• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

ECO R5 ANTENA

Autor 9A2QF, 02. Prosinac 2008, 16:24:50

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2QF

Navedenu antenu imam već dvije godine i zadovoljan sam. Međutim od
višestrukih montaža i demontaža u portabl radu izbrisale su se oznake na
dipolima, a ja nisam zapisao mjere koja dužina ide u koji držač. Imam
zapisane mjere žičanih dijelova koji su za koji opseg,ali nemam zapisano ni označeno koji su držači za koji opseg.
  Molim ako netko ima zapisane podatke ili noviju antenu sa koje se daju skinuti podaci da mi se javi.

Zahvaljujem unaprijed !

73, 9a2qf  Zdenko

9A2QF

Nakon dva dana po objavi ove teme nikakvog odgovora i reakcije nema,
vjerujem da mnogi koji bi imali što za reći,nisu uspijeli pročitati post,jer je brzo otišao na margine van " interesantnijih tema " fiat panis, vadis fiat " i sličnih diskusija koje vodi nekolicina "radioamatera ".čak u tolikoj mjeri interesantnosti razmjena mišljenja i prepucavanja da dolazi i do zagušenja
prometa prema serveru na kojem se nalazi baza podataka.
  Vjerojatno dotični likuju u svojoj aktivnosti da uspijevaju ugroziti  server
svojim trla baba lan,a ne razmišlju da bi to vrijeme uz tastaturu ili uređaje
bilo daleko bolje iskorišteno na radu na onim područjima koji bi sigurno
zainteresirali i nteresiraju veliki broj ostalih radioamatera.
  Žao mi je ako se kolege sa priobalja osječaju zapostavljeno od onih iz unutrašnjost,što sam i sam probao poboljšati svojevremeno kada sam apelirao na kontinentalce da se svojim antenama okreču prema jugu,jer i tamo ima naših radioamatera koji bi željeli ostvariti vezu na natjecanju sa stanicama iz unutrašnjosti,što i sam pokušavam u ljetnom periodu sa pozicija oko Biograda.Skrenuo sam malo sa naslovne teme ali samo zato,jer sam malo razočaran nekim postovima,a kroz godinu dvije večinu godine provoditi ću u Supetru na otoku Braču.
   Nadam se da ću uspijeti kroz dogledno vrijeme dobiti od nekoga potrebne podatke za navedenu antenu.

73 9a2qf  Zdenko

9A9C

pozdrav zdenko
imam ispred sebe katalog od eco antena i gledam tu r5
nije mi jasno gdje su dipoli od te antene
ta antena ima vertikalni štap sa dva trapa i dole 5 radijala
ja sam imao eco hf8 i lako se sastavlja cijev u cijev i nemožeš pogrešiti a radijale podešavaš za svaki band posebno
73....9a9c

9A2QF

Pozdrav Đuro

Hvala na reakciji,moja greška ne radi se o dipolima već o 5 radijala , Svaki radijal sastoji se od dva dijela , jedan dio se zašarafi na donji dio i u njega se umetne žičani radijal. SVI gornji dijelovi u koji se umeču žičani radijali su presvučeni plastikom i raznih su dužina i na njima su bile oznake M,a žičani dio je u pet raznih dužina i to imam zapisano koja je duzina žice za određenu M. na plastičnim nosačima su oznake obrisane od čestih montaža i demontaža. Antenu korisim za portabl i ekspedicije,dok ne nabavim još jednu takvu,jer sam ovom vrlo zadovoljan.
  Za klub smo nabavili antenu r 8 i također smo vrlo zadovoljni.

Pozdrav

73; 9a2qf Zdenko