• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Kalendar natjecanja

Autor 9A1AA, 28. Kolovoz 2008, 11:54:39

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A1AA

Za svoje potrebe, i za potrebe kluba, napravio sam kalendar u kojem se nalaze zajedno i Kv i UKV natjecanja.

Zgodan je za planiranje vaših natjecateljskih aktivnosti.
Pored svakog natjecanja je i link na web stranicu tog natjecanja.

U prilogu je contest kalendar za rujan 2008. a bit će i nastavaka, prava sapunica ;)
73, Ivo 9A1AA

n1yu

Russian RTTY WW Contest 0000Z-2400Z, Sep 6

Ovo popularno takmicenje valjda vazi za klupski kalendar  ;D

Ovog vikenda je SCC RTTY koje sam ja ustanovi pre desetak godina.

9A1AA

Stavio sam CQ WW RTTY samo zato što je WW contest.
Mi u klubu (za sada) ne radimo RTTY i digitalije. Mene to osobno uopće ne interesira, a pošto ovo nije službeni kalendar mislim da ništa nisam pogriješio....
Za digitailje i RTTY u HRS-u i časopisu zadužen je 9A4QV.
Za svekoliko radioamatersko pučanstvo koje radi RTTY uvrstit ću i ta natjecanja u slijedeće kalendare  ;)
73, Ivo 9A1AA

9A5CW

Sve u redu... moja greska  :P

73
73, Pa3k 9A5CW
..................................
B. Đorđević napisa:

Oni šta su sami pisali da doma imaju zeru žice, imaju više slotova od onih sa bimovima i kvadovima !

9A1AA

Sve OK Pa3k samo si odgovorio na krivi topic :P
Divanili smo o WW rezultatima :)
73, Ivo 9A1AA

n1yu

9A4QV se javlja na UKV portalu ali zadnje RTTY info su iz leta 2004!  Bilo bi bolje da ti preuzmes i ta KV takmicenja jer je aktinost jako porasla.  Spojite u klubu jedan NPN tranzistor slicno kao za CW pa sretno sa COM TXD FSK.  PrijAm ide preko zvucne kartice.   Programi su besplatni.  Digitalne radio komunikacije bi morale zainteresovati omladinu.

9A4QV

Citat: n1yu  u 28. Kolovoz 2008, 23:10:42
9A4QV se javlja na UKV portalu ali zadnje RTTY info su iz leta 2004!

Mario pozdrav,
hvala za podsjecanje na Russian RTTY WW contest. Podsjetio bih te da je točan datum i vrijeme toga natjecanja objavljeno u kalendaru natjecanja za digi modove u HRS časopisu broj 3/2008 i to pri dnu stranice 49 (Raspored natjecanja za digi modove za mjesec Rujan. Nadalje, kompletan raspored natjecanja za ovu godinu je dovršen u broju 4/2008.

Od početka godine (otkad sam izabran za urednika digi rubrike u časopisu HRS) redovito se objavljuju članci o digitalnim vrstama rada, te su do sada obrađeni, PSK, RTTY, ATV, D-star kako za one koje se prvi put sreću sa time tako i za one malo iskusnije. Na jednostavan i pristupačan način, pogotovo za mlade objašnjen je ovaj zanimljiv segment našeg hobija, a u nekoliko navrata je objavljen i hardware za rad sa digi modovima kako za PC tako i za dlanovnike. Uz hardware pojašnjeno je i osnovno korištenje sa programima koji podržavaju digi modove, a ujedno se kroz svaki broj protežu i pravila te rezultati najzanimljivijih natjecanja.

Znam da ces sada naci opravdanje u tome da casopis ne mozes citati on line bez kasnjenja, ali to ti je losa isprika. Imas "glasnogovornika" u Istri pa neka ti barem skaniraju i posalju casopis ako nista drugo, barem bi ti toliko mogli napraviti, koliko si ti za njih napravio....
Citat: n1yu  u 28. Kolovoz 2008, 23:10:42
Spojite u klubu jedan NPN tranzistor slicno kao za CW pa sretno sa COM TXD FSK. 

Kod mene ic-756pro3 nema tog tvojeg tranzistora, rtty mi sara po ekranu, a uredjaj sam odradjuje vezu, bit ce da sam malo zaostao u tom pogledu.

Sa druge strane skimmer je vec spreman za Kup jadrana, problem mali ostaje jedino kako uz snimanje kompletnog I plus Q snimati istovremeno i video sa ekrana, resursi racunala su pri tome na 90% sa zvucnom karticom od 96k.

Mario ,zelim ti ugodno citanje casopisa i nadam se mozda kojem tvojem zanimljivom tekstu na tom području

Adam
9A4QV

n1yu

Adame, zahvaljujem na pozitivnom odgovoru na moju digi opasku.  Strpicu se godinu dana pa citati Radio HRS skupa sa QST, QEX i NCJ. 

Ipak dodaj FSK NPN da susedi u Istri ne slusaju tvoj carrier i USB signal.  Meni so to dogadjalo u Ljubljani.

Skimmer minimiziraj, ukljuci mu Telnet i spotove skupljaj sa DX Cluster adrese 127.0.0.1 u N1MM Logger bandmap.

Hajde da se printamo preko vikenda jer proslavljam desetogodisnjicu organizacije SCC RTTY takmicenja!