• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

IARU HF 2008

Autor 9A4MF, 26. Lipanj 2008, 20:41:46

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A4MF

Kv mng 9A1AA!
Mislim da ste napravili dobar potez za diplome za sudelovanje u spomenutom KV natjecanju! Osobno se smatram oštečenim jer volim raditi isključivo CW, pa smatram da sam zakinut u osvajanju diplome! ??? Molim sve da malo prodiskutiraju o diplomi i neka se donesu pravilne propozicije, ( mislim na sve učesnike koji budu radili CW or SSB)! I još nešto; danas nije skupo dati štampati diplome na 30gr.papiru ( pa i težem), te ne vidim razloga da  si svatko tko želi diplomu da je isprinta u svom PPS-u! Ja je sigurno neču printati! Volim diplome i posebno me raduje kada mi poštar donese novu diplomu ( ne presavinuti iliti zgužvanu)!

Lijepi pozdrav iz Lipika, Vy 73 de Miro!

9A1AA

Ovo su pravila za "9A0HQ diplomu" koja su "normalna" za takav tip natjecanja u kojem se radi CW i SSB. Pravila su verificirana od strane IO HRS-a i tek onda objavljena u časopisu "Radio HRS" a potom i na ovim web stranicama.

Nije problem u cijeni diplome nego je ovako jednostavnije a i tendencije zu radioamaterskom svijetu su na tome da se diplome ovako (emailom) rješavaju. Novaca ima dovoljno ali proces slanja i pakovanja nepotrebno komplicira osnovnu ideju zbog koje je diploma i osmišljena.

Nije točno da radiš samo CW. Na UKV-u radiš i SSB i FM pa se tako i ovdje 9A postajama možeš javiti na SSB-u, sve ostale radi CW i nema nikakvih problema.

NHF ;)
73, Ivo 9A1AA

9A4MF

Ivo pozdrav!

Očito da si pomiješao kruške i jabuke! Riječ je o HF natejcanju a ne o svim natjecanjima, ali ako želiš pogledaj moj plasman na CW ( 9ACW VHF) i ostala VHF natjecanja, gdje se javljam isključivo zbog sudjelovanja ! Natječem se isključivo na HF CW i nikad SSB, zbog opravdanih razloga! Toliko moj stari prijatelju sa cw natjecanja i kondiciranja, OK?

Vy 73 de Miro!

9A6C

Da okrenemo pilu naopako - a zašto za promjenu 9A postaje ovaj put ne bi, makar i zbog diplome, pokušali napraviti 9A0HQ  x12?

Smisao diplome je da se poveća broj veza s 9A0HQ, a sudionici ionako dobiju diplomu od organizatora.

Pretpostavljam da je HRS ova pravila skrojio zbog nekih svojih interesa?

A kao da je problem isprintati diplomu kod kuće pa je onda malo pogužvati ;)

CU IARU

GG
Ljudi koji o sebi govore u trećem licu uplašeni su, narcisoidni i skromnih mentalnih sposobnosti

9A1AA

Miro, zašto misliš da sam ja pomiješao kruške i jabuke ::) ???

Ako možeš 9A postaje raditi na SSB-u i FM-u na 144 MHz, zašto ne bi to mogao, ako želiš diplomu ili nagradu to isto napravio i na KV-u. Ne kužim poantu ???
Napravi koliko možeš i OK.

To što ti NE ŽELIŠ raditi SSB na kratkom valu stvarno nije razlog da se zbog toga stvaraju posebna pravila ;)

Znaš kako bi naši stari rekli: "Od volje ti ko i Šokcu post...."

73, Ivo 9A1AA

9A7WA

A jesu li majice velikog broja XL ?

73    de    9A7WA

9A7YY

Citat: 9A7WA  u 26. Lipanj 2008, 23:00:51

A jesu li majice velikog broja XL ?               

A kape?  ;)

9A1AA

Ima majica od S do XXXL. Računali smo na to da je 9A radioamaterska populacija uglavnom XL pa naviše ;D To nam je valjda od stalnog gibanja (u laktu) za postajom ???

Kape su univerzalne ali ako se radi o baš velikoj glavi mogu se spojiti dvije, tri.....
A ako je glava baš XXXXL onda ćemo to riješiti s onim šiltom i gumom. I to je šilterica ;D
73, Ivo 9A1AA

9A9L

A kakve li je boje to nam reci ti...... i sta pise naprijed, sta odostraga, jel su pamucne??? u kojem su formatu diplome....???? jesu li fileti jako veliki...???  jel printanje kosta vise od 4 kume...???? jel ce biti zig i potpis na diplomi... a jel ce biti i qsl karte...ko ce ih pisati...tko je manager....za koliko godina stizu....oce li i one od prijasnjih godina stici sa njima.... jel ce biti naznaceno iz koje je zupanije radila HQ stanica....
imam ja jos pitanja ali pomalo ih postavljam...hehehe

73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A1AA

Leone.ostavi mi malo vremena da ovo tvoje "raskupusam" pa ću ti na sve odgovoriti.
Ima nekih interesantnih pitanja u svemu tome 8)

Da bih malo podigao zainteresiranost smijem vam samo reći da su majice s kragnom (polo), jednobojne i da je logo naprijed na srcu  ;)
73, Ivo 9A1AA

n1yu

Ivo, mogli ste animirati i postaje iz regiona recimo jednogodisnjom pretplatom na Radio HRS koji je ionako dotiran!  Volimo vlazne majice i duplerice :-)

9A5TO

Zdravo!

Dobre ideje se ovdje nižu. One koje se u praksi pokažu kao dobre predložit ću da se spuste na klubsku razinu  ;D

73,

Tom, 9A5TO
«...Dozvoli mi da pobijedim. Ali ako ne mogu pobijediti, dozvoli mi da budem hrabar u pokušaju...»

9A1AA

Mario, krenuli smo s idejom da nastup 9A0HQ ekipe bude trajni projekt Croatian Contest Cluba i HRS-a. Za početak ćemo pokušati animirati 9A postaje i isprobati kako to funkcionira s ovim diplomama u elektroničkom obliku i ovakvim nagradnim programom ???

Za slijedeću godinu ćemo sigurno dodati nešto novo. Zašto ne diplome i pretplatu na Radio HRS za postaje izvan 9A ;)

73, Ivo 9A1AA

9A9L

Nema problema Ivo. Vjerojatno to nece trajati dugo kao cekanje na QSL karte iz tamo neke godine ..... Drago mi je da ima i nesto dobro u ovim mojim pitanjima.... Kad to raskupusas onda te ceka novi set pitanja.... Imam ja vremena...penzic a nemam turisticku sezonu pred sobom pa mogu malo "daviti".
Necem dalje. ....zasada.

CUL
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A1AA

Tome 9A5TO, molim te ne mijenjaj temu.
Ovdje pričamo o 9A0HQ diplomi i IARU HF Contestu.
Piši o KUP-u pod tom temom ;)

73, Ivo 9A1AA