim

GL, 73

Dean

9A2D

9A2TN

KP5 mi je pretposljednja zemlja.... OSTALA još samo VK0 (Heard)

K5D jučer na 18 MHz !!! Za malo razbribrige...

Jučer poslijepodne čekam i slušam na 18. Negdje oko 18074 čujem radi. Pokušavam otkriti gdje da ga zovem (split), odradi dvije tri veze i nestane. Pronađem ga koji kiloherc gore, pa isto tako dolje. Stalno šeće i radi u simpleksu. Sumnjivo mi ali odlučim se javiti (uradi pa poslije provjeravaj). Brzo ga napravim i opet nestane. Hvatam ga ponovo i nakon 15-tak minuta odradim za klub. I napišem na klasteru. A ono zbrka. Te da je pirat, te da je zaboravio uključiti ili split ili rit, pa možda ima i više od 0,5? Kaže 9A2DI da me slušao i čudno mu pa misli da je pirat.
Danas vidim, u dnevniku sam na 18 ali je klub primio ili krivo upisao kao 9A1DOP (moglo bi biti da je imao više od 0,5 zbog DOP).
Takvu ekspediciju još nisam radio. Davno sam radio (ne mogu se sjetiti znaka) jednu stanicu koja je čula npr. moj znak, da raport i ode. Nema potvrde, upita, bilo šta! Ja mislio nije primio pa ponovo. Pa tako 4 puta u desetak minuta. I na kraju svaki puta u dnevniku!!!
Samo poslijepodne slušam K5D. Prilike užasne.

9A5ST

Evo ga radio na 30mcw i opet neki problemi sa logom.
Isto mi se desilo i sa Sable isl.Bahhhh...
73 de 9A5ST
Zeky