• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

FIELD DAY

Autor 9A6NDD, 02. Rujan 2008, 08:48:06

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6NDD

Ako je netko sutra u blizini Omanovca ili mu se da doći ja ću biti gore. Piva će također biti  8)

Setup za gore će biti: IC706, dipol za 40 m, i dipol za 80 m, dva akumulatora i možda mali agregat (600VA). Biti će za isprobati da li radi i jedan stari Sommerkamp 722.
Lapatopa neću imati jer je na službenom putu.  ;D

Možda odradim i nešto u nedjelju na UKVu (zavisi kako će ići field day) i podjelim par bodova. Antena za UKV će biti HB9CV.

Ako netko dolazi neka me zvrcne na 0981710681 da se gore uspijemo naći jer ću se probati smjestiti negdje sastrane zbog planinara u nedjelju.

9A3MR

Juniori 9A1CIG, 9A3BOB, 9A3CMB, 9A3BMR i 9A3CIB su radili u FD contestu sa TS2000 i FD4 antenom (tnx 9A6C). Održali su 288 veza, uglavnom na 20 i 40m a kako su propagacije za 9A bile jako slabe urađena je samo jedna 9A postaja, 9A5Y. Kako nije bilo 220V vođen je paper log pa će se konačan broj poena znati tek kad se log prebaci u PC. Contest je interesantan i jako puno stanica je QRV  /p, naročito iz DL i G.

Šteta što je noć u planini puna čudnih zvukova i sjena...da su momci radili i po noći, konačni broj veza bi bio puno veći...  :)

Pozdrav
Rolando 9A3MR

9A6NDD

Evo ja radio s Omanovca.
Rezultat je mizeran, 54 veze, ali se u biti jako malo radilo (u blizini je moje planinarsko društvo peklo pečenku i ...). Antene sam postavi na ne baš dobro mjesto u maloj uvalici i bile su relativno niske.
Radio sam samo 40 i 80 m u freq. dozvoljenim za P kategoriju pa je na 40 m bilo jako teško raditi zbog gužve od 7.40-7.060.
Ja sam u globalu zadovoljan s kontestom. Kako mi je ovo prvi KV kontest steklo se dosta iskustva, pogotvo s antenama koje sam prvi put isprobao u portablu). Log je također na papiru pa ga treba prebaciti u komp.
Šteta što nije bilo nikoga zainteresiranog da dođe do Omanovca jer je malo dosadno raditi sam.

73

VE3ZIK

Lijepo je vidjeti omladinu koja vrijedno sjedi za stanicom i radi kontest dok matorani sjede negdje napolje i sjecaju se ARRL iz 198x godine :)
73, Zik VE3ZIK, /9A,/E7, /S5,  DK8ZZ, YT3ZZ

9A4ZZ

Evo i dva OT-a na Field Day contest-u.

9A1AA

Svaka čast za ekipu iz 9A1CIG. Žapo mi je što nismo uradili vezu u natjecanju.
Ja sam radio iz fix-a (ali bez nedopuštenih sredstava :o) i napravio 540 veza.
Od 9A postaja sam radio 9A5Y, 9A6NDD/P, 9A6B/p i 9A7DX/p.
Čuo sam neke da su radili i 9A2QF/p i 9A7W/p.
Sve u svemu puno bolje nego u FD CW 8)

9A3MR - G i DL imaju svoja FD natjecanja u ovome terminu već godinama i ima ih jako puno na bandu.  Mene su iznenadile ON postaje. Bilo ih je (barem kod mene u logu) više nego u UBA contestu ::)
73, Ivo 9A1AA

9A7YY

Citat: VE3ZIK  u 08. Rujan 2008, 09:29:46

Lijepo je vidjeti omladinu koja vrijedno sjedi za stanicom i radi kontest dok matorani sjede negdje napolje i sjecaju se ARRL iz 198x godine :)

Nema ti tamo starih Zik, i oni malo stariji po godinama su na nivou.............  ;)

Zato sam i član njihovog kluba.

9A4ZZ

Odg: FIELD DAY
« Odgovor #19 : Danas u 11:10:55 »   

--------------------------------------------------------------------------------
Branko ,nisi vidio gornju sliku: Đani 9A4DB i ja 9A4ZZ ,skupa 105 godinaHI!!

9A7YY

Citat: 9a4zz  u 08. Rujan 2008, 16:40:12

Branko ,nisi vidio gornju sliku: Đani 9A4DB i ja 9A4ZZ ,skupa 105 godinaHI!!

