• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

IOCA WEB

Autor 9A6AA, 13. Veljača 2009, 18:42:32

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6AA

Evo kako će izgledati IOCA web stranice.

Ovo je pripremna faza:

http://ioca.hamradio.hr/

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A6JRZ

Samo neka se u završnoj fazi zamjeni template (predložak). Bilo bi lijeo vidjeti sliku kakvog otoka nakon otvaranja te stranice (ako ostane ovaj predložak biti će suhoparno).
73 de 9a6jrz

9A6AA

Citat: 9A6JRZ  u 13. Veljača 2009, 21:03:26
Samo neka se u završnoj fazi zamjeni template (predložak). Bilo bi lijeo vidjeti sliku kakvog otoka nakon otvaranja te stranice (ako ostane ovaj predložak biti će suhoparno).

Bilo bi lijepo da i to bude, mada je teško odabrati pravu fotku od tolikoga broja otoka...

73

"DX never sleeps..."

9A4WW

Zašto samo jednog otoka?
Možda se može napraviti neki slideshow fotografija koji će prikazati i otoke ali i radioamaterske aktivnosti s njih.
Pri tom bi bilo zgodno vidjeti i stare crno bijele fotke...

Ovo je naravno samo prijedlog...

Alen, 9A4WW

9A7WA

Polako dečki prvo nek mi imamo kompletnu starnicu sa svim info
a, onda ćemo polako poboljšavat vremenom, zbunićete Marka, pustite
ga nek završi, pa onda lako prijedlozi i poboljšanja u interesu svih nas.

73          de          9A7WA

9A6JRZ

Citat: 9a4ww  u 14. Veljača 2009, 16:08:06
Možda se može napraviti neki slideshow fotografija koji će prikazati i otoke ali i radioamaterske aktivnosti s njih.
Pri tom bi bilo zgodno vidjeti i stare crno bijele fotke...
Ima dosta komponenti za Joomlu koje baš to omogućavaju.
Da bilo bi lijepo vidjeti više probranih slika. Galerije su obične pretrpane sa svim slikama :)
73 de 9a6jrz

9A8DU

Citat: 9A6AA  u 14. Veljača 2009, 15:21:34

Bilo bi lijepo da i to bude, mada je teško odabrati pravu fotku od tolikoga broja otoka...

73

Pozdrav,zamisli koliko su naši susjedi Slovenci sretni zbog radi toga,jedna dvije fotke,rješen problem.
73 Drago 9a8du(Sarajevo ljubavi moja)
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A4QV

država tisuću ot(r)oka  ;D

9A3SM

Pozdrav društvo,

Možda jednog dana i bude tisuću otoka ali za sada po zadnjim informacijama kako me obavijestio POBOČNIK lista je stala na 999 i može samo ići prema dolje ako se pokaže da neki otok ne zadovoljava tražene kriterije.

Kako je prije napisano u fazi je izrada IOCA web stranice i treba vremena i strpljenja da se završi kostur pa onda ćemo popravljati i uljepšavati .

Zamišljena je da na jednom mjestu bude sve vezano za informacije o propozicijama diploma, plaketa i trofeja, lista otoka, informacije o najavljenim aktivnostima i još ponešto interesantno i vezano za otoke.
Kao što znate da sve poslove oko web-a vodi Marko - 9A8MM i da mu ovo nije jedina obaveza onda Vas molim za strpljenje jer mu je ovo još jedna obaveza više.

Ujedno da iskoristim priliku i da zamolim sve naše operatore koji su u protekloj godini radili i aktivirali otoke, a da nisu poslali svoje potrebne dokaze o njihovoj aktivnosti i boravku na otocima da to učine jer je i novi pravilnik pri kraju u kome je predvidjeno da sve ono što je odradjeno a " NIJE POTVRDJENO " u smislu da nisu dostavljeni podaci o aktivacijama NEĆE biti priznato niti AKTIVATORU niti LOVCU pa mislim da ako želimo ovu diplomu zadržati na visokom nivou kao do sada da bi bilo u redu da se bar mi u Hrvatskoj pridržavamo nečega što smo i sami prihvatili ako smo u aktivacijama koristili IOCA brojeve.

