• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

Trula IOCA

Autor 9A6AA, 14. Svibanj 2008, 22:07:34

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6AA

Odlukom Izvršnog odbora HRS-a od 14. svibnja 2008. godine za Asistenta za IOCA diplomu imenuje se Branko Gracin, 9A7YY.

Citat: 9A7YY  u 12. Svibanj 2008, 19:57:23
...
Poanta mog pisanja u ovom topicu je: IOCA je trula, nužna je asanacija.

Evo prilike da Branko obavi asanaciju i uzgoji novu IOCA-u...

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A6R

Trulija od dosadašnje ne može biti !

9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A7WA

U potpunosti potpisujem prethodni post.

73   de   9A7WA

9A6AA

Citat: 9A7WA  u 15. Svibanj 2008, 11:13:19

U potpunosti potpisujem prethodni post.

73   de   9A7WA

Da li ti znaš što je to IOCA, a ako znaš, reci što je to bilo "trulo".
Prosvijetli nas.

9A6AA
"DX never sleeps..."

9a6c

Još jedna od tema koja nas bliži spaja...

Mana je bilo i bit će ih, pustimo novopečenog Hamleta da utvrdi što je trulo u državi Danskoj, a život, IOCA, bogami i redni brojevi... idu dalje.

Emire, piše li se šta o tom izletiću na Sušac/Bjelac?

Imam jednu praznu stranicu...

GG

9A7WA

Ma IOCA je OK, znam ja što znači, danas sam podnio zahtjev za
diplomu, nek se nađe, idem pošteno, stupanj po stupanj.
          Trulo nije ništa, osim bivšeg managera (moje mišljenje), zašto ?=
preko nekoliko razloga, a najviše ono ja, pa ja i nitko drugi, itd.
           Gogo, čitam ja tebe još od ROG-a, onog što se pisao na staroj
pisaćoj mašini pa fotokopirao i uvezao sa klamericom.
           Mogu ti reći da nisi bio ništa bolji od recimo 2JG danas.

73   de    9A7WA

9a6c

Čuj, kakav sam bio, danas sam još i dobar :D

GG

Sjećam se jedne razmirice s YU2CQ oko prvog mjesta u Kupu Jadrana...
Ali ipak mislim da sam bio bar malo bolji od JG danas, nemoj tako :(

9A6AA

Citat: 9A7WA  u 15. Svibanj 2008, 11:56:40

Ma IOCA je OK, znam ja što znači, danas sam podnio zahtjev za
diplomu, nek se nađe, idem pošteno, stupanj po stupanj.

Ma, ti "potpisuješ" jedan post u kojem se govori da je IOCA trula. Sad, pak kažeš da nije. Izgleda da se nisi dogovorio sam sa sobom. I od kuda si prepisao to "ja, pa ja i ni(t)ko drugi"?

Jedno je iznositi mišljenja a drugo (puno važnije) argumente. Ovo drugo ti nije baš jača strana. Kao ni večini tvojih istomišljenika na ovom Forumu.

Branko, 9A7YY, barem ima viziju. Druga je stvar koliko je ona dobra...

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A3BCZ

Pozdravljam sve.

Ponekad zavirim na postove... Ljudi Božji pa nama u Hrvatskoj zbilja netreba vanjskih neprijatelja.
Osnažimo naš HRS, gurajmo se na "državne jasle" po novce da nam svima bude bolje (kao naši lovci npr.), a ne da se "žderemo" međusobno tko je i kad bio bolji.
Pozdravljam Vas sve i zahvaljujem Vam svima na lijepim prilozima o IOCA u našem časopisu Radio HRS i nadamo se novim aktivnostima i reportažama.

73 de 9a3bcz
73 de 9A3BCZ, Zlatko

9A8DU

Citat: 9A3BCZ  u 15. Svibanj 2008, 14:04:29
Pozdravljam sve.

Ponekad zavirim na postove... Ljudi Božji pa nama u Hrvatskoj zbilja netreba vanjskih neprijatelja.
Osnažimo naš HRS, gurajmo se na "državne jasle" po novce da nam svima bude bolje (kao naši lovci npr.), a ne da se "žderemo" međusobno tko je i kad bio bolji.
Pozdravljam Vas sve i zahvaljujem Vam svima na lijepim prilozima o IOCA u našem časopisu Radio HRS i nadamo se novim aktivnostima i reportažama.

73 de 9a3bcz
;) ;)
Pozdrav,nema  državne jasle, a zašto i bi,tko voli neka izvoli,kupi uređaj postavi antene ,bavi se hobijem,klubovi  bi trebali služiti za druženja ,ćakule ispijanja pokoje pivice itd. 73 Drago 9a8du(Osijek nepokoreni grad)
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A4DB

A ima li gljiva,
treba hraniti Trola,
grozdje mu je kiselo  ;D

9A6R

Prvo i u stvari najvažnije.NUMERIRATI SVE OTOKE !Da ne moramo kao do sada preko mobitela,banda,prijatelja moljakati da se udijeli broj za novo aktivirani otok.Imamo preko 1200 otoka,posao nije malen ali da se i njega zgotoviti.
Drugo.Ima škrapa od 10m kvadratnih koji vrijede za IOCA diplomu a otok koji je pošumljen,može se za nevolju i živjeti na njemu,ne vrijedi za diplomu.Takav je primjer otok BARBARINAC u Kaštelanskom zaljevu na kojemu usput ima arheoloških nalaza nulte kategorije jer je u neposrednoj blizini SALONE(SOLINA),pa su ti stari Salonitanci valjda i na njemu nešto gradili.Nema dugo o tome je pisano u listu Slobodna Dalmacija.
Držati se nekih karata 1:100000 je bez rezona.Talijani su numerirali sve otoke i one na jezerima i rijekama i u moru.
Numerirali su oko 9000 kastela(utvrda).To je debela skripta(vidio je kod Toma 9A2AA).Još malo i semaforima će dati brojeve !
Zašto oni sve numeriraju a mi ne?Zar patimo od kompleksa manje vrijednosti?
Čekam nekog lumena da mi odgovori(molim jedan po jedan,nemojte stvarati gužvu).

