• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

TR-9000 zujanje i brum kod predaje, molim pomoć.

Autor 9A7PSN, 03. Listopad 2008, 20:00:14

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A7PSN

U Kenwood TR-9000 mi se pojavilo lagano zujanje i brum kod predaje, čuje se na prijemnoj strani. Zujanje je tiho, brum malo jači, sa otprilike 2 otkucaja u sekundi. Kada je stanica na prijemu toga nema. Antene i ispravljač su o.k., provjereno. Ovo se događa i na FM-u i na SSB-u.
Molio bih ako se netko susreo sa tim problemom da mi pomogne da to otklonim.
Zahvaljujem se na pomoći.

9A2VJ

9A7PSN

Hvala na linku, ali probao sam ovaj mod "TR-9000 TX pulse noise in SSB mode", stavio kondezator, ali nikakve promjene.
I dalje potrebna pomoć.

9A9L

A da pogledas kako ti pegla gretz u ispravljacu. Takve se stvari dogadjaju kad gretz nije dobar.
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A7PSN

Hvala Leone, pokušao sam spajati radio stanicu i na akumulator, isto se događa.
Savjeti i dalje dobrodošli.

9A2VJ

Pokusaj kontaktirati Davora 9A3SW....
             GL,Vel-9A2VJ

9A8DU

Pozdrav,isti problem je imao Miro 9a3 rd ,rješio Marinko 9a5JM,veli sitnica.73 Drago 9a8du(Osijek nepokoreni grad)
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A2FW

Pretpostavljam da na FM i SSB imaš navedene smetnje u modulaciji i kod 10W i kod 1W snage.Također pretpostavljam da si kontrolirao mikrofon, kabel i konektor.Kako spominješ brujanje u ritmu 2 otkucaja u sekundi, čini se da se radi o tzv motornom brujanju za što je "kriva" vremenska konstanta RC filtra u napajanju mikrofonskog pojačala (praktički u prekidu ili osušen elektrolitski kondenzator).Radi se o dijelu sklopa za pojačanje i obradu mikrofonskoga signala zajedničkog za FM i SSB.Dakako ima još uzroka, ali treba uvijek počinjati eleminaciju od jednostavnijih stvari.

73, Nikola,9A2FW.

9A4QV

Mislim da je Nikola najbliži riješwnju, ako ni to ne pomogne, treba prijeći na PLL i vco. U jednom našem TR-9000 davno bilo je sličnih problema...

QV