• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Direktno članstvo u HRS-u - 2

Autor 9A2JK, 23. Kolovoz 2008, 17:43:03

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A3MR

U pravu si Leone, ne postoji.
Jedino što bi se, po meni, moglo promjeniti na HRS je točka 7.
Udruživa­nje udruga i ustrojstveni oblici udruga

Članak 7.

(1) Dvije ili više udruga mogu se udruživati i slobodno utvrđivati naziv toga oblika udruživa­nja. Takav oblik udruživa­nja može imati svojstvo pravne osobe i na ­nje­ga se na odgovarajući način primje­njuju odredbe ovoga Zakona.

(2) Udruge se mogu učlaniti u međunarodne udruge.

(3) Udruga može imati svoje ustrojstvene oblike (podružnice, ogranci, klubovi i slično), u skladu sa statutom. Ustrojstveni oblici mogu imati svojstvo pravne osobe ako je to određeno statu­tom udruge i na ­njih se na odgovarajući način primje­njuju odred­be ovoga Zakona.[color]

Nisam pravnik i ne mogu točno locirati u ovom članku gdje piše da pojedinci ne mogu biti direktni članovi HRS-a , međutim, Zakon o tehničkoj kulturi je decidiran:
Članak 25.

Radi ostvarivanja zajedničkih potreba i interesa udruga tehničke kulture, te ukupnih aktivnosti u tom području, osnivaju se zajednice i savezi tehničke kulture.

Zajednice tehničke kulture osnivaju se za područje županije i Grada Zagreba.

Zajednica tehničke kulture može se osnovati i za podruèje grada prema uvjetima iz èlanka 28. stavka 1. ovoga Zakona.

Savezi tehničke kulture osnivaju se na podruèju županije, Grada Zagreba i grada kao strukovni savezi udruga tehničke kulture odgovarajućeg područja (grane) tehničke kulture.

Savezi tehničke kulture osnivaju se na području Republike kao nacionalni savezi udruga tehničke kulture.

Pozdrav
Rolando 9A3MR

9A9L

Citat: 9a3mr  u 24. Kolovoz 2008, 22:27:18
U pravu si Leone, ne postoji.
Jedino što bi se, po meni, moglo promjeniti na HRS je točka 7.
Udruživa­nje udruga i ustrojstveni oblici udruga

Članak 7.

(1) Dvije ili više udruga mogu se udruživati i slobodno utvrđivati naziv toga oblika udruživa­nja. Takav oblik udruživa­nja može imati svojstvo pravne osobe i na ­nje­ga se na odgovarajući način primje­njuju odredbe ovoga Zakona.

Po ovome ispada da se i klubovi (koji su UDRUGE) mogu biti uclanjeni u medjunarodne organizacije.

(2) Udruge se mogu učlaniti u međunarodne udruge.

(3) Udruga može imati svoje ustrojstvene oblike (podružnice, ogranci, klubovi i slično), u skladu sa statutom. Ustrojstveni oblici mogu imati svojstvo pravne osobe ako je to određeno statu­tom udruge i na ­njih se na odgovarajući način primje­njuju odred­be ovoga Zakona.[color]
ž
Poanta u MOZE IMATI.

Nisam pravnik i ne mogu točno locirati u ovom članku gdje piše da pojedinci ne mogu biti direktni članovi HRS-a , međutim, Zakon o tehničkoj kulturi je decidiran:
Članak 25.

Radi ostvarivanja zajedničkih potreba i interesa udruga tehničke kulture, te ukupnih aktivnosti u tom području, osnivaju se zajednice i savezi tehničke kulture.

Zajednica tehničke kulture može se osnovati i za podruèje grada prema uvjetima iz èlanka 28. stavka 1. ovoga Zakona.

Savezi tehničke kulture osnivaju se na podruèju županije, Grada Zagreba i grada kao strukovni savezi udruga tehničke kulture odgovarajućeg područja (grane) tehničke kulture.

Savezi tehničke kulture osnivaju se na području Republike kao nacionalni savezi udruga tehničke kulture.

