• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

FT 857D ne radi CW

Autor E74SD, 27. Studeni 2008, 14:50:10

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

E74SD

Molim pomoc!
Posjedujem FT 857D star oko godine dana(jos uvijek pod garancijom). U toku rada CW sa rucnim tasterom,dolazilo je pomalo,a zatim potpuno do prekida emisije.Obzirom da je skoro potpuno nov,pomislio sam na konektor,kabal ili sam Key.<ali sve je bilo po meni OK.Pri pokusaju sa tropolnim konektorom i uz odgovarajucu promjenu u MFj,pritiskom na C(aktiviranje el.keya) mogle su se samo povlake odasiljati.SSB radi dobro.Zamolio bih prijatelje koji posjeduju ili poznaju ovaj uredjaj,a imali su i slicna iskustva da mi se jave.Bit cu zahvalan za svaku informaciju ili savjet
E74sd- Sado

9A8MM

Pozdrav Sado.

Ja sam pokušao rekonstruirati ovaj problem na svojem FT-857D, ali nisam uspio. Meni rade obje verzije CW rada (MFj meni - elektronički taster ili ručni). Vjerujem da kod spajanja običnog tastera također koristiš tropolni konektor?

Marko, 9A8MM

9A3TA

Tzv. konektori za slušalice, koji se koriste i za ručice postoje u nekoliko dužina.
Vjerojatno je utikač prekratak ili predug, najbolje provjeriti kod YL populacije.

Naravno moguć i hladni lem na utičnici u uređaju.

I, obavezno, provjeriti nivo protufaznog cinculatora...

Pozdrav Dado
Prodajem ili mijenjam opremu...

9A6KGT

prema simptomima koje si opisao, pridružujem se mišljenju 3TA, hladni spoj na utičnici..

73 Toni
CW iliti A1A nije za mlakonje!!!!
A1A iliti CW nije za mlakonje!!!!
UPSsss, to sam već rekao...., al' nema veze, bez antene,hehehee
p.s.
spoznao već od SINCE iliti od DAVNE 1987, a rođen tek 1974

9A5AN

Provjeri da li koristiš tropolni konektor promjera 3,5 mm!
Ima i tanjih varijanti, 3 mm.
Također zna doći do popuštanja i oksidacije zakovanih spojeva u samom konektoru.

73 de Neno  8)

9A5ZM

Imam isti uredjaj i slican problem. Kod mene neide predaja cw ako ne stisnem mikrofon. Ostalo je sve ok. Ako netko zna odgovor biti cu mu zahvalan. Uredjaj star dva tjedna.
9A5ZM

9A3TA

Prodajem ili mijenjam opremu...

9A8DU

Za malo love htjeli bi da vam sve radi HI.
73 Drago 9a8du(Osijek nepokoreni grad)
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A2QP

U onim meniima sa cetiri tipke moras ukljuciti BK rad onda ide na predaju kad stisnes taster a kad ukljucis i KEY onda radi i elektronac pa to je isto ko i kod FT100D a ja s njim vec godinama radim.
Kad smo sretni uvijek smo dobri,ali kada smo dobri,nismo uvijek sretni.....
73 de 9A2QP Joe