• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Direktno članstvo u HRS-u - 2

Autor 9A2JK, 23. Kolovoz 2008, 17:43:03

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A3HP

.
Citat:Uz clanarinu u DARC dobijas i pristup forumu (neclanovi ne mogu na forum, to je novo od ove godine), zatim mail adresu xxxxx@darc.de , zatim ako zatreba potrebnu pravnu pomoc blabla..

To valjda znači da  de iure ako nisam platio članarinu automatski prestajem biti radio amater? Uzalud mi toliki staž i godine starosti. Dok onaj tko je jučer postao radio amater po nikakvim kriterijima ima sva prava a ja prestajem postojati? Pravna pomoć me nasmijava imam nekoliko dokumentiranih slučajeva. :(  OK oni  koji se predstavljaju sa kojekakvim nickovima ,  ali ukidat pristup nekome tko amaterizam ima u krvi  :o

Zanimljivo imam uvjet za doživotno članstvo ali nisam pri novcima u zadnje vrijeme. Opcija radioklub je iz nekih vremena kada su amateri morali biti tako organizirani. Danas je glupost ostati na starom. Kolika birokracija vlada do dan danas NISAM  dobio SWL pozivni a davno sam tražio. Činjenica je da sam bio short wave listener puno prije prve kategorije koju sam polagao. Sada ću biti UNLIS  :o

9A3VV

Citat: 9A8DU  u 03. Prosinac 2008, 17:57:20
Citat: 9A3VV  u 04. Studeni 2008, 23:47:45
Citat: 9A8DU  u 03. Studeni 2008, 06:23:03
Pozdrav,zašto pojedinci koji su nezadovoljni svojim klubom,izfrustrirani zbog nečega, nastoje svim silama umjeća pisane rječi,navesti ostale da misle kao oni, imamo bezbroj klubova pa neka nezadovoljci biraju po svojoj mjeri, ja osobno nisam zadovoljan klubom ali to je moje osobno,to neznači da moj matični klub neradi dobro,možda ja nisam uredu?,pa ako u klubu nije nešto po pravilu,pravilniku to se rješava unutar kluba ,diskusijom argumentima, evo susjeda i ja odlučili napraviti klub,nemožemo se dogovoriti oko podjele funkcija, sutra ćemo obadvoje tvrditi ili ona ili ja zavisi o funkciji da klub nevalja, paće mo tražiti direktno članstvo u HRS-u, a kada nam ni taj HRS nebude valjao tražitćemo da se i njega sruši,jer nama ništa nevalja.
73 Drago 9a8du(Osijek nepokoreni grad)
Pozdrav,još jednom te molim,odkači ako nisi za normalnu diskusiju,shvaćam možda je upitanju post diplomski stres .73 Drago 9a8du(Osijek nepokoreni grad)
Dakle, koja papazjanija... Ja nisam nezadovoljan klubom, ja jednostavno nisam i ne želim biti članom nijednoga kluba ali ne bježim od članstva u Savezu kao takvom, naprotiv, to ti je do sada trebalo postati jasno. I da znaš, lagano mi sa tom svojom susjedom ideš na ... Ako nisi u stanju nešto pametno odgovoriti o ovoj temi a ti potraži svoj FIAT PANIS pa tamo mlati praznu slamu.
??? ??? ??? ??? ???

Lijepo te molim - skini mi se! Nas dva nemamo o čemu raspravljati.

Kako se iz gornje ankete vidi ja sam itekako u pravu. Zakoni i pravilnici nisu Bogom dani, ljudi su ih napisali, ljudi ih mogu i mijenjati. Treba samo htjeti. Ali kako je kod nas još uvijek boljševički (zlo)duh jako živ, pače živahan, neki neke stvari jednostavno ne žele mijenjati. Kaljektiv i točka!

Po svoj prilici nema meni druge nego osnovati obiteljski radio-klub. Zakon propisuje da moraju biti najmanje tri člana, nas je troje i sve troje imamo A razred. Jedno će biti precjednik, drugo tajnik, treće rizničar... I svake ćemo se godine rotirati da se netko ne bi osjetio zakinut za funkciju ;D Pa dobro, ako neće brijeg Muhamedu - hoće Muhamed brijegu  ::)

Tko zna, možda će, kada ovi koji koče napredak u ovom društvu (ne mislim samo na HRS!) odumru, i kod nas postati moguće izravno učlanjenje u Savez. Jer ja, ponavljam, hoću biti član Saveza ma koliko me to koštalo, ali NEĆU se učlanjivati u nijedan radio-klub. Točka! OUT!
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A3VV

Citat: VE3ZIK  u 03. Studeni 2008, 14:52:52
Citat: 9A9L  u 02. Studeni 2008, 22:48:42
Ali nemoras biti clan Darc-a.
Vec na zivce idu qsl karte koje se vracaju sa Not member....Fuj i bljak.

Tacno.

ali, nisi clan nekog OV (kluba), ne mozes biti clan DARC, a samim tim ne mozes biti clan biroa.
...

Prema anketi koju je radio neki kolega iz S5 (vidi post od 9A5CW) tvoja gornja tvrdnja ne stoji. Ispada da sam ja dobro rekao, a rekao sam to po nekom davnom sjećanju. Ipak se može biti izravno član DARC-a, dakle bez članstva u radio-klubu. Druga je stvar što su oni organizirali QSL biro na način da komunicira isključivo s klubovima. Ali se naš QSL biro ne može ni u snu mjeriti s njihovim. U jednom sam davnom broju Das DL QTC-a vidio da oni imaju stroj za sortiranje QSL karata... To je kod nas jednostavno rješivo - uvede se naknada onima koji žele primati QSL karte izravno na kućnu adresu, recimo dvomjesečno. Dobro i nama, dobro i našem QSL manageru. Taj ionako ima ručnu sortirku koja zahtijeva malo bolje održavanje od stroja, a to se održavanje plaća  ;) Glede pravne pomoći koju tamo neki savezi pružaju članovima: gdje smo mi, a gdje je Zapad... Pa osiguranje antenskih sustava... Ajoooojjjjj  :'(
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!