Neš' ti godina Mladene. Ja i moj pas smo stariji od vas.  ;)

Vidimo se na ZRF-u.

9A5TO

Zdravo

Radio sam u 9A5Y ekipi te nam je nedostajala 1 veza do 900, od čega je oko 600 veza s portabl stanicama. Po procjeni će to biti oko 100000 bodova.

Kako smo radili prvi put u ovom natjecanju, nismo znali što možemo očekivati. Jasno je bilo samo to da su portabl stanice atraktivije na opsezima od nas.
Cilj je ipak ostvaren, imamo više veza od 9A5Y  :P koji je radio sa druge lokacije u drugom natjecanju u organizaciji HRS-a.
Jedino Antartika nedostaje u logu. G2AS/P i S50BCC/P rađeni na 5 opsega. Šteta što DL i G stanice ne rade na 160m u ovom natjecanju.
Rađeni su 1CIG/P, 2QF/P, 6B/P, 6NDD/P, 7DX/P i 7W/P te 1AA, 5EX i 6NFG.

73,

Tom, 9A5TO
«...Dozvoli mi da pobijedim. Ali ako ne mogu pobijediti, dozvoli mi da budem hrabar u pokušaju...»

9A3MR

Citat: 9A7YY  u 08. Rujan 2008, 13:57:21

Nema ti tamo starih Zik, i oni malo stariji po godinama su na nivou.............  ;)

Zato sam i član njihovog kluba.

Branko, umjesto pića:

http://www.youtube.com/watch?v=i0WbL7SdZNc&feature=related

:)
Pozdrav
Rolando 9A3MR

n1yu

9A5TO: Rađeni su 1CIG/P, 2QF/P, 6B/P, 6NDD/P, 7DX/P i 7W/P te 1AA, 5EX i 6NFG.

Iskrene cestitke brojnim 9A/p!  Ispunili ste moj uslov za prijaem u EU  ;D

Ja sam uglavnom radio Russian RTTY testirajuci Skimmer/N1MM Logger/MMTTY/VAC/Eterologic programe.  Samo jedanputa je zaglavio MMTTY koji u zadnje vreme nepouzdanije radi unutar N1MM u odsutnosti glavnog programera Toma.   Lakse je missem kliknuti na sliku nego okretati drugi FT1K VFO u prazno.

Podelio sam malo poena u All Asian SSB i ustanovio, da sam sa 63 u samom vrhu aktivnih takmicara.  Najstariji je bio Zedan, JY3ZH sa 81.

U FD sam bio LP.  Brzo su me iznervirali slabi operatori koji nikako nisu mogli primiti S56A.  Prvi puta sam bio kritican do novodoslih na KV.  Uradio sam 20-tak QSO nazalost bez ijednog 9A/p  >:(  Spotovani S50BCC/p iz Bele Krajine na 3 opsega.

Vikend je ulepsao kraci obilazak naseg webmajstora 9A8MM.  Sa GPS je napravio samo dva kruga oko Ljubljane dok me pronasao  ;D

9A5ANB

9A6B/P u akciji

Operatori: 9A3BCD, 9A5ADH, 9A5ANB, 9A6NNS
Logistika: 9A6AQK, 9A6NBW

TS-2000, Agregat jefini 800W, radio besprijekorno.
Ant: Inv.V za 80 i 40m na stupu 10m, Ribicki stap vertikalka za 20, 15 i 10m

Napravili 425 veza, pa sta bude :) U svakom slucaju jako zanimljivo iskustvo.
Mic, 9a5anb

9A3MR

Čestitke ekipi 9A6B/p na rezultatu.

Danas je poslan 9A1CIG/p log za FD contest.

Od srca mogu preporučiti svima da sudjeluju u FD contestu jer budi nostalgiju i priziva u sjećanje nekadašnje contestiranje. Veliki je broj sudionika, mali je QRM zbog LP signala a upotreba clustera je minimalna. Po broju duplih veza, ni PC loggeri se ne koriste pretjerano  :)

Pozdrav
Rolando 9A3MR

9A5ANB

Samo da podsjetim :)
Dnevnike treba poslati najkasnije u ponedjeljak, 22.09.2008.
Svi dnevnici su dobrodošli, 5 veza, 5000 veza, iz fixa, iz portabla :) Sve primamo HI. Samo bi molio da budu u cabrilo formatu.
Detalji u pravilima na www.hamradio.hr/cpg/

Hvala još jednom svima na sudjelovanju!

Do iduće godine, pozdrav,
Mic, 9a5anb