Pozdrav
Rolando 9A3MR

Savez tehnicke kulture je udruga koja je osnovana po svom Statutu. HRS moze i nemora biti clan. HRS je udruga, samostalna i moze se prikloniti nekoj udruzi. Ali u ovom slucaju se postavlja pitanje financiranja. HRS zbog financija treba biti clan HZTK. Ali to ne znaci da mora imati klubove  kao clanove. Logika kaze da je svaki RK samostalna udruga. Jest da u slucaju da nema klubova HRS gubi clanarine klubova a najveca stavka je lova za pozivne oznake. i Jednoslovne pozivne oznake.
Vrlo je jednostavno sazvati Skupstinu, napraviti izmjenu Statuta i izglasati je. U prilog tome ide i presuda kojom je Sud pravomocno presudio da pojedinac radioamater nemora biti ni clan kluba ni saveza. Opet poanta NEMORA ali nigdje ne pise NEMOZE. Narocito zbog QSL biroa.
Uostzalom cini mi se da smo imali neke placene " pravnike" pa nek oni to razmotre.
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A9L

A da ...skoro sam zaboravio pitati!!
Po cemu je onda donesena odluka o dozivotnoj clanarini??? Tko moze ustvrditi da ce pojedinac od 50 godina biti clan kluba sve do svoje smrti. I sta ce raditi pojedinac koji vise ne izlazi iz kuce jer je star i nemocan.?? A jos uvijek moze "glodati" mikrofon kod kuce. Davat ce novce u klupsku kasu???? Oce papriku. 
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A3QN

Citat: 9a3mr  u 24. Kolovoz 2008, 22:27:18
Članak 25.

Točno, radi se o zajednicama tehničke kulture. Kakve to veze ima sa HRSom, osim što je isti trenutno član HZTK?

Što više o tome raspravljamo to mi se više čini da, baš kao što sam i tvrdio, osim Statuta HRSa, ne postoji nikakav drugi razlog koji bi priječio izravno članstvo.

73
Kristijan
9A3QN

9A3VV

ZASTUPNIČKI DOM SABORA REPUBLIKE HRVATSKE

Na temelju članka 89. Ustava Republike Hrvatske, donosim

UKAZ
o proglašenju Zakona o tehničkoj kulturi

Proglašavam Zakon o tehničkoj kulturi, kojeg je donio Zastupnički dom Sabora Republike Hrvatske na sjednici dana 30. srpnja 1993. godine.

Broj : PA4-60/ 1-93.

Zagreb, 7. kolovoza 1993.

Predsjednik

Republike Hrvatske

dr. Franjo Tuđman, v. r.

--------------------------------------------------------------------------------

ZAKON
o tehničkoj kulturi

I. OPĆE ODREDBE

Članak 1.

Ovim Zakonom uređuje se djelatnost tehničke kulture koja obuhvaća: odgoj, obrazovanje i osposobljavanje za stjecanje tehničkih, tehnoloških i informatičkih znanja i vještina, inventivni rad i širenje znanstvenih i tehničkih dostignuća.

Temeljni ciljevi djelatnosti su: razvitak i promičba tehničke kulture, poticanje na stvaralački i znanstveni rad, tehnički odgoj i obrazovanje, znanstveno i tehničko opismenjivanje, posebno mladih.

Članak 2.

U smislu ovoga Zakona:

- odgoj, obrazovanje i osposobljavanje za stjecanje tehničkih, tehnoloških i informatičkih znanja i vještina obuhvaća izvannastavno i izvanškolsko djelovanje mladeži na razvijanju sposobnosti, znanja i vještina za znanstveno-tehničko i radno-proizvodno stvaralaštvo, informatičko opismenjavanje i primjenu suvremenih informatičkih tehnologija, brže usvajanje i razmjenu informacija, te osposobljavanje djelatnika za razvijanje radnih sposobnosti, proširivanje znanja i stvaranje uvjeta za znanstveno-tehničko i radno-proizvodno stvaralaštvo, uključujući korištenje informatičke opreme i sustava u procesu rada,

