• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

OM-2500

Autor 9A3VV, 13. Siječanj 2009, 20:21:50

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A3VV

Tu i tamo se kroz diskusije na forumu, osobito prije i poslije nekog natjecanja, spominje linear OM-2500. E, sad, iako nisam zainteresiran za nabavku lineara jer prvo moram riješiti problem starog uređaja, odlučio sam malo pogledati o kakvom se linearu radi. Prvo što mi je Google ponudio je recenzija jednog švedskog radio-amatera:

http://www.sm5cki.se/ompower/index.html

Zanima me kakva su iskustva naših operatora - sretnih (?) vlasnika ovoga lineara? O snazi nećemo ;)
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A6C

Nisam vlasnik, ali bio sam sretan dok sam ga koristio. Pametniji je od mene i ne da se ložiti kako je koga volja. Voli dobro prilagođenje u svakom pogledu. Dvije faze su optimum, ali radi i na jednoj, smao malo podebljaj žice, hi. + 2 kW out coooool.

Svakako nabaviti za stare dane :D

GG

Pogledaj pod OM POWER, oni ga proizvode.
Ljudi koji o sebi govore u trećem licu uplašeni su, narcisoidni i skromnih mentalnih sposobnosti

9A3VV

Vidim da mu je Šved našao nekih ti***no istočnoeuropskih nedostataka (da ne kažemo šlamperaja), na primjer kod lemljenja i kvalitete pojedinih komponenti.

Kod mene je samo jedna faza i to onako, vikendaška (nekad je ovo bila vikendica), tako da mi se čini kako bi optimalno rješenje bilo zatražiti još jedan (industrijski ili kako se to već zove) priključak. Ili da idem graditi novu kuću? ::)

Sad sam vidio da sam cenzuriran. Svaka mu čast tko je ovo smislio ::) ::) ::)
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A1UN

Oba modela su dosta unaprijedjena od ovih prvih serija koje je recenzirao SM.
Ja sam jako zadovoljan i za sad nije bilo problema ni sa jednim.

73 Davor 9A1UN

9A2VJ

Odlican amplifier...GU 84b...najjbolji amp na Balkanu....
            Good amplification....9A2VJ

9A5CW

Pojacalo je dobro, moja preporuka da uz njega treba imati dobru antenu, a da ne govorim o balunu !
Naravno nemaju svi novaca za tako nesto...

73

p.s. odlicno zagrije PPS
73, Pa3k 9A5CW
..................................
B. Đorđević napisa:
Ni EU nije šta je bija, držmo se mi Istre.
On je u Božjim rukama, ka i Papin sobar. Razlika je jedino šta sobar viruje u Boga.

9A4QV

Citat: 9A5CW  u 14. Siječanj 2009, 11:06:08
Naravno nemaju svi novaca za tako nesto...

p.s. odlicno zagrije PPS

Misliš na balun?  ;D

Navedena kutija, uz 10w pobude daje laganih 1000w na izlazu. Ventilator šumi manje nego hard disk na računalu, podešavanje je jednostavno toliko da ni Patrikov prijatelj iz Italije ne može nešto zafrknuti, jedino je potrebno imati koji utikač više u PPS-u za 220V  ;D

QV

9A2D

Stojim iza ovih Adamovih riječi, točno je tako.

Dok sam bio mlađi, patio sam za snagama. Imao sam jednog školskog kolegu u gimnaziji koji je imao na kosi prirodan bijeli čuperak, cure su se otimale za njim, čak sam pomišljao da i ja ofarbam kosu. Patio sam za tim bijelim čuperkom ali sam se ohladio. Danas patim za crnim čuperkom.

Iz mog iskustva, LA je nesumljivo dobar, jedino treba vidjeti da li ti treba. Ja osobno svoj linear (za KV) palim jednom u 10 dana, radi 10 minuta i onda opet čeka. Jedino ću Adama pokušati angažirati kada mi linearčić za 70 MHz (naravno, 10 Watni) bude pošao u rad (da mi pomogne savjetom). Uložiš 48V napajanje sa XXX ampera da bi dobio tih 10 W, čista ljudska glupost.

73 de 9a2d

9A6C

Momci, da mi nije ispod časti, i sam bih ga kupio :P

Kefa, bilivmi, to s bijelim čuperkom ti je bezveze. Ja sam ga počeo njegovati u VII razredu osnovne i ništa, sve sam morao sam. A danas kad sam skroz bijeli, još manje :(

GG
Ljudi koji o sebi govore u trećem licu uplašeni su, narcisoidni i skromnih mentalnih sposobnosti

9A2D

Za promjenu, probaj sa crnim čuperkom. Mogu ti reći da to ponekad pali.

73 de 9a2d

9A2D

A sad bez šale. Uspoređivao sam ga (iznutra - pa moraš vidjeti crijeva) sa DX2/EMTRON (2xGU74B). I jedan i drugi su vrhunski rad, za razliku od ovih kojekakvih FL-aca, TL-aca a da ne nabrajam ove iz USA.

73 de 9a2d

9A8DU

Pozdrav,narečeni linearac sam vidio na Jarunu,dali je on bolji od ALPHA 77,imao sam ga, prava stvar.
73 Drago 9a8du(Osijek nepokoreni grad)
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A6C

Baš sam jutros navratzo do emtrona, mislim daje kod njih sada DX2 s GU84 kao i ovaj ili sam nešto zbrljio.

To je logičan izbor i jako razumno i kad ljudi riješe neke temeljne konstrukcijske probleme i krenu u serijsku proizvodnju, iznenađenja nema. Zaštita je majka.

Obavezno kupiti.

GG

9A7YY

OE1EMS

prodajem nove OM-POWER 2500 i OM-3500!
8)

73
ems