• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

www.sota.org.uk

Autor 9A6NDD, 26. Kolovoz 2008, 14:05:11

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

9A6JRZ

Nisam planinar, zainteresiran jesam i mogu se ponuditi da uređujem hr stranice o tome (zasad to, a za dalje ćemo vidjeti jer ovis o opremi).

ZRF je blizu, a neki kut se moža naći i za ovu temu

73 de 9a6jrz
73 de 9a6jrz

9A3MR

Citat: 9a6ndd  u 01. Rujan 2008, 07:44:48

Također bi trebao i menađer za taj taj program. O radu menađera nemam pojma pa ne bi ja volio o tome pametovati.

Ja sam željan pomoći oko toga programa koliko znam i mogu. recimo, napraviti prvu listu vrhova po područjima u RH.

Kad napraviš tu listu odradio si lavovski dio menadžerskog posla  :)

Zainteresirani za SOTU, nađite se na Jaruni i dogovorite....lijepo bi bilo da i Hrvatska uđe u društvo SOTA entiteta i vjerujem da podrška IO neće izostati.

Pozdrav
Rolando 9A3MR

9A6NDD

Evo onda tko je zainteresiran za SOTA da se dogovorimo za Jarun  ;)

Ja ću početi raditi listu vrhova prema pravilniku SOTA pa ćemo to kasnije nadograditi, dopuniti, ispraviti ...

Volio bi da nas se skupi što više kako bi se cijeli posao kvalitetnije odradio. Također se nadam da će se naći dovoljan broj zainteresiranih za aktivatorsku djelatnost kao i onih koji će probati loviti vrhove od kuće.

73

9A9L

Moje brdo je 191 metar visoko. Bas me zanima dali ulazi u Sota program.

73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A6JRZ

Možeš računati na mene, jer ću doći na ZRF.
73 de 9a6jrz

9A6JRZ

Citat: 9A9L  u 01. Rujan 2008, 12:57:44
Moje brdo je 191 metar visoko. Bas me zanima dali ulazi u Sota program.

Na prethodnoj stranici 9a6ndd je napisao "Prema sota vrhovi moraju biti iznad 150 m", pa ako si na vrhu valjda može :)

P.S. Leone pošalji mi materijala za nove web stranice, bez toge ne znam raditi :D
73 de 9a6jrz

9A6NDD

Vidimo se onda na ZRF!
Nadam se da će se skupiti dovoljno zainteresiranih da odradimo ovaj posao!

9A2GA

Pozdrav svima,

Budući da sam aktivan planinar za početak bi se mogao uzeti u obzir popis vrhova "Hrvatske planinarske obilaznice":

http://www.plsavez.hr/hr/Hrvatska_planinarska_obilaznica?highlight=(planinarska)|(obilaznica)

No to je svega nešto više od 150 vrhova. Možda bi se moglo i proširiti budući da ima vrhova u pojedinim regijama koji nisu na listi pa bi se neki mogli osjećati zakinutima.

Odlazak na vrh pješice je dosta diskutabilan uvjet pa čak i za same planinare; ostaje na svakome da se pridržava pravila i moralnih načela.
Otići npr. na Dinaru sa RTX-om i antenama je stvarno lijep poduhvat pogotovo ako se ide pješice od Knina.

Slažem se da se vidimo na ZRF-u pa da se prodiskutira.

Potvrda odlaska na vrh bi mogla biti i ovakva:

http://www.hamradio.hr/9a2ga/datipers/inpics.html

Šteta što nisam imao sa sobom RTX prilikom ovog pohoda:

http://www.adventure-sport.net/index.php?option=com_sport&id=5226&task=article&catid=132&sectionid=66&rid=2   ;)

Vidimo se na Jarunu.

73 de Boris 9A2GA

9A2GA is a member of 9A1WFF

9A4MF

Pozdrav svima!
Boris vidim imaš lijepi popis vrhova, planinarski popis! Mislim da je to jako malo u odnosu na ono što su napravili ostali u SOTA programu! Pogledaj koliko je vrhova registrirala Češka, pa Njemačka koja je podijelila čak na dva dijela, DM i DL! Znam da je to puno posla, ali mislim da ne bi se trebalo kretati dok ne bude pripravito za barem 600 - 800 vrhova! Malo sam pregledao spisak koji si ponudio, tu nema Omanovac, 654m asl! Ima uređena planinarska staza od Pakraca i Lipika do Omanovca! Nema dosta vrhova sa Psunja i Papuka, pogledaj samo okolicu Požege, Javorovica, Bijela stijena itd. Treba upisati svaki iole dostupan vrh iznad propisane visine! A podjela, prema Županijama po mojem bi bilo najbolje, ali i solucija da to bude po regijama isto nije loša!
Dobro treba sve proučiti i popisati pa tek onda krenuti! Može se  kasnije i popis proširiti, ali početak neka bude barem od polovice na dalje naših mogučih vrhova!
Lijepi pozdrav iz Lipika!