O drugim informacijama kasnije.
VY 73 de Mato - 9A3SM

9A3VV

Citat: 9A6AA  u 14. Veljača 2009, 15:21:34

73

Netko je nedavno postao (bit će Branko, YY) jednu krasnu fotografiju Palagruže koja pokazuje cijelu skupinu, a kako je Palagruža naš najudaljeniji (da ne kažem najistaknutiji) otok i zbilja je upečatljiva, mislim da bi baš ta slika bila svima ugodna oku (i srcu).

Mislim da bi ta slika bila odlična kao prva - ulazna stranica, s ponudom jezika, a zatim ide onaj, recimo, službeni dio (tekst, prijava, pretraživanje...).
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A7YY

Citat neće pa neće.  :)

Po mom skromnom mišljenju nema lijepih i manje lijepih otoka. Kao ni otroka.
Svaki je lijep na svoj način i zato moj glas ide za ....................nasumično iznjenjivanje slika. Naravno ako tehničke mogućnosti to dozvoljavaju.

No ono što bi mene osobno više veselilo je foto galerija aktivatora "in action".
Dosada smo imali samo ton,ali bez slike. Vrijeme je da se to izmijeni. Da mi koji sjedimo u udobnosti svoga PPS-a vidimo kako naši mladići uživaju na podnevnom suncu. Valjda kao mačci.  ;)

Stoga aktivatori naprijed otvorite vaše riznice. Mogao bi zasigurno i Emir u tome pripomoći fotografijama koje su mu aktivatori poslali kao dokaz o aktivaciji.

Ako me nos ne vara biti će to lijepa stranica za otokoljupce.

9A6AA

Citat: 9A3VV  u 25. Veljača 2009, 21:54:40
Netko je nedavno postao (bit će Branko, YY) jednu krasnu fotografiju Palagruže koja pokazuje cijelu skupinu, a kako je Palagruža naš najudaljeniji (da ne kažem najistaknutiji) otok i zbilja je upečatljiva, mislim da bi baš ta slika bila svima ugodna oku (i srcu).

Mislim da bi ta slika bila odlična kao prva - ulazna stranica, s ponudom jezika, a zatim ide onaj, recimo, službeni dio (tekst, prijava, pretraživanje...).

Iako sam napravio dosta fotografija s Palagružom u glavnoj ulozi, po meni, jedna od uspjelijih (a koja nije moja) je ova:

S obzirom da je program na Forumu prikazuje umanjenu, ovdje je malo veća:
http://www.inet.hr/~srnkalan/Palagruza%202009/palagruza%20view.jpg

Nadam se da ću 8. svibnja načiniti bolju!

"DX never sleeps..."

9A4RV

9A3SM

Slažem se s Brankom u vezi foto galerije AKTIVATORA i svi Vi koji ste to već prošli vjerujem da imate nekakav trag ( osim izgorenih ledja ili nosa ) i na foto aparatu pa pripremite te slike.
Naravno da i otoka ima razno raznih i oblika i veličina i svaki od njih ima svoju draž i priču pa su svi dobro došli da se pokažu.
Vidjeću s Markom da li je izvediva verzija izmjeničnog pokazivanja slika pa kad bude aktualno javiću na vrijeme. Na Vama je da spremite poneku sliku kad je zatražimo naravno ako ste voljni je dati ( ustupiti )

Kako mi je Branko javio konačna lista otoka za IOCA diplomu je završena nakon mnogo razgovora i dogovora i ona za sada iznosi 1001 otok.

Za sada toliko s moje strane, a Vi sa zanimljivim prijedlozima navalite pa ćemo vidjeti što možemo iskoristiti u izradi naše IOCA web stranice.

Svima ugodan dan
Mato - 9A3SM

9A6AA

Citat: 9a4rv  u 26. Veljača 2009, 08:31:55
...

73, Romildo

¡Hola! Romildo,

Ma, na toj su slici otoci nekako prikazani u sumnjivom omjeru. Kamik od tramuntane izgleda puno veći nego što je, a Vela Palagruža umanjeno. Zbog projekcije, ofkos.

Naravno da oni koji nisu bio tamo to ni ne znaju, pa možda nije ni bitno...

73

"DX never sleeps..."