• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Cavtat 2008

Autor 9A6AA, 14. Studeni 2008, 11:48:49

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6AA

Ovih dana važan posao oko prihvata delegata koji na putu za Cavtat prolaze kroz Zagreb, obavlja Miko, 9A4ML.  Jučer sam ga susreo na zagrebačkoj zračnoj luci, te ovjekovječio prihvat momaka iz Libanona i Kenije.

S lijeva na desno:
OD5TE, Hani; 5Z4MR, Max; 9A6AA, Emir; OD5RI, Riri & 9A4ML, Miko.

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A8A

Citat: 9A6AA  u 14. Studeni 2008, 11:48:49
Ovih dana važan posao oko prihvata delegata koji na putu za Cavtat prolaze kroz Zagreb, obavlja Miko, 9A4ML.  Jučer sam ga susreo na zagrebačkoj zračnoj luci, te ovjekovječio prihvat momaka iz Libanona i Kenije.

9A6AA

Pozdravljaju te ovi iz Libanona, malo prije su me posijetili u PPS-u...
Na 9A0IARU radi OE1MCU na 14.208...

73's Mark

n1yu

4O6AA, steta sto te nema na Debelom Bregu jer bi i tamo mogao uslikati neke IARU goste ;D  Valja sacekati na predsednicki apartman jer wireless ocigledno nije za siroke narodne mase lijepe nase.  Kod mene u sobi bar 5 signala.  Samo da se vreme prolepsa do utorka...

9A8A

Citat: n1yu  u 14. Studeni 2008, 14:10:03
4O6AA, steta sto te nema na Debelom Bregu jer bi i tamo mogao uslikati neke IARU goste ;D  Valja sacekati na predsednicki apartman jer wireless ocigledno nije za siroke narodne mase lijepe nase.  Kod mene u sobi bar 5 signala.  Samo da se vreme prolepsa do utorka...

Ako si vec u Cavtatu javi mi se na sdurin@inet.hr ..??

73's Mark

9A6AA

Citat: 9A8A  u 14. Studeni 2008, 13:13:39
Pozdravljaju te ovi iz Libanona, malo prije su me posijetili u PPS-u...
Na 9A0IARU radi OE1MCU na 14.208...

73's Mark

Tnx Markoni,

Pozdravi Ririja i reci mu da Miko još nije podigao šator u zračnoj luci, a niti postavio antenu kako je Riri predložio.

Sutra ti dovodim: A41KN, A41LK, A61M, 9K2MN, 9K2RR, 9K2SS... Da dolaze morem, bilo bi nafte... Ovako, pitanje je da li će i QSL-ke ponijeti.

73

9A6AA
"DX never sleeps..."

n1yu

Impresivan internet room, ocekujemo output u rangu OM-3500  ;D

n1yu

The most importan amateur radio event in Croatia  ???

Koncano malo vise info i slika iz Cavtata!  Pogledah uradnu stranu kad tamo vec u trecoj reci nedopustiva greskica pri obaveznom pregledu teksta sa spelling checker!  O slovanskoj gramatici necu iz pristojnosti.  Davno sam Peri predlagao ARRL prevodioca za pristojne poruke svetu iz Cavtata...

Puno uspeha u radu i dovidjenja u utorak!

9A5AND

Citat: 9A6AA  u 14. Studeni 2008, 17:35:48
Sutra ti dovodim: A41KN, A41LK, A61M, 9K2MN, 9K2RR, 9K2SS... Da dolaze morem, bilo bi nafte...

9A6AA

Bok Emire,

molim te, ako bude prigode, pitaj Mohammada A61M kada ce vec osnovati radioamatersku udrugu u Emiratima i malo liberalizirati politiku licenciranja za goste?

73!

Drazen, 9A5AND, Dubai

9A6AA

Citat: 9A5AND  u 17. Studeni 2008, 07:41:13

Bok Emire,

molim te, ako bude prigode, pitaj Mohammada A61M kada ce vec osnovati radioamatersku udrugu u Emiratima i malo liberalizirati politiku licenciranja za goste?

73!

Drazen, 9A5AND, Dubai

Bok Dražene,

upravo sam razgovarao s Mohammedom, A61M. Ako si zainteresiran za pozivnu oznaku, neće biti problema. Javi mi se e-mailom da ti dam potankosti o tome.

Pozdrav i od A61M.

9A6AA
"DX never sleeps..."

n1yu

4O6AA, ko nam predstavlja ekolosku drzavu?  Ima li jos koga sa Kosova sem YT8A i YU8RD?  Gorim od nestrpljenja  ;D

9A6AA

Evo zajedničke slike delegata IARU R1 Konferencije u Cavtatu (odnosno, onih koji su stali u objektiv...)

http://ral.org.lb/images/stories/1---.jpg

9A6AA
"DX never sleeps..."

n1yu

The conference was officialy announced openet... 

Please learn how to use F7 spell checking!

Ovi Libanonci objavili i listu delegata!  Nisu oni Beirut  ;D

9A5TO

Zdravo!

Citat: n1yu  u 17. Studeni 2008, 20:16:13
The conference was officialy announced openet... 

Please learn how to use F7 spell checking!

Ovi Libanonci objavili i listu delegata!  Nisu oni Beirut  ;D
Slažem se da je za takav događaj to u najmanju ruku neodgovorno  :-[ čak i ja koji sam s engleskim dalek, primijetio sam grešku i bez spell checkera. Ipak je F7 samo pripomoć i zavisi o popunjenosti baze, zato i nakon njegove upotrebe tekst treba pročitati i samostalno ispravit očite nelogičnosti u gramatici i pravopisu.
Klasičan primjer kojim provjeravam jesu li djeca to zapamtila jest rečenica:

Sastanak planinarskog društva održati će se u kongresnoj šali.  ;D

73,

Tom, 9A5TO

P.S. Pomoću F7 i sam sam puno toga naučio, a još uvijek učim na svojim greškama  ;)
«...Dozvoli mi da pobijedim. Ali ako ne mogu pobijediti, dozvoli mi da budem hrabar u pokušaju...»

n1yu

Jutros sam citao ON4WW i ON4UN prilog o hamspiritu i primetio lektora G3PJT.  Moje zvanicne tekstove na slovenackom cesto dajem na pregled nekom sa tim maternjim jezikom.  To bi isto mogli uraditi u Cavtatu.  W1BCD clanica KA1ZD bi to sigurno besplatno ucinila jedanputa dnevno.  Ipak je to neki odraz tisucljetne hrvatske kulture...

9A6AA

Citat: n1yu  u 17. Studeni 2008, 22:27:34
... lektora G3PJT. ... To bi isto mogli uraditi ...KA1ZD ...

Bolje je Boba ne dirati... konačno se oporavio od murterske mučnine.
Vjerojatno Linda nema ništa protiv, samo joj netko to treba reći...

Evo još par slikica:

5Z4MR, 9A6AA, TJ3NT i TZ6HY

DL1BDF i SU1KM

TJ3NT, OD5TE, 5Z4MR i OD5RI

9A6AA
"DX never sleeps..."