73,9A6R

GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A3SM

Reni u pravu si ... svi otoci će biti numerirani i više neće biti potrebno da se netko peče na suncu i očekuje da mu se dodijeli broj za novi otok.. Naravno to je odgovor na tvoje pitanje.
Evo usput nekoliko novosti vezanih za vodjenje IOCA diplome.
Kao što ste mogli pročitati od 14.05.2008 godine IO HRS-a je imenovao Asistenta za IOCA diplomu Branka - 9A7YY.
Sa Brankom sam se čuo odmah nakon imenovanja i razgovarali smo o poboljšanju i daljnjem nastavku IOCA diplome pa da to ne bude kako su pojedinci rekli ili možda čak i želili TRULA IOCA.Tijekom našeg razgovora smo se složili oko nekoliko različitih stvari pa smo se načelno dogovorili da se dosadašnji posao vodjenja oko IOCA diplome podijeli na 2 dijela i to :
1. tehnički dio oko vodjenja diplome IOCA ( izdavanje novih brojeva za novo aktivirane otoke, vodjenje liste otoka kao i proširenje liste otoka  te svi poslovi vezani za morski dio) bi vodio Branko - 9A7YY
Naravno ne znači da ako imate ovakvih pitanja ne možete ih poslati i meni i na pitanja iz ovog dijela kako sam napisao odgovor ćete dobiti od Branka

2. Sve poslove oko vodjenja diploma, pregledanja zahtjeva za diplome,platete i trofeje te  printanje i slanje diploma ću voditi ja i diplome će biti u što kraćem vremenu distribuirane prema podnosiocu zahtjeva

Naravno da smo se složili da svi otoci koji se trenutno mogu staviti na listu odmah dobiju svoj broj tako da Vama olakšamo aktivaciju , a dokazi o aktivaciji se dostavljaju nakon aktiviranja otoka prema još uvijek vrijedećem pravilniku.

Toliko za sada od mene, Branko ako ima nešto dodati ili oduzeti to će sam napisati.
Pozdrav svima do sljedeći puta
Mato - 9A3SM

9A6AA

Kaže Mato:

Citat: 9A3SM  u 16. Svibanj 2008, 23:18:02

Sa Brankom sam se čuo odmah nakon imenovanja i razgovarali smo o poboljšanju i daljnjem nastavku IOCA diplome pa da to ne bude kako su pojedinci rekli ili možda čak i želili TRULA IOCA.

Izgleda da Mato, samo projuri kroz ovaj Forum, pa ne uspije pohvatati tko je i što rekao (napisao).... Pojam "trula IOCA", izrekao je upravo, i jedino, Branko, 9A7YY, novoustoličeni IOCA Assistant.

... I sad Branko, 9A7YY, koji je do jučer na sve strane pričao da se ne slaže s pravilima IOCA programa, upravo po tim (važećim) pravilima skuplja otoka koji vrijede za IOCA. Pronašao ih je 842, uz obećanje da će biti više od 1100.

Citat: 9A7YY  u 17. Svibanj 2008, 00:43:48
Popis otoka koji vrijede za IOCA diplomu prema trenutno važećim pravilima je završen.
Ako kojeg nisam preskočio ima ih 842.  :)

Drugi par postola je to da je Branko, 9A7YY, novokomponirani IOCA Assistant, ujedno i aktualni Vice-President i ACIA islands list manager privatne ACIA diplome (http://www.9a7k.com/ACIA-Group/ACIA_ECommittee.htm ), tako da me to podsjeća na sukob interesa kojega susrećemo kod naših političara. Novi IOCA Assistant tamo je odredio 1013 otoka koji vrijede za ACIA diplomu. Neke od njih (koji nisu vrijedili za IOCA) i sam je aktivirao. Očigledno da je popis odnekuda prepisan jer neki otoci (stjene) nemaju koordinate. Valjda ih još nije pronašao na zemljovidu, koji siguran sam, nije 1:100000.
Sve ide u pravcu da se ACIA diploma proguta IOCU diplomu...

I još nešto: Što mislite zbog čega IOTA program kao referentnu listu hrvatskih otoka nije uzeo ACIA, nego IOCA listu? Odgovor je vrlo jednostavan: zbog toga jer se IOCA lista temeljila na strogo određenim kriterijima, a to su podaci vidljivi na zemljovidu 1:100000. Potsjećam da će i dalje kao službena paralelna IOCA-IOTA lista vrijediti lista koja se nalazi na stranici http://www.inet.hr/9a6aa/IOTA/list.htm . Dakle, za IOTA neće vrijediti otoci koji se ne nalaze na zemljovidu 1:100000, a za one koji se i nalaze, vrijede još neki dodatni uvjeti. Kao što je najavljeno, naš IOCA dvojac neće se referirati na taj zemljovid...

Novi IOCA Assistant može na listu staviti i otoke vidljive na zemljovidu 1:25000... nešto kao i naši susjedi talijani, pa im se cijeli svijet smije: Aktivnosti s neklih od njih moguće su samo tijekom oseke...

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A7WA

Joj, što je meni žao što više nisam IOCA manager, a nisam
   ni znao da u hobiju postoji sukob interesa, ja sam mislio da jednom
   izabrani manager ostaje doživotno, a visok sam oko dva metra i neznam
   točno u kojem mjerilu, valjda jedan naprama dva metra ( nije UKV ).

73     de    9A7WA