• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

9A/IZ4BBF

Autor 9A5ST, 18. Svibanj 2008, 07:44:43

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A5ST

Evo ga jutros na 7059 u 05:00
Jel zna ko na koji je CI?
73 de 9A5ST

9A5ST

Aha,evo ga ...CI-118

9A7YY

Alessandro 9A/IK4ALM i Sergio 9A/IZ4BBf su aktivni jo danas i sutra sa Svetog Nikole blizu Poreča CI-118 i EU-110.

Pa ako nekome treba tu su.

9A2JG

Radija ga ja , jutros u sedan manje kvarat, i još mi govori da san mu već u LOG-u ! Za razliku od nekih domaćih každrafa, koje i kad radiš, nisi u LOG-u!

Bar nije QSL via DARC!

73, Koki 9A2JG
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

n1yu

Koki, mogao si S51TA ili mene raditi jos pre 8 godina prilikom prve IOTA aktivacije Svetog Nikole.  Posetili su nas domacini iz Poreca i Pazinjani.  Sada im Tom pomaze oko otoka, a oni se uglavnom bave turizmom i TV show biznisom :-)

9A2JG

Mario , ne bacaj mi sol u ranu. Upozno ga ja, bio u mene doma, ja u njega u hotel Borak u Bolu, stavili se na hotmail na prijateljski nivo, i, prvi put kad san nešto (točno) kritički napisa o njegovom hrvatskom znaku, on se više ne javlja.
Ako se sječaš, to je bila diskusija na forumu prije par godina oko pozivnih oznaka, prefiksa 9A1 (ja uzeo istiniti negativni primjer, kako ga je on dobio), i prefiksa za strance po pravilniku. Ja po knjizi, argumenti Istrijana koji su tada lobirali za njega, po politici. I , zna se, ko je jači, taj tabači. Zato i jesmo na Balkanu.

Ali to nema veze sa ovim naslovom, Talijan uredno odrađuje svoju ekspediciju. I šalje QSL via 9A bureau. To je jedino bitno, u cijeloj priči.

73, Koki 9A2JG

9A5CY

....a mogao je raditi i mene prije manje od 4 godine   ;)
točnije, 11. srpnja 2004.g. od 07:15 do 09:05 lokala.
Radilo se tada 77 veza CW na 10MHz (jer je tada bio IARU test) i (ipak)
25 veza SSB na 14 MHz.
Na otok se lijepo može doci brodicom iz Poreča (tada za 10kn) koja svakih sat vremena prometuje između kopna i otoka. Nisam mogao odoljeti jeftinoj mogučnosti za aktiviranje jednog od naših IOCA otoka, kad sam se već nalazio u blizini.  Ja sam tada radio s plaže, a ovi današnji gosti Talijani sigurno rade iz luksuznog hotela koji se tamo nalazi u prekrasnm prirodnom okruženju.
Eto, kad već pišete o tome, pobudili ste mi uspomenu na jedan lijepi ranojutarnji izlet na IOCA otok.

pozdrav, dobar lov svim IOCA lovcima i ove sezone želi

Dean 9A5CY

9A7YY

Citat: 9A2JG  u 18. Svibanj 2008, 08:45:16

Za razliku od nekih domaćih každrafa, koje i kad radiš, nisi u LOG-u!

Ko ti je kriv kad si im se zamirija.  ;D ;D ;D ;D

9A7YY

Citat: 9A5CY  u 18. Svibanj 2008, 10:08:51

Eto, kad već pišete o tome, pobudili ste mi uspomenu na jedan lijepi ranojutarnji izlet na IOCA otok.

Eto kad već pišeš o tome  :)

Hoćeš li nas i ove godine počastiti nekom IOCA-om ?

9A1UN

Radili smo i mi sa sv. Nikole 2001 u IOTA natjecanju i napravili 2200qso kao 9A1P.
Nakon toga su madjari radili 2 godine kao 9A0CI. Ukupno je odradjeno 10tak tisuca veza sa CI118

73 Davor 9A1UN

n1yu

Koki, na bacaj mi sol na ranu :-)  Cekam S51TA jos od novembra za popravku rotatora.

10 QSO u Pokuplju na 2 m, jucer 20 QSO u 9A 50 MHz.  FD i IOTA tek dolaze.

9A3ASI

Radio sam danas ujutro 9A/IK4ALM na 7059.0,nisam cuo dali je qsl via home call
ili ima managera

73
sinisa
9a3asi

Citat: 9A7YY  u 18. Svibanj 2008, 08:30:38
Alessandro 9A/IK4ALM i Sergio 9A/IZ4BBf su aktivni jo danas i sutra sa Svetog Nikole blizu Poreča CI-118 i EU-110.

Pa ako nekome treba tu su.

9A7YY

Qsl via homecall.
Ide i preko biroa ako ti se ne žuri.  :)

9A2JG

Zna san ja da si ti u sukobu interesa, tija si Mići dat demejanu, a završila u mene! Bar je išlo u slast!

73, Koki 9A2JG

9A7YY

Koki imao sam jednu strogo namjensku u pričuvi, nije ispuniila očekivanja a kako stvari stoje ni neće.

Mogla bi završit u tebe samo me molim te nemoj više branit.   ;)