Vy 73 de Miro!

9A6NDD

Vidim da nas ima sve više zainteresiranih za SOTA !  :)

Problem oko popisa će uvijek postojati i on će se morati nadopunjavati (kao što sam vidio da se i IOCA nadopunjava). Bitno je da se napravi prvi popis i da se s time krene. Mislim da je za podjelu dobro pogledati knjigu od Poljaka: "Hrvatske planine".
Ovo je opsežan posao kojeg mogu započeti jedan-dva čovjeka ali će trebati podrška i drugih kako bi bio kvalitetno odrađen. Mislim da će vrhova na kraju biti više od otoka !  ;D

Evo stranica susjeda i njihovog SOTA programa: http://www.sota.si/
I foruma: http://forum.hamradio.si/viewforum.php?f=40&sid=727fd826f79f64ef491ef68c01090d6d

9A7YY

Citat: 9a6ndd  u 03. Rujan 2008, 07:53:23
Vidim da nas ima sve više zainteresiranih za SOTA !  :)

Problem oko popisa će uvijek postojati i on će se morati nadopunjavati (kao što sam vidio da se i IOCA nadopunjava). Bitno je da se napravi prvi popis i da se s time krene.

Točno, problem oko popisa je konstantan problem. Predlažem vam da se ne žurite sa aplikacijom u članstvo SOTA, par mjeseci prije ili poslije ne mijenja puno na stvari, a i zima se približava. Idealno vrijeme za sjediti doma u toplom i listati, listati i samo listati.   :)

Što kvalitetnija prva lista znači manje problema kasnije. Bilo bi lijepo kad bi se eventualno  mogli dogovoriti pa da svatko "odradi" po jednu županiju a onda sve to kuharskim rječnikom rečeno sljubiti i zaliti pravim planinskim .........čajem.  ;)

Želim vam puno uspjeha a ako vam u nečem budem mogao pripomoći tu sam.

9A4MF

Branko, a što veliš popneš se na neko brdo na otoku, radiš SOTA i IOTA? ;D ;)
Mislim da i neka brda na  otocima imaju uvjete za SOTA? ??? Bilo bi stvarno lijepo! No koliko znam da neki dečki čitaju ovaj forum i prate šo se zbiva, pa su me pitali kada će to krenuti, jer to su planinari ali i radioamateri, pa bi obnovili dozvole za rad, jer uređaji skupljaju prašinu! Na žalost se ne uključuju u forum, no možda ih ovo potakne!
Je Branko imaš praf, samo polako i prvi popis neka bude što bogatiji i bolje obrađen! Još se netko raspituje o propozicijama i postupku za ulazak u SOTA program pa se nadam da će biti dosta lovaca ali i aktivatora! Ja ću biti samo lovac ;D!
Ajde da se netko zauzme da sjednemo na Jarunu i pročakulamo, koji smo zainteresirani, netko iz Zagreba! Mislim da nam osigura salu za sastanak? 8)
Stojim na raspolaganju!
Lijepi pozdrav iz Lipika! ;)

Vy 73 de Miro!

9A7YY

Citat: 9A4MF  u 03. Rujan 2008, 19:50:02

Branko, a što veliš popneš se na neko brdo na otoku, radiš SOTA i IOTA? ;D ;)

Kad se male ruke slože, sve se može, sve se može...................

pjesma iz filma "Družba Pere Kvržice"

Evo, javno obećavam da ću vam ove zime napraviti IOCA - SOTA listu.

9A5TO

Zdravo,

Citat: 9A4MF  u 03. Rujan 2008, 19:50:02
Još se netko raspituje o propozicijama i postupku za ulazak u SOTA program pa se nadam da će biti dosta lovaca ali i aktivatora! Ja ću biti samo lovac ;D!
Također ću rado loviti hrvatske SOTA reference.

73 & GL,

Tom, 9A5TO
«...Dozvoli mi da pobijedim. Ali ako ne mogu pobijediti, dozvoli mi da budem hrabar u pokušaju...»

9A6NDD

Dobro je, pomalo se zahuhtava.  :D

Ne treba žuriti i praviti greške. Treba detaljno i kvalitetno odraditi posao. Ja se nadam da bi mogao danas ili sutra napraviti prijedlog podjele RH na područja. Razmišljao sam o županijama ali ima dosta vrhova preko kojih ide baš granica pa mi se to rjšenje za sada baš ne sviđa. Imam trenutno jedan drugi plan kojemu pokušavam naći greške i nedostatke pa možda ako ja ne uočim nešto veliko, predložim taj plan pa da onda svi skupa probamo razmotriti taj prijedlog.
Na otocima ima dosta vrhova koji zadovoljavaju uvjet visine od 150 m  ;) pa eto i motivacije IOCA aktivatorima.

Za Jarun sam da se nađemo. Nisam nikada bio na festu pa neznam kako točno izgleda raspored prostora pa neka netko predloži neko ćošak i vrijeme gdje bi se okupili.