• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

9A CW Contest 2007

Autor 9A1UN, 02. Prosinac 2007, 19:48:09

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A1UN

ZZ,

Evo jos 2 tjedna do contesta, nadam se da ce nas bit sto vise na opsezima.
Ja cu po obicaju SOAB HP, nadam se jakoj konkurenciji kako bi contest bio sto zanimljiviji.
Radit cu so2r sa ft1000mp + alpha 86 i ts930 + fl2277. Od antena vertikalke za 160 i 80m, 4el 40m, 5el 20m, 6el 15m i 6el za 10m.

73 cu test
Davor 9A1UN

9A2EU

9A7T će uobičajeno kao i sve ove godine raditi Multi-Single.
Čujemo se u 9A CW Contestu u što većem broju.
73
Zlatko, 9A2EU

VE3ZIK

Ja sam bio sve isplanirao za rad, medjutim prije 5 dana dobih novi raspored radnih dana za 12. mjesec. Od kontesta nista, a mislio sam raditi SOAB iz DL0OV :(
73, Zik VE3ZIK, /9A,/E7, /S5,  DK8ZZ, YT3ZZ

9a6c

Ekipa 9A7B bi ove godine po prvi put trebala odraditi ovaj contest u M/S kategoriji. Lokacija Vidova Gora, island Brač.
Nije baš full power M/S, jer nećemo imati umrežene laptope, već samo jedan. Od antena OB11-3, V40, dipol na 80 m i INV L za 160 m s jednm radijalom. Runner TS930, a mpl TS450. Bude li sreće, imat ćemo i bandpass filter, a na raspolaganju su dva HM pojačala snage 500-800W, zavisno od banda.

Kao mpl antena trebal nbi poslužiti hm vertikalka za 20-15-10 m, a ako gradnja zakaže onda DX3B.

Operatorska lista je malo kratka, za sada 9A2BW, 9A4W i 9A6C.

E da, nema ni packet clustera.  Možda nam koja dobra duša prišapne za kakav dobar DX, ko zna.

Ako preživimo noć, čujemo se poslije contesta...

GG

9A6R

Postaja 9A6R će u ovom natjecanju raditi sa kućne lokacije 90masl,Split.Oprema je skromna kako antene(GP,dipol,slooper,beam) tako i snaga(2xGI7B i 1xGS35B)ali važno je učestvovati,podijeliti punte kolegama.Plasman nije važan kao i do sada.
Paket cluster će biti u funkciji i dobro došla pomoć.
Svima želim dobru zabavu i dosta veza.
Čujemo se u natjecanju.

73
Renny 9A6R

GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A5TO

Zdravo,

večeras su pali dogovori. Kruno, 5CM i ja ćemo sudjelovati u naslovu u M/S kategoriji. Lokacija, oprema, pozivna oznaka još nisu definirani jer na ozbiljan rad za sada ne možemo računati.

73 & CU in test,

Tom, 9A5TO
«...Dozvoli mi da pobijedim. Ali ako ne mogu pobijediti, dozvoli mi da budem hrabar u pokušaju...»

N5CRO

Zelio bih cuti sto vise 9A stanica u eteru, nazalost propagacije su uzasno lose pa nisam siguran kako ce to raditi. Javicu se da podijelim bodove onima koji me budu culi.Bicu qrv na 7 i 14 MHz, a ako uhvatim slobodnog vremena mozda instaliram radijale nazad za HF2V ant za 3.5 Good luck svima de n5cro
73,Josip  N5CRO

Laissez Le Bon Temps Roulez

9A2D

Siguran sam da bi aktivnost 9A stanica bila veća da se uvedu (kao što su i postojale) kategorije SINGLE OP/ SINGLE BAND za 9A OP. Zašto? Zato što nemaju svi antene za sve opsege pa mnogi jednostavno odustaju od rada (ja prvi neću raditi iz istog razloga). Ako takve kategorije postoje za strance, ne vidim zašto naši operatori ne bi imali tu mogućnost.
Ako je razlog novac za pehare (ili plakete, diplome), objasnite mi kako se pronašao novac za financiranje pehara za natjecanja kojima organizator nije HRS (lokalni, LIPIK i KUTINA, vidi zapisnik sa 34. sjednice IO) niti su predviđena financijskim planom. Očito je nekome bio vredniji glas na izborima, to je moje objašnjenje.

73 de 9a2d

9A4QV

I ja sam mišljenja da bi kategorizacija po sinle band-ovima vjerovatno donijela veći broj 9A učesnika, no sa druge strane gledajući takve postaje mogu i pod ovim pravilima raditi samo na određenom bandu i prijaviti takav rezultat, koji će biti slabiji od ostalih koji su radili više bandova, ali to je i normalno.

Mislim da je o ovom prijedlogu već bilo govora ,ali problem je bio u kompliciranju sa previše kategorija za tako "mali " kontest.

Što se diploma i pehara tiče, jednom sam u Kraljevici predložio da su svi ti pehari nepotrebni, da bi tim novcem trebalo platiti jednog programera - amatera koji će napraviti contest KV/UKV log koji ce sve zadovoljiti. (No nije bilo sluha)
Jer kad pogledamo, