• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

IOCA lista

Autor 9A6AA, 05. Ožujak 2008, 10:04:50

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6AA

Jučer objavljena IOCA lista na HRS-ovim web stranicama http://www.hamradio.hr/index.php?option=com_content&task=view&id=1483&Itemid=737 , nije samo šlampavo složena, već je i nepotpuna (dakle, netočna). Nedostaje 29 otoka, koji su već aktivirani i imaju CI brojeve.

Koliko god to nekima smetalo, točna je ona na http://www.inet.hr/9a6aa/IOCA_IOTA/list_601-.htm .

Ipak, neke stvari treba raditi sa srcem.

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A9YY

Mozda nisi upucen,valjda su izbaceni....e svasta
73 de 9A9YY Sinke

9A6AA

Iako nije reagirao na moj jučerašnji e-mail, reakcija mladog nam webmastera sada je bila promptna.

Ah, taj copy-paste!.

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A7WA

Reko sam ja Vama da ne možete bez mene složit IOCA listu, nitko to
ne zna i jedino ja, ponavljam, jedino ja mogu biti IOCA manager, nitko
drugi to ne smije. Ljudi to je moje i ničije više.

73   de   9A7WA

9A6JRZ

Citat: 9A6AA  u 05. Ožujak 2008, 12:16:00
Ah, taj copy-paste!.

Ja puno toga kopiram, ali stavim izvor. Emire možda nisi više manager, ali trud je trud. A kad je i copy/paste toliko izražen razlog više da se napiše izvor.

73 de 9a6jrz
73 de 9a6jrz

9A7YY

Citat: 9A6JRZ  u 05. Ožujak 2008, 13:50:53

Ja puno toga kopiram, ali stavim izvor.

Opet ti bez padobrana.  :)
Koji izvor Zorane?

IOCA diploma je HRS-ova diploma a ne nečija privatna prčija.
Sviđalo se to nekome ili ne.

9A4GL

Citat: 9A7YY  u 05. Ožujak 2008, 16:17:08IOCA diploma je HRS-ova diploma a ne nečija privatna prčija. Sviđalo se to nekome ili ne.

Nema kolektive krivnje  ;) Svaki dobar, pa i loš, potez ima ime i prezime (sviđalo se to nekome ili ne). Još će nam se tajnik obraćati sa "ja HRS ..." jer po statutu tajnik zastupa savez ::) Pretpostavljam da HRS nije niti potpisivao diplome, kao što niti neće  ;D ;D ;D

73 de Tihomir, 9a4gl
-----------
Sa budalama se ne raspravlja !!! Oni te prvo spuste na svoj nivo, a onda te dotuku iskustvom !
Tihomir Heidelberg, 9a4gl
email: _NOSPAM_9a4gl@hamradio.hr

9A2JK

Citat: 9A7YY  u 05. Ožujak 2008, 16:17:08

Bez ljutnje, molim.
IOCA je HRS-ova diploma, ali tko je HRS ?

73, Martin 9A2JK

P.S. Obukao sam sva moguća (raspoloživa) zaštitna odjela, pa navalite ...
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A5CY

Reko sam ja Vama da ne možete bez mene složit IOCA listu, nitko to
ne zna i jedino ja, ponavljam, jedino ja mogu biti IOCA manager, nitko
drugi to ne smije. Ljudi to je moje i ničije više.

73   de   9A7WA

pozdravljam Mirkec, kak si kaj ?  Nesto te nema do nas u Daruvaru pa da te upoznam sa Emirom.  Vidim da ga tu stalno prozivas kao samozvanog ,,narcisa'' , ali ne mogu se oteti dojmu da napadas  covjeka ( i ti i nekoliko drugih),kojeg uopce ne poznas. Reci mi, odakle poznajes Emira, da o njemu tako (negativno) možeš suditi ?  Gdje ste se to upoznali i imali gorko iskustvo susreta ?
S obzirom da te nisam primjetio ni u lovu (a kamoli u aktivaciji) IOCA otoka, vjerujem da se tada nisi imao prilike ni upoznati sa Emirovim radom oko IOCA diplome. Sad me zanima ćije to riječi izlaze iz tebe ?  Od kuda tolika napaljenost čim se spomene nešto ''Emirovo?''   Slažem se da IOCA nije niti Emirova diploma, niti ideja. Ali čovjek se svojevremeno prihvatio posla (kojeg su neki drugi smislili, ali nisu sproveli ideju) i sa IOCA programom upoznao javnost kako u 9A , tako i u Europi. Na opće iznenadjenje svih, IOCA je zaživjela takvim tempom, koji nitko nije mogao ni zamiliti. Vremenom se krenulo u dodavanje novih i novih otoka na listu (iako sam ja osobno bio protiv toga) samo zato što smo u 9A (ali i izvan nje...HAs) imali nekoliko zaluđenjaka u redovitu novo- aktivaciju raznih manjih otoka. No, pustimo priču o tome, ionako će se (vidim opet) razviti u nedogled. Htio sam ti samo reći da je Emir svojim radom za IOCA program napravio puno, puno više nego bi to napravio bilo tko drugi, tko ga ovdje ocrnjuje po forumu i šire. Ljudi koji pišu takvim stilom, prvo bi trebali pogledati šta je sam napravo za dobrobit radioamaterstva u 9A, a tek onda prozivati druge za njihova (ne)djela. Valja samo pogledati koliko je raznih susreta Emir imao sa raznim stranim radioamaterima u svijetu (mislim na F-hafen, Itaaiju -kuda je išao u vlastitom trošku, te mail kontakata koje je ostvarivao srcem i s ljubavlju prema IOCA programu) te ih na taj naćin privukao u Hrvatsku. Bili su tu čak i Rusi RZ3EC I UA3NAN (?), razni talijani, belgijanci, znam za neke Čehe, a DE0MST i ekipa iz DL svake godine posječuju jedan (ili više ) otoka s kojih rade i po nekoliko dana i na taj naćin promoviraju IOCA i 9A općenito.
IOCA diploma pripada savezu, ali dali je Emir ikada to i osporavao ? Pa on je samo srcem provodio program IOCAe u djelo.
Nema veze, svatko ima pravo na svoje mišljenje pa tako i ja. Ja sam čovjeka upoznao, znam kako radi, znam da ima svoje principe rada s kojim sam i ja čak imao problema u razilaženju mišljenja ali baš zato ga cijenim što ima svoj stav. Zato me i smeta kad ga tu na forumu prozivate kao nekoga tko ne zaslužuje da ga se ikad za nešto pohvali, nego samo kudi.
Ali to je opet mišljenje drugih i njihovo osobno pravo u koje se ja ne smijem mješati.......  samo iznosim svoje mišljenje.

Ahoj, dobar (u)lov otoka iz IOCA programa ili kako već tko želi da se on zove (?)

....tako ti i ja, moj prijatelju Mirko iznosim svoje mišljenje, kad već ne mogu osobno, e pa onda barem preko foruma.......

Vesel i zdrav ti meni bio, hladno pivo popio i živ ostao.

CUL  73

de Dean 9A5CY

9A4DB

Ja Klaudije Car i Bog, a vama smrtnicima je opet:
"Grozdje kiselo"

Veni, Vidi, Vici...

73
..

PS(Dragi Deane, ti si nesumnjivo istakao svijetlu stranu price ali receni
ima i onu tamniju po kojoj se istakao puno vise, dijelom ima veze sa IOCA,
a vecim dijelom ne, a da je sve ostalo u okviru HRS-a, u ono drugo ne ulazim)

9A7WA

HRS smo svi mi, to bi barem svakome trebalo biti jasno, ali ako netko
 radi određeni posao i iako ga radi dobro, to ne znači da ga mora raditi
 doživotno, jer on to najbolje zna. Nitko nije bogom dan, već određeno
 vrijeme radi određeni posao i ne znam što tu ima nejasno.

