• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

AAI

Autor 9A5NG, 08. Ožujak 2008, 16:51:06

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A5NG

Trebajuci neke odgovore na moje probleme, malo sam prosurfao inetom i dosavsi na stranicu AAI - http://www.aaiedu.hr/aai_status.php mislio sam da sam nasao netkoga ko mi moze pomoci. Medjutim, listajuci tu stranicu ustanovio sam da HRS nema svog predstavnika, umjesto kontakt imena i e-adrese postoji samo ?. Moze li mi netko reci razlog tome?

9A7YY

Možda nam Tihomir 4GL može reći nešto više.
U "onim ranim neizopačenim vremenima interneta" on je bio ako me sjećanje dobro služi kontakt osoba.

Ispravite me ako griješim.

9A4GL

Bok,

Branko, fala na advokaturi :)

administratorske ovlasti AAI imenika imamo Branko Plazanić 9A3PM i ja. Svi zahtjevi u svezi AAI trebaju ići u stručnu službu HRS-a gospođi Ljilji. Najbolje e-mailom i moraju sadržavati podatke poput imena, prezimena, adrese, tel. broja za kontakt. Prvo se mora utvrditi da li je podnositelj zahtjeva član HRS-a. Vjerovali ili ne (u počecima) bilo je ljudi koji su koristili AAI a nisu platili članarinu HRS-u, pa čak i nekih koji nisu nikada bili članovi HRS-a :o. Nakon "authentifikacije" zahtjev se prosljeđuje Branku koji ažurira podatke u imeniku. Ja sam "pričuvni" administrator imenika i sav posao velikodušno prepuštam Branku :)

No, to nije odgovor na pitanje koje je postavio 9a5ng, jer je on ipak pitao zašto umjesto imena predstavnika stoji "?".

Predstavnik ili kontakt osoba kod AAI koliko ja znam nikada nije jasno definirana. Mi smo možda jedina CARNet članica gdje administrator imenika nema uvid u popis članstva pa administrator i kontakt osoba nije ista osoba. CARNet u svom LDAP imeniku ima uvid tko su administratori imenika ali ne i tko je kontakt osoba.

Sve u svemu, budem kontaktirao Ljilju i Krešu kako bi se definirala kontakt osoba i postavila na AAI stranicama.

73 de Tihomir, 9a4gl

-----------
Sa budalama se ne raspravlja !!! Oni te prvo spuste na svoj nivo, a onda te dotuku iskustvom !
Tihomir Heidelberg, 9a4gl
email: _NOSPAM_9a4gl@hamradio.hr

9A7YY

Citat: 9a4gl  u 08. Ožujak 2008, 18:52:07

Branko, fala na advokaturi :)

Ju velkam.
Znao sam da znam da ti znaš.  :)

9A5NG

Zahvaljujem na odgovoru, vjerojatno ce rijetko tko naletiti na tu stranicu i taj ?, pa ce i onaj tko primi tu obavezu biti bez posla..
Pozdrav,
Nenad