• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Bugovi u TS-2000

Autor 9A3TY, 14. Kolovoz 2008, 17:05:43

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A3TY

Na našem novom "akcijskom" klupskom TS-2000X sam naišao na sljedeće bugove :

1. podesim 144.100 CW i vrtim VFO  na niže - nakon 144.000 skoči na 145.999 - kad se vratim na 144.000 automatski prebaci sa CW na FM

2. podesim 144.300 SSB - ugasim uređaj - upalim uređaj - još uvijek je na 144.300 SSB - dotaknem VFO i opa, opet je na FM-u.

Imate li i vi istih iskustava?
Postoji li možda novi firmware? Kako do njega i kako ga ubaciti?

Usput, možda nekom bude trebalo - radio sam kabel za WSJT preko ACC2 i ustanovio da ako se ne koristi PTT na istom priključku (pin 9) nema ni modulacije na predaji!

Pozdrav,

Ivo.
73 de Ivo, 9A3TY

9A5ST

Ja do duše iman TS2000E i pravo da ti kažem nisam ima tih problema.Šta se tiče vrtenja VFOa sa 144000 na dolje,odmah okreće na 145999.Treba ga odblokirat.Meni to nema potribe...još.
Onih bagova nisam imao,osim šta mi digital recorder DRU-3A ponekad tilta,ali ništa kritično...prekineš i ponovo ga uputiš.Nisam još ulazio u sve ali znam da ima 9 memorija na band/mode,znaći da mu postaviš frq.i mode,tako kad prebaciš sa 144300 SSB ide na recimo 14024CW,ali samo 9 komada.
Eto toliko,budem se javija za taj kabel za WSJT,moram se malo zabavit ove zime,HI !
Inaće je kupljen isto u Kenwooda u ZGu prije 5 miseci.
73 de 9A5ST
Zeky

9A6R

Nema uređaja bez BUG-a.Od kad je 2000 g.izašao sa trake zna se da TS-2000 ima stanovite BUG-ove.Svi se mogu naći na INET-u.

GL,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A3MR

Provjeri jeli ti uređaj u AUTO modu, tj. sam određuje vrstu modulacije....na displeju kraj modulacije ti tada piše "AUTO". Isključi to sa FUNC+AUTO (dugme za USB/LSB) pa ti više neće bucati modulacije.

Pozdrav
Rolando 9A3MR

9A3TY

Citat: 9a3mr  u 14. Kolovoz 2008, 22:26:32
Provjeri jeli ti uređaj u AUTO modu, tj. sam određuje vrstu modulacije....na displeju kraj modulacije ti tada piše "AUTO". Isključi to sa FUNC+AUTO (dugme za USB/LSB) pa ti više neće bucati modulacije.

Jes. To je bilo to. Iako mi još uvijek nije jasno zašto mu se FM podrazumijeva za CW/SSB dio banda ... No, čovjek se uči dok je živ, zar ne?!  :)
73 de Ivo, 9A3TY

9A2NO

Bok!

Imam pitanjce u vezi nekog buga na TS2000.

Uređaj radi na prijemu i predaju OK. Sve funkcije OK. Ali...što mi nije normalno. Displej mi se svakih 5-6 sekundi zatamni i zatim u nekoliko stupnjeva pojačava. Sve LEDice blinkaju 5 puta. I tako stalno. U slučaju da vrtim gumb za mijenjanje frekvencije ( glavni "kotač" ) to se ne događa. Samo ako je na istoj frekvenciji  bez obzira na prijem i predaju. S obzirom da te ne smeta normalnom radu uređaja ipak ide na jetrica. Resetirao sam uređaj na default ali isto.
Ima li netko ideju što bi to moglo biti. Još nešto...kada displej mijenja osvijetljenje skaču mi ribice u doljnjem dijelu gdje inače piše mode itd...

Hvala na savjetu, Dino, 9a2no

9A8DU

Evo što kaže KA5IPF ,DISPLAY gubi snagu,zamjeniti Q17 i CP19  na upravljačkoj jedinici,pokušaj otići negdje na forum gdje se raspravlja o, TS-2000  osobno sam imao TS-2000   pet šest puta jedini problem je bio kada sam koristio ARCP nisam ga svaki put mogao ugasit.
73 Drago 9a8du(Osijek nepokoreni grad)
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A6R

Ubuduće kupujte YAESU uređaje i no problem.Kenwood proizvodi i kuhinje,auto radija,frižidere,mikrovalne peći itd..ne može mu sve valjati,HI.

73,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A7KDT

9a2no!

Uređaj ti se najvjerojatnije nalazi u "demonstration"modu.
Da bi isključio demonstration mode potrebno je:
1. najprije isključi uređaj OFF
2. kad jer uređaj isključen u isto vrijeme pritisni tipku FUNC i tipku za uključenje

...nadam se da je pomoglo...

73 , 9A7KDT

9A2NO

Evo mene...
Darko hvala na odgovoru. Upravo je to bilo riješenje.

FUNC + POWER - sve radi kao i prije ali displej radi normalno i nema LED semafora. Nisam imao pojma o nekom demonstracijskom modu...u manualu toga nema...hi...a vjerojatno ni mnogih drugih kvaka i kvačica...

Još jednom hvala
73 Dino

9A9YY

Reny,taj kennwood koji proizvodi te stvari je jedna britansko-francuska firma,inace rade i kvalitetne miksere i sokovnike.Odavno su te firme u sudskom sporu zbog naziva .Razlika je samo u tome sto Kenwood koji proizvodi komunikacijske uredjaje,ima iznad slova W mali crveni trokutic,a ovaj to nema.U pravu si da rade i audio tehniku,odnosno auto radia,ali vrlo kvalitetna...Inace je poznat i po tome da ima i kod audio i kod telekomunikacijskih uredjaja ,vrlo specifican topao sound.Kad izadje novi kv kenwoodov uredjaj najnovije tehnologije,vidjet cemo dali je losiji od konkurencije.Inace je najbolje skinut servis manual sa neta za ts 2000,tamo imaju podaci kojih nema u user manualu.Bez obzira na proizvodjaca,svi uredjaji imaju stanovite bugove.

73 de Sinke,9A9YY

9A6C

Yes, Kenwood  i volim zbog audio sounda koji mogu trpit beskonačno, dok mi je svaki YAESU koji sam probao bio previše nervozan i brzo bi me umorio.

TS2000 je vjerojatno samo jedan u nizu uređaja novije generacije za koje je tečaj informatike presudniji od onog za P klasu :( I on i horde ovih novih mališa jako me podsjećaju na ZXSpectrum.

Ali lijepo je da čovjek može ovdje dobiti pomoć u nevolji.

GG
Ljudi koji o sebi govore u trećem licu uplašeni su, narcisoidni i skromnih mentalnih sposobnosti

9A8DU

TS-2000 prije desetak godina ili devet kada se pojavio,bio je čudo od uređaja,zapravo je bio ispred svih ostalih za nekoliko godina,naravno treba ga naučit,prezahtjevan je.
73 Drago 9a8du(Osijek nepokoreni grad)
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A2QP

Pa TS2000 je i sad cudo u odnosu cijena i ono sto daje u odnosu na ostale nove modele YAESU koji su duplo a da ne kazem za ICOM i vise skuplji a nista posebno ne daju kaj kenwood nemoze.To je zasad jedan od naj uredjaja i bit ce jos dugo u vrhu.
Kad smo sretni uvijek smo dobri,ali kada smo dobri,nismo uvijek sretni.....
73 de 9A2QP Joe