- inventivni rad obuhvaća stvaralačke radnje izravno usmjerene na razvoj i uvođenje novih ili unapređivanje postojeih proizvoda, uređaja, malerijala, proizvodnih postupaka, metoda i usluga koji koriste rezultate temeljnih i primijenjenih istraživanja, te postojećih znanja i iskustava u gospodarstvu i svim područjima društvenog života,

- širenje znanstvenih i tehničkih dostignuća obuhvaća znanstveno i tehničko opismenjavanje građana za primjenu znanstvenih i tehnoloških dostignuća u promicanju tehnološkog razvitka gospodarstva, znanosti i svekolikog života i rada, te poticanje sklonosti i sposobnosti za tehničko stvaralaštvo.

Članak 3.

Djelatnost tehničke kulture obavljaju udruge tehničke kulture, poduzeća i druge pravne osobe te građani samostalnim osobnim radom.

Uvjete za obavljanje djelatnosti tehničke kulture, te stručnu spremu djelatnika koji obavljaju stručne poslove u tehničkoj kulturi propisuje ministar kulture i prosvjete.

Članak 4.

Osnovu financiranja u tehničkoj kulturi čine sredstva ostvarena vlastitom djelatnošću, prodajom usluga na tržištu, članarinom, donacijom ili iz drugih izvora u skladu sa zakonom.

Zakonom i na osnovi zakona određuju se aktivnosti, poslovi i djelatnosti u tehničkoj kulturi koji predstavljaju javne potrebe, a financiraju se, osim sredstvima iz stavka 1. ovoga članka, i sredstvima državnog proračuna, proračuna županije, Grada Zagreba, grada i općine.

Djelatnosti tehničke kulture financiraju se i iz sredstava ostvarenih priređivanjem igara na sreću i zabavnih igara.

II. OBAVLJANJE DJELATNOSTI TEHNIČKE KULTURE

1. Udruge tehničke kulture

Članak 5.

Udruge tehničke kulture oblik su slobodnog udruživanja građana, a osnivaju se, ustrojavaju, djeluju i prestaju u skladu s propisima kojima se uređuje slobodno udruživanje građana, ako ovim Zakonom, za pojedina pitanja, nije drukčije određeno.

Svoje ustrojstvo i način djelovanja udruge tehničke kulture uređuju statutom i drugim aktom u skladu sa zakonom i drugim propisima.

Udruge tehničke kulture imaju svojstvo pravne osobe koje stječu upisom u registar kod nadležnog tijela državne uprave.

Članak 6.

Udruge tehničke kulture su neprofitne pravne osobe.

Udruge tehničke kulture mogu, radi ostvarivanja svojih ciljeva i zadaća, te radi pribavljanja sredstava, neposredno obavljati gospodarske i druge djelatnosti u skladu s propisima.

Udruge tehničke kulture mogu, radi stjecanja sredstava za ostvarivanje svojih ciljeva i zadaća utvrđenih statutom, u skladu sa zakonom osnovati poduzeće za obavljanje gospodarske djelatnosti.

Članak 7.

Udruga tehničke kulture koja obavlja poslove obrazovanja ili osposobljavanja za stjecanje izvanškolskih tehničkih, tehnoloških i informatičkih znanja i vještina, izdaje polaznicima uvjerenje čiji oblik i sadržaj propisuje ministar kulture i prosvjete.

Članak 8.

Udruge tehničke kulture mogu za osnovne i srednje škole izvoditi nastavne i izvannastavne programe tehničkog, tehnološkog i informatičkog obrazovanja u skladu sa zakonom.

2. Poduzeća i druge pravne osobe

Članak 9.

Djelatnost tehničke kulture mogu obavljati poduzeća i druge pravne osobe.

U obavljanju djelatnosti iz stavka 1. ovoga članka pođuzeća i druge pravne osobe izdaju polaznicima uvjerenja za stjecanje izvanškolskih tehničkih, tehnoloških i informatičkih znanja i vještina, čiji oblik i sadržaj propisuje ministar kulture i prosvjete.

