• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

LMR400

Autor 9A2D, 31. Prosinac 2008, 11:49:16

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2D

Zanima me da li još netko (osim Varždinaca, TNX Eugene) ima iskustava sa koaksom LMR400. Prema karakteristikama bio bi UFB za malo veću snagu (i s manjim gubicima), malo je krući a na našem legalnom tržištu (ako ga uopće ima) cijena mu je u rangu RG213 (govorim o cijeni u CHIPOTEKA). Moguće ga je nabaviti kod nas (ali ne radi nas nego radi bezžičnjaka).
HNY

73 de 9a2d

9A2SB

Pozdrav društvu,evo u prilogu malo podataka o LMR400.
Sretnu i uspješnu 2009.

9A2D

Zlatko, zvuči to obećavajuće, što se tiče karakterisrika. Našao sam nekoliko dobavljača kod nas ali mi se čini da neki prodaju i robu sumnjive kvalitete. Budemo vidjeli ovih dana.
Ljudi, sve najbolje u Novoj.

73 de 9a2d

9A3OS

Citat: 9a2d  u 31. Prosinac 2008, 11:49:16
Zanima me da li još netko (osim Varždinaca, TNX Eugene) ima iskustava sa koaksom LMR400. Prema karakteristikama bio bi UFB za malo veću snagu (i s manjim gubicima), malo je krući a na našem legalnom tržištu (ako ga uopće ima) cijena mu je u rangu RG213 (govorim o cijeni u CHIPOTEKA). Moguće ga je nabaviti kod nas (ali ne radi nas nego radi bezžičnjaka).
HNY

73 de 9a2d

Vlado,

Zadnji put kad se je kupovao lmr-400, metar je bio oko 25 kn. Nije mi jasno kako je sad to došlo u cjenovni rang rg213  :)

Ovdje imaš coax kalkulator gdje možeš vidjeti koliko db koji kabel gubi na kojoj frekvenciji.

http://www.timesmicrowave.com/cgi-bin/calculate.pl

lmr-400 je sasvim dovoljno dobar za bilo koji ompower ili 2xgu74.  ;)

73
Sam, 9a3os

9A2X

imam link u bukmarku...mi smo kupovali par puta - ovdje:

http://shop.elma.hr/Categories.asp?cid=99

vec si cuo kako dobro radi   ;)
problem bi mogla biti klijesta za krimpanje - njih sam dugo trazio i na kraju
nasao u datentechnik (tako nekako- imam u arhivi ako zatreba...) - mozda
to vise nije problem  kao prije par godina. da se i fusati, ali original u
americkim mjerama se pokazao kao 'must' za ozbiljno krimpanje.
bit ce decibela ko u prici  :)

9A2D

OK dječaci, ubjedili ste me. A ako ne nađem kliješta za krimpanje, znam gdje se mogu posuditi (to će me skupo koštati, ali ljudi smo, dogovoriti ćemo se).
Sve najbolje

73 de 9a2d

9A8A

Citat: 9a2d  u 01. Siječanj 2009, 08:09:25
OK dječaci, ubjedili ste me. A ako ne nađem kliješta za krimpanje, znam gdje se mogu posuditi (to će me skupo koštati, ali ljudi smo, dogovoriti ćemo se).
Sve najbolje

73 de 9a2d

Ako kabel kupiš kod one firme ELMA, oni ti mogu posuditi i kliješta ili odmah kod kupovine staviti konektore na kraj kabela...

Sretna Nova godina !

73's Mark

9A3LI

LMR 400 je OK za uglavnom sve amaterske potebe.
Problem je alu. oplet (folija + malo pletenice) te cijena dobrih
konektora.
Zbog debljeg srednjeg voda konektori od rg213 ne pašu.
Pa opet zbog one "smole" ili kaj već je, kad ga zakrimpaš ne cimaj
ga previše. Zakrimpaj, zaštiti i zaboravi, hi.
No, bilo je po oglasima Belden H-1000 PE, po karakteristikama
isti kao LMR400 ali cijena povoljnija.
Ima ko više iskustva sa H-1000 ??

