• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

YU8/S56M

Autor 9A1AA, 01. Srpanj 2008, 13:38:42

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A1AA

U Ohio/Penn DX Bulletin #864 od 30.06.2008. izašla je informacija o novoj aktivnosti s Kosova.

Pozivnu oznaku YU8/S56M aktivirat će ekipa Slovenia Contest Cluba u prvom dijelu mjeseca Kolovoza 2008. godine. Glavni cilj je sudjelovanje u WAE DX Contestu (EU DX C)CW dio.

Aktivnost izvan contesta biti će na svim KV opsezima, svim vrstama rada. Radit će i na 6m. QSL ide via S57U.

Više informacija možete naći na linku: http://lea.hamradio.si/~scc

73, Ivo 9A1AA

9A6AA

Da, Kosovo je dodano na WAE listu kao poseban entitet.
Koplja će se lomiti oko toga da li je dozvola za YU8/S56M (vjerojatno izdana od UNMIK-a), valjana jer oni u Bgd još uvijek polažu pravo na izdavanje dozvola za taj dio svijeta.
Formalno imaju pravo na to jer je prefix YU8 još uvijek dodijeljen Srbiji, ma kolika ona (mala) bila.
Ne sumnjam da će iz Srbije opet biti aktivno na desetke YU8 postaja (kao i u doba Marttijeve posjete) kako bi minirali tu najavljenu aktivnost.

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A3QN

Citat: 9A6AA  u 01. Srpanj 2008, 13:54:52
Da, Kosovo je dodano na WAE listu kao poseban entitet.
Koplja će se lomiti oko toga da li je dozvola za YU8/S56M (vjerojatno izdana od UNMIK-a), valjana jer oni u Bgd još uvijek polažu pravo na izdavanje dozvola za taj dio svijeta.

Jesam li ja to propustio nešto ili... s kojim pravom netko u nezavisnoj državi Kosovu može koristiti prefiks dodijeljen drugoj nezavisnoj državi?

73
Kristijan
9A3QN

VE3ZIK

Moje misljenje je da je to prilicno mutna DXPN, otprilike kao i Marttijevo. ::)
Moglo se sacekati sa dodelom novog PFX, a i SCC ne mogao da nadje bolje mjesto za DXPN. T7, 3A, HB0...
73, Zik VE3ZIK, /9A,/E7, /S5,  DK8ZZ, YT3ZZ

n1yu

Nasi policajci S56M/7U su bolji od vasih koji ni ZA DX-ped nisu realizirali ;D

WAE Kosovo, DXCC jos uvek Srbija, CQ WW opet Kosovo via WAE. 
Ja sam Srbe ubedjivao da masovno rade iz Kosovske Mitrovice ukoliko zele dokazati da je Kosovo Srbija.  Ali tu je catch sa UN rezolucijm 1244 i UNMIK.  Bar smo E7 resili...

n1yu

9A3QN: Jesam li ja to propustio nešto ili... s kojim pravom netko u nezavisnoj državi Kosovu može koristiti prefiks dodijeljen drugoj nezavisnoj državi?

UN pravom po rezoluciji 1244 dok se drugacije ne odluci, a UNMIK sprovede!  EULeks ce kasniju ITU odluku preneti na Kosovske organe, a ARRL DXCC potvrditi.  Sve po programu Finca Martija (Ahtisarija :-)