3. Samostalni rad

Članak 10.

Djelatnost tehničke kulture samostalnim radom (u daljnjem tekstu samostalna djelatnost) mogu obavljati:

1.inventivni djelatnici,

2. osobe koje inkaju odgovarajuću stručnu spremu ili su stručno osposobljene za obavljanje poslova u odgojno-obrazovnoj djelatnosti tehničke kulture.

Članak 11.

Inventivni djelatnici mogu obavljati samostalnu djelatnost ako su upisani u registar inventivnih djelatnika Hrvatskog saveza inovatora.

Inventivni djelatnici stvaraju izume, tehnička unapređenja, racionalizacije i druge oblike inovacija.

Članak 12.

Osobe koje samostalnom djelatnošću obavljaju stručne poslove u djelatnosti tehničke kulture putem seminara, tečajeva, instrukcija i sl., izvode programe obrazovanja i osposobljavanja građana za stjecanje tehničkih, tehnoloških i informatičkih znanja i vještina.

U obavljanju djelatnosti iz stavka 1. ovoga članka osobe koje obavljaju samostalnu djelatnost izdaju polaznicima uvjerenja čiji oblik i sadržaj propisuje ministar kulture i prosvjete.

Članak 13.

Osoba koja namjerava obavljati samostalnu djelatnost dužna je prijaviti njezin početak s podacima o vrsti poslova, stručnoj spremi, odnosno stručnoj osposobljenosti, poslovnom prostoru, djelatnicima i njihovoj stručnoj spremi, odnosno stručnoj osposobljenosti i tvrtku pod kojom će se djelatnost obavljati, upravnom tijelu nadležnom za poslove tehničke kulture općine, odnosno grada na čijem će se području djelatnost obavljati, odnosno Grada Zagreba, a ako će djelatnost obavljati na području više općina odnosno gradova upravnom tijelu nadležnom za poslove tehničke kulture općine, odnosno grada u kojem ima prebivalište.

Obavljanje samostalne djelatnosti može započeti tek nakon upisa u registar koji vodi upravno tijelo iz stavka 1. ovoga članka.

Članak 14.

Pravo na obavljanje samostalne djelatnosti prestaje odjavom obavljanja djelatnosti ili rješenjem o zabrani obavljanja djelatnosti što ga donosi nadležno upravno tijelo iz članka 13. ovoga Zakona u slučajevima predviđenim zakonom.

Članak 15.

Osoba koja obavlja samostalnu djelatnost može na stručnim poslovima zaposliti djelatnike koji ispunjavaju uvjete utvrđene propisom iz članka 3. stavka 2. ovoga Zakona.

Članak 16.

Na obavljanje samostalne djelatnosti na odgovarajući način se primjenjuju odredbe zakona kojima se uređuje samostalno obavljanje gospodarskih djelatnosti samostalnim radom, ako nisu u suprotnosti s odredbama ovoga Zakona.

......... Narodne novine 76/93

Dakle, nema prepreke da se netko izravno učlani u Savez, mimo kluba. Isto tako nema prepreke niti da Savez, radi pribavljanja sredstava za obavljanje svoje djelatnosti, obavlja i neku gospodarsku djelatnost -  konkretno, proizvodi i prodaje ili nabavlja i (pre)prodaje radio-amaterima ono što im je potrebno za bavljenje hobijem. Ili radi što drugo, samo se treba sjetiti i htjeti raditi. Samo to...

Sve sam ja to, zajedno sa uvođenjem mogućnosti plaćanja članarine unaprijed za više godina i uvođenje instituta doživotne članarine po ugledu na ARRL (fuj, ti smrdljivi američki kapitalisti...), čini mi se i prije donošenja ovoga zakona, pismom predlagao nekom od bivših predsjednika HRS-a ali vidim da je i dan-danas nad ovom državom sjena komunističkog (zlo)duha. Haloooooo, drugovi i drugarice (kako prije par godina na godišnjoj skupštini RK "Arena Pula" nazočne pozdravi drug Miša Weidlich), dvadesetprvo je stoljeće! Komunizam i radio-ne-radio sustav je pluskvamperfekt! Ne vidim zašto se Savez ne bi mogao preimenovati u Klub? Nemojmo se zavaravati, da se hoće to bi se moglo uraditi. Ja opet ponavljam - dok sam bio mlađi i pun entuzijazma radio sam, i naradio se, u radio-klubu, sada sam 60-godišnjak, umirovljenik, i samo hoću baviti se svojim hobijem onda kada to želim i onoliko koliko mi odgovara, neću nikakovih obveza i druženja. A za potrošiti energiju imam dovoljno prilika, živim na selu, imam dvorište, vrt, radionicu, zaposlenu suprugu (kuham), tri mačke, bicikl za otići do grada jer u euroregiji Istri ne postoji javni prijevoz izvan Pule, ljeti radim u turizmu da dopunim mirovinu. I da hoću za rad u kubu nemam vremena. A svoje ću financijske obveze prema Savezu ili Klubu ako se tako nazove, uredno izvršavati. I prema QSL birou kako bi mi kartice stizale izravno na kućnu adresu.

Nisam pravnik ali držim da svi zakoni i pravilnici doneseni poslije i na temelju ovoga zakona moraju poštivati odredbe ovoga zakona. Skrećem vam pozornost na čl. 5 koji udruge tehničke kulture definira kao oblik slobodnog udruživanja građana. SLOBODNOG UDRUŽIVANJA GRAĐANA!!! A ne utjerivanja ovaca u tor!!!

Pročitao sam i Zakon o udrugama (NN 88/01 i 11/02) i nigdje, ali baš NIGDJE ne piše da se NE MOŽE izravno učlaniti u Savez. Dakle, ako laže koza ne laže rog! I taj zakon ponavlja temeljna načela Zakona o tehničkoj kulturi koji također NE BRANI izravno učlanjenje u Savez!

Tko ovdje koga je..???
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A2JG

Pisa bi Vam, dragi štioci, ali dosta su Vam , kako dobro vidim Leon i Damir.
Oni su to dosta dobro objasnili, i, za pametnoga dosta.
Ono o čemu nisu pisali je kontrola, i podjela kolača. Svaka država hoće kontrolirati klubove,udruge, asocijacije i Saveze, bez obzira čime se oni bavili. Radioamatere, pogotovo.
Kolač (financija), koliki je da je, uvijek nekoga (usput) hrani. A, usput, daje i "argument", kojim su se prije cca godinu dana na mene obrušavali Rolando, Gogo i slični, kada su ijednu kunicu obrazlagali neophodnošću rada s mladima, jer je ta rečenica umnožena bezbroj puta u Zakonu o TK, a , slijedom misli Big brothera, ugrađena, nažalost doslovno, i u dokumente na nižoj razini.
Sreća je, da se i ovakvi kao Gogo (nesretno je i nespretno da prozivam ičije ime, ali istinito) bliže šezdesetoj, pa će samo potvrđivati Damirove riječi.

Neku večer, na R2, reče Reni (pričajući o jednom klubu) da "imaju više radiostanica neko poslužitelja". To je naličje radio kluba "koji se snašao".
Ali to je , sada već tema za crnu zimu.

73, Koki 9A2JG

P.S. O QSL-kama (što je Damir dotaknuo u jednoj rečenici) ne želim ovdje, pod ovim naslovom.
S jedne strane, nemamo što prigovoriti vodećem dvojcu na isporuku 5 puta (dva puta iz ruke u ruku, i tri puta poštom, u praksi najčešće Mirko i Slavko), jer su to i napisali u promidžbeno planskim dokumentima u predsjedničkoj utrci.
Ono što (izgleda jedino ja vidim i tražim) jest činjenica da smo u bivšoj državi dobijali na matični klub 6 puta, svih 6 puta poštom, o količini da ne govorim, outgoing bez riječi.
Ali, ima naslova postova i o ovome, sri.
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A2QU

Koliko slova nizašto!
Dragi moji, najbolje je sve objasnio Krešo, 9A2HM, trebalo je samo prihvatiti njegov prijedlog i pročitati predloženo. Za one koji to nisu stigli, evo samo dva članka iz Zakona o udrugama:

Članstvo u udruzi
Članak 4.
(1) Svaka poslovno sposobna fizička osoba i pravna osoba može, pod jednakim uvjetima utvrđenim ovim Zakonom i statutom udruge, postati članom udruge.