73   de   9A7WA

9A6JRZ

Citat: 9A7YY  u 05. Ožujak 2008, 16:17:08
Opet ti bez padobrana.  :)
Koji izvor Zorane?
Pozdrav Branko !

Pogledaj ova dva linka ...
http://www.inet.hr/9a6aa/IOCA_IOTA/list_601-.htm
http://www.hamradio.hr/index.php?option=com_content&task=view&id=1483&Itemid=737

... i vidjeti ćeš da su tablice iste (da ne analiziram - sve je jednako).

Ako Emir više nije manager za IOCU to ne znači da dalje ne smije pisati o tome. Ako već piše, tj. prati to i dalje, može se bar napisati da je to skinuto  (kopirano) s njegovih stranica.

Stavljanjem (Izvor: www.inet.hr/9a6aa) daje se do znanja tko je to priredio i u neku ruku odaješ priznanje za učinjeno (drugim riječima kažeš "Hvala").

73 de 9a6jrz Zoran

P.S. Nisam htio biti dvosmislen.
73 de 9a6jrz

9A7WA

Za 5CY

Sve što si napiso točno je, tebi vjerujem, ne znam zašto, ali ti vjerujem. Ja protiv Emira nemam ništa osobno, ali ne mogu trpiti to ja
i ja i nitko drugi i još nešto, jednu arogantnost koju trpimo već tride-
setak godina.Ništa nije vječno pa ni IOCA manager, uostalom već je
drugi, i to je činjenica.Ima mene i biće me dok sam živ i na otocima i
u lovu na otoke, barem sada imam vremena i razmišljam i o aktiviranju
otoka, radioamaterizam mi je sada jedini posao, ostalo je stvar volje
i novaca.
     Dakle da rezimiramo, to što si ti dobar sa Emirom meni ne mjenja
ama baš ništa. Moj želudac ne podnosi tripice a tripice su za mene
6A i 6AA i uvijek će tako ostati, samo se vremena mjenjaju. Sad je
ovako kako je a kako će biti sutra vidjet ćemo, ali ja ću ovjek ostati
isti.
             Veseli  i zdravi bili

73   de   9A7WA

9A5CY

Hvala ti Mirko,
na pošteno pitanje ti si odgovorio poštenim odgovorom i nitko se na nikoga ne ljuti.
Ja nisam mogao odtrpiti to što ga stalno napadaš, a ti ne možeš odtrpiti njega, no to je pravo na vlastito mišljenje svakoga od nas. Mi smo svoja stajališta iznjeli na vidjelo, otvoreno o njima popričali i ostali prijatelji, a mislim da tako prijatelji i trebaju razgovarati, otvoreno jedan prema drugome (makar to nekad i boljelo) , a ne iza leđa.

E sad više tu pivu nemoj popiti sam, pozovi i mene, bum ju platil

Pemac (hi)

73 de Dean    CUL

....i navrati ponekad

9A2JG

Citat: 9A5CY  u 05. Ožujak 2008, 17:21:40
Htio sam ti samo reći da je Emir svojim radom za IOCA program napravio puno, puno više nego bi to napravio bilo tko drugi, tko ga ovdje ocrnjuje po forumu i šire.
de Dean 9A5CY
Malo presmiona tvrdnja, isto kao da znaš mozgovne i ine kapacitete svih potencijalnih ostalih izvršitelja.
Seljak više voli Rumenku, koja svaki dan da 6 litara mlijeka od simentalke, koja da 11, ali se na kraju ritne, i prolije ga.
Prije no što mi odgovoriš Deane, razgovaraj malo sa odgovornima u Savezu, o primopredaji, o odnosu prema programu i prema rezultatima.
Nakon toga, se uzvisi (ili ponizi, kako to gledaš), pa odgovori. Jer, lijepo kažemo u Dalmaciji : Uvik triba ćut oba zvona !
Ima još puno, ali triba nešto ostavit i za PM ili e-mail, da ne zamaramo ostale.

73, Koki 9A2JG
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske