• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

PARKOVI PRIRODE REPUBLIKE HRVATSKE

Autor 9A2QF, 02. Listopad 2008, 20:05:55

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2QF

Pozdrav svima !

Po povratku sa boravka na Jadranu,a nakon nekih diskusija i mišljenja prijatelja radioamatera, želja mi je pokrenuti akciju za osnivanje dodijeljivanja diploma za odrađene Parkove Prirode proglašene u RH.
Ako sam dobro shvatio mišljenja nekih kolega da je ta aktivacija ispod razine diploma i aktivacija koja vrši HRS,a postoji mogučnost da tu akciju povedu pojedinci ili pojedinac ili recimo neki radioklub,radioklub Velika Gorica sa pozivnim oznakama 9A1CFR I 9A1CVG iz Velike Gorice pod pokroviteljstvom  firme predsjednika radiokluba,spreman je realizirati navedenu aktivnost. Naravno uz suglasnost HRS ako je ta suglasnost potrebna,jer sa navedenima još nisam kontaktirao,jer je ovo samo ideja
ali i velika želja da se ta ideja ostvari sa naše strane.

Otvaram diskusiju,očekujem mišljenja, a pomoč će nam svakako dobro doći od strane sviju, a posebno nadam se od pokretača pojedinaca kod realizacije pravilnika za Diplome  Nacionalnih Parkova.

73 Zdenko 9A2QF

9A6NDD

Evo, ja spreman aktivirati PP Papuk ! Kad se sve pokrene ode ja u portabl u roku dan-dva.

VE3ZIK

Pretpostavljam da nije nikakav problem da radio klub organizuje sve oko diplome.
Diploma ili moze ici preko HRS, pa Award Manager, a moze biti i diploma koju izdaje tvoj radio klub a da je HRS podrzi objavljivanjem propozicija ovdje, u CQ HRS itd itd... ;)
73, Zik VE3ZIK, /9A,/E7, /S5,  DK8ZZ, YT3ZZ

9A4MF

Pozdrav svima
Vrlo često i rado radim sve koji rade FF (flora i fauna) a zadnje vrijeme ih jako dosta na bandu. Isto je i mene zaiteresiralo dali ima kod nas kakova diploma? Znam da su dečki aktivirali Plitvice, pa Velbit i Paklenicu, koliko se sjećam, možda je bilo još aktivacija, ispričavam se ako sam koga preskočio. Bilo bi vrlo lijepo da se naši Nacionalni parkovi prirode popišu i stavi se CFF (Hrvatska flora i fauna) oznaka i bilo bi sigurno više aktivacija, samo da diploma ne bude skupa za domaće lovce a za aktivatore bi trebala biti besplatna. Samo očito da nema nitko dosta dobre volje da se prihvati to obraditi, a HRS bi trebao biti pokrovitelj i staviti diplomu u svoj spisak diploma koje izdaje ;D
Možda ovo nekoga potakne pa krene ::) sa obradom za diplomu, koju bi bilo jako lijepo imati na spisku diploma, jer zaista imamo što pokazati što se tiće prirode i njezinih ljepota u Lijepoj Našoj :-*

Lijepi pozdrav iz Lipika

73 de Miro ;)

9A5BS

Miro pozdrav,

sto se tice diplome Nacionalnih parkova Hrvatske, ona je pod "pokroviteljstvom" ZARS-a vise na ovom linku http://www.zars.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=3&Itemid=28 (ili pitati menazdera 9A4OP za detailed info).

a Nacionalni parkovi Hrvatske imaju svoje reference u svjetskom programu World Flora and Fauna
pogledati oznake na ovom linku http://www.wff44.com/en/list/ pa skinuti i otvoriti zipani fajl.

73, Felix

9A6AA

Felix

kao što jednom napisah, jedno su Nacionalni parkovi a drugo Parkovi prirode.

Pozdrav ekipi

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A6AA

Citat: 9A4MF  u 26. Svibanj 2009, 11:29:00
... Vrlo često i rado radim sve koji rade FF (flora i fauna) a zadnje vrijeme ih jako dosta na bandu. Isto je i mene zaiteresiralo dali ima kod nas kakova diploma? ...

Pripreme su u završnoj fazi...

73

9A6AA
"DX never sleeps..."