Dakle, to se odnosi na moj, tvoj, njegov, njezin, naš, vaš i njihov Klub.

Udruživanje udruga i ustrojstveni oblici udruga
Članak 7.
(1) Dvije ili više udruga mogu se udruživati i slobodno utvrđivati naziv toga oblika udruživanja. Takav oblik udruživanja može imati svojstvo pravne osobe i na njega se na odgovarajući način primjenjuju odredbe ovoga Zakona.

Dakle, to se odnosi na NAŠ Savez.

Oprostite, ali morao sam reagirati.
73,
Željko

9A3VV

Citat: 9A2QU  u 02. Studeni 2008, 11:05:36
...
Članstvo u udruzi
Članak 4.
(1) Svaka poslovno sposobna fizička osoba i pravna osoba može, pod jednakim uvjetima utvrđenim ovim Zakonom i statutom udruge, postati članom udruge.

...
Ja sam, iako u mirovini, poslovno sposobna fizička osoba koja je sposobna ostvariti prihod i platiti svoje financijske obveze, HRS je udruga koja ima svoj statut, dakle treba samo taj statut usuglasiti sa Zakonom o tehničkoj kulturi i Zakonom u udrugama a po ugledu na statute naprednijih, što na primjer ARRL, DARC i slični definitivno jesu, i hrabro zakoračiti u dvadesetprvoi stoljeće bez kamunjističesko-kaljektivističeskeje hipoteke. Opet ponavljam, nisam ovca i neću nikome dopustiti da me utjeruje u tor! Hoću svojom dobrom voljom biti član Hrvatskog radio-amaterskog saveza ali ne i nekog radio-kluba! Nemam ništa protiv da se Savez preimenuje u Hrvatski radio-amaterski klub! U tom bih klubu bio član i njemu plaćao članarinu bez pogovora, ali ne i nekom radio-klubu u kojeg ću navratiti ili ne navratiti jednom godišnje da bih platio članarinu e da bih preko tog radio-kluba bio član HRS-a. Pa neka članarina HRS-a bude viša za iznos članarine koju bih platio tom nekom radio-klubu. Btw, meni je zemljopisno najbliži radio-klub je u Poreču, za otići do kluba i nazad trebam preći najmanje 70 km. A to košta i za mene je čist gubitak vremena.

U Hrvatski auto klub može se izravno učlaniti a u Hrvatski radio-amaterski savez ne može!? HAK može ostvarivati prihode a HRS ne može, iako u zakonu lijepo piše da udruge mogu i poduzeća osnivati... Tko tu koga zeki???

Već godinama izravno plaćam članarinu HRS-u, "švercam" se uz prešutnu suglasnost "onih gore" ali mi to nije rješenje, hoću da se to legalizira i da svi mi koji želimo biti članovi HRS-a ali ne i članovi radio-klubova, možemo to legalno biti. Samo to i ništa više!
73 Damir 9A3VV
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A2QU

Pogrešno je mišljenje da neprofitne udruge ne mogu ili ne smiju ostvarivati prihode (u što nisam uspio uvjeriti jednog u nedavnoj prošlosti visokopozicioniranog dužnostnika HRS-a).
A ideja koju podržava 9A3VV nije nova, samo nije bilo dovoljno privrženika da se ista provede u djelo prilikom donošenja novoga statuta. Sada predstoji demokratska procedura uvjeravanje članova IO o potrebi popravljanja statuta u tom smislu ili lobiranje kod članova Skupštine koji su ujedno predstavnici klubova da pokrenu takvu inicijativu.
Ne znam da li još vrijedi poslovica da "za jednoga brod ne pristaje".
73,
Željko

