• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Help wanted

Autor 9A3VV, 21. Studeni 2008, 13:58:53

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A3VV

Nakon što sam konačno, nakon skoro dvadeset godina apstinencije (za XYL uvijek ima prioritetnijih stvari tako da sam se i sada teško izborio), postavio antene za KV i održao čak devet QSO-a moj 27 godina stari Kenwood TS-530S se uzjogunio... "Šteka" mu band preklopnik (ne pomaže kontakt spray!), a sada se i VOX uzje... tako da sam primoran zatražiti pomoć koju mi u Kenwood servisu ne mogu pružiti jer nemaju dijelova za uređaje starije od sedam godina.

Pitam, dakle, svekoliki radio-amaterski puk: Je li netko voljan pokušati dovesti starca u red uz adekvatnu novčanu naknadu ili pak ima nešto mlađeg TS-530S (ali ispravnog) kojega bi se, opet uz adekvatnu novčanu naknadu, htio riješiti? Ili pak neki drugi Kenwoodov KV uređaj novijeg datuma od ovoga kojega imam? Za popravak dolaze u obzir i kolege iz S5, poželjno sa Primorske jer mi je to blizu.

QRV sam od 0 do 24 na 091/546-7040 (napomena: Skype ne koristim iako je instaliran jer je u euroregiji Istri ADSL uglavnom nepoznata stvar tako da još uvijek laganini klimam na modemskoj vezi sa cijelih 45,2 kb/s).

Damir, 9A3VV
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A8DU

Pozdrav,Damire zasigurno može pomoći Marinko 9a5JM,broj tel.imaš u imeniku ,ako imaš volje slati uređaj za Osijek,bliža solucija je Gordan 9A6AIV
Gordan je trajno na ECOLINKU pa ga i na taj način možeš kontaktirati,treći i zasigurno jako kompetentan je 9A2HA Samac iz Daruvara,imaš dosta dečki u ljepoj našoj koji to znaju napraviti,to su samo neki kojima sam se ja obraćao za pomoć,uvjek je problem rješen.73 Drago 9a8du(Osijek nepokoreni grad)
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A3VV

Hvala Drago, još mi se najprihvatljivijom solucijom čini skoknuti osobno do Osijeka jer bih usput produžio do Darde gdje imam prijatelja s kojim bih pošao na Dunav štogod upecati. Čujem ide smuđ... Daj mi, molim te, Gordanov broj telefona ako ga imaš pa da ga odmah zvrcnem. Ja, naime, imam izravnu autobusnu vezu Umag-Osijek, a dobar sam i sa vozačima pa bih mogao do Osijeka i besplatno što za jednog umirovljenika sa samo pola mirovine i nije zanemarivo.
73 Damir 9A3VV
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A1AA

Damire, imaš i 9A3SW Davora iz Đakova koji je u više navrata na ovim stranicama oglašavao svoju spremnost za osposobljvanje baš takvih uređaja (mislim 25 godina i starije, hi).

U "Malim oglasima" sigurno još ima ta ponuda s brojem tlf i ostalim podacima.

Inače, TS-530S još uvijek imamo u klubu 9A1KDE (9A3B) i još ponekad radimo u contestima s njime. Imamo ugrađene CW i SSB filtere tako da je to još uvijek iskoristiv uređaj. Stotimne tisuća veza je odradio i još uvijek radi.......

Što se tiče band preklopnika, koji je i nama štekao, mi smo ga znali razraditi tako da smo ga jednostavno 30-ak puta (vrlo brzo) prošetali iz lijevog krajnjeg položaja u krajnji desni položaj. Zbog stajanja nakupi se na kontaktima svakave korozije i to je jedan od načina da je se riješiš.

Za vox malo pregledaj one potenciometre koji određuju vremenske konstante. Nije loše i njihove kontakte malo razraditi ;)
73, Ivo 9A1AA

9A3VV

E moj Drago, što ti je star čovjek pa brzoplet, ja sam shvatio da je Gordan u Osijeku a on tu, priko Učke... OK, pronašao sam brojeve telefona od sve trojice koju si nabrojio pa ću vidjeti. Tebi hvala za info, kada dođem do Osijeka javit ću ti se da skoknemo negdje na kavicu.

Moj apel i dalje stoji, ako netko ima još kakvu korisnu info bit ću zahvalan.
73 Damir 9A3VV

9A3VV

Citat: 9A1AA  u 21. Studeni 2008, 16:41:53
Damire, imaš i 9A3SW Davora iz Đakova koji je u više navrata na ovim stranicama oglašavao svoju spremnost za osposobljvanje baš takvih uređaja (mislim 25 godina i starije, hi).
...

Što se tiče band preklopnika, koji je i nama štekao, mi smo ga znali razraditi tako da smo ga jednostavno 30-ak puta (vrlo brzo) prošetali iz lijevog krajnjeg položaja u krajnji desni položaj. Zbog stajanja nakupi se na kontaktima svakave korozije i to je jedan od načina da je se riješiš.

Za vox malo pregledaj one potenciometre koji određuju vremenske konstante. Nije loše i njihove kontakte malo razraditi ;)
Hvala Ivo, upravo sam odgovarao Dragi kada si ti poslao odgovor. Imam i ja ugrađene filtere za CW i SSB i jako sam lijepe veze radio s tim uređajem i DX-3B vertikalkom koju je nekada radio HRS. Predugo je stajao jer su mi antene ostale u bivšem QTH, a sve do ove godine nisam uspio "složiti kockice". Vrtio sam ja preklopnik, natapao ga kontakt sprejom ali slabo... Na koje potenciometre misliš? VOX gain i VOX delay? Znaš, ja sam ti poprilično tanak što se elektronike tiče, zanimao me je samo rad na bandu a ne konstrukcije. Mea culpa :-[
73 Damir 9A3VV

9A3VV

Ako netko ima broj telefona od 9A3SW Davora iz Đakova bit ću mu zahvalan za info. U 9A Callbooku nema 9A3SW.
73 Damir 9A3VV

9A1AA

Perković Davor, Đakovo, Otokara Keršovanija 27A (031) 811 585.
73, Ivo 9A1AA

9A3VV

Hvala Ivo! Sad imam imena i brojeva... Tko zna, možda moj TS proradi kao nekad 8)
73 Damir 9A3VV