Najbolje vrijeme za nabavku koaksa je blo kad se skinula NMT mreža.
Na otpadu u Sesvetama 1/2" ili 7/8" vrhunskog koaksa po 7KN/1kg
8)

Sretna vam nova 2009 !!
Puno veza
Malo gubitaka u kabelima
Dobro zdravlje
Puno penez
itd ....
;D

9A2D

Citat: 9A3LI  u 01. Siječanj 2009, 10:13:15

Najbolje vrijeme za nabavku koaksa je blo kad se skinula NMT mreža.
Na otpadu u Sesvetama 1/2" ili 7/8" vrhunskog koaksa po 7KN/1kg
8)

Našao sam ja to, prekasno, već je bio izrezan na komade i spreman za daljnju akciju. Srce mi se paralo.

73 de 9a2d

9A4GL

Bok Kefa,

HNY,

Citat: 9a2d  u 31. Prosinac 2008, 11:49:16
Zanima me da li još netko (osim Varždinaca, TNX Eugene) ima iskustava sa koaksom LMR400.

Obrati pažnju, razni proizvođači "taj kabel" drugačije imenuju. Ja sam bio kupio CFD400, karakteristike iste, cijena nešto manja, proizvođač "Chang Hong". Imaju i CLF400 ::)
Vidi http://www.changhong.com.tw/image/CABLE/cable-low-loss/CFD400%20SPEC.pdf
Ovaj moj CFD400 radi svoj posao, imao sam sreće što su mi prodali dobre konektore, pa sve zajedno na 5.8GHz radi kako treba.

Tih XXX400 kabela ima i od drugih proizvođaća, vjerojatno istih karakteristika.

73de Tihomir, 9a4gl

-----------
Sa budalama se ne raspravlja !!! Oni te prvo spuste na svoj nivo, a onda te dotuku iskustvom !
Tihomir Heidelberg, 9a4gl
email: _NOSPAM_9a4gl@hamradio.hr

9A3TR

Vlado,ne brini za cijenu.Bit će dovoljno dobra ona Daruvarska graševina u Kraljevici. :)...kliješta su u Brezju javi ako trebaš.

Svako dobro svima u 2009.

73,Vinko
9A3TR

9A1AA

Kefa, što si kupio OM 2,5k kad nemaš coax kabel :P
Dječaci, sretna vam Nova godina.

73, Ivo 9A1AA

9A6C

Dječaci, ja se ne bih previše znojio oko kabela i OM2500. Kod 9A7B RG213 iz Chipoteke hladno podnosi OM2500 na OB11-3, a na donjim bandovima još lakše. Osim toga, H1000 je duplo bolji od ovog u svakom pogledu i košta 13 kuna/m - Prodajem ili mijenjam opremu :D

Gušenje mu je duplo manje od Rg213, a po N0XX podnosi hladno 1 500W out na 144 MZ, prema tome na KV može i OM2750 ;D

Da stvar bude bolja, promjer mu je  kao i RG213, a koristi iste konektore. Samo što zbog krućeg (a to nije uvijek mana, jel tako ???) srednjeg vodiča možda nije jednako savitljiv kao RG213.

Evo malo mesa u prilogu.

HNY GG
Ljudi koji o sebi govore u trećem licu uplašeni su, narcisoidni i skromnih mentalnih sposobnosti

9A2D

Citat: 9A1AA  u 01. Siječanj 2009, 13:04:58
Kefa, što si kupio OM 2,5k kad nemaš coax kabel :P

To je jedan od onih koje smo uspjeli smotati na neviđeno poslije konferencije.

GG, ma radi to na RG213 ali na 28 primjećujem problemčiće (cca 70 m kabla do stupa) pa razmišljam o boljem. Budemo vidjeli.
Da rezimiramo, u svakom slučaju će me to skupo koštati, a najvjerojatnije u Kraljevici kada ćemo to u predsjedničkom apartmanu opet izanalizirati detaljno.
Hvala svima, HNY

73 de 9a2d

9A6C

Ma kakvi bolan Kefa problemčići? Pa zna se - što duži kabel, to bolji swr, a zna se da je swr glavno mjerilo kakva je antena ;D

Uzmi ti jabuko H1000 i ne beri brigu, po gušenju to je skoro kao Cellflex 1/2", a po cijeni ko kilo salate.

A salata je zdrava.

GG
Ljudi koji o sebi govore u trećem licu uplašeni su, narcisoidni i skromnih mentalnih sposobnosti