VE3ZIK

Ovdje u DL clan DARC mozes biti iskljucivo preko kluba.
Preko kluba ide i QSL bureau saobracaj. Ne mozes biti clan pojedinac.
73, Zik VE3ZIK, /9A,/E7, /S5,  DK8ZZ, YT3ZZ

9A9L

Ali nemoras biti clan Darc-a.
Vec na zivce idu qsl karte koje se vracaju sa Not member....Fuj i bljak.
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A3VV

Citat: VE3ZIK  u 02. Studeni 2008, 22:02:20
Ovdje u DL clan DARC mozes biti iskljucivo preko kluba.
Preko kluba ide i QSL bureau saobracaj. Ne mozes biti clan pojedinac.
Ups, moja gr(j)eška. Ništa, ne znači da kod nas mora ostati kao do sada. Inače sam ja prijedlog za uvođenje mogućnosti izravnog učlanjenja u HRS dao u prvoj polovici devedesetih tadašnjem predsjedniku HRS-a. Ne sjećam se tko je bio, a nešto mi se čini da mi nije našao za shodno odgovoriti.

Baš bih volio da mi se na 9a3vv@hamradio.hr jave svi koji misle kao i ja, pa se lijepo dogovorimo o zajedničkom nastupu prema HRS-u. Očigledno to što nas dvojica-trojica istomišljenika ovdje napišemo "ne pije vode", morat ćemo se udružiti i zajedno poraditi na realizaciji ideje.
73 Damir 9A3VV

9A8DU

Pozdrav,zašto pojedinci koji su nezadovoljni svojim klubom,izfrustrirani zbog nečega, nastoje svim silama umjeća pisane rječi,navesti ostale da misle kao oni, imamo bezbroj klubova pa neka nezadovoljci biraju po svojoj mjeri, ja osobno nisam zadovoljan klubom ali to je moje osobno,to neznači da moj matični klub neradi dobro,možda ja nisam uredu?,pa ako u klubu nije nešto po pravilu,pravilniku to se rješava unutar kluba ,diskusijom argumentima, evo susjeda i ja odlučili napraviti klub,nemožemo se dogovoriti oko podjele funkcija, sutra ćemo obadvoje tvrditi ili ona ili ja zavisi o funkciji da klub nevalja, paće mo tražiti direktno članstvo u HRS-u, a kada nam ni taj HRS nebude valjao tražitćemo da se i njega sruši,jer nama ništa nevalja.
73 Drago 9a8du(Osijek nepokoreni grad)
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

VE3ZIK

Citat: 9A9L  u 02. Studeni 2008, 22:48:42
Ali nemoras biti clan Darc-a.
Vec na zivce idu qsl karte koje se vracaju sa Not member....Fuj i bljak.

Tacno.

ali, nisi clan nekog OV (kluba), ne mozes biti clan DARC, a samim tim ne mozes biti clan biroa.
kod njih (nas) i jeste fora u tome da sve forsiraju da ide preko klubova.
Klub je taj koji moze dobiti specijalni znak za kontest, ne i pojedinac. Dobro, to se sredi tako sto Leon, Drago, Koki, Marijan MMM i ja (a ekipe, dream team  ) osnujemo DX Contest Club.. recimo klub ljubitelja HRS foruma i na osnovu tog dobijemo znak.
QSL karte donosis (saljes) u klub, gdje QSL manager sortirane salje u DARC biro, i ne to kad mu se digne, vec ima odredjeni dan u mjesecu kad moze poslati.
Nema ogranicenja u QSLkama, klub placa slanje QSL karata u biro u Baunatal.
Uz clanarinu u DARC dobijas i pristup forumu (neclanovi ne mogu na forum, to je novo od ove godine), zatim mail adresu xxxxx@darc.de , zatim ako zatreba potrebnu pravnu pomoc blabla...
73, Zik VE3ZIK, /9A,/E7, /S5,  DK8ZZ, YT3ZZ

9A9L

A jel se pobrinu da se potvrdi 1A0KM na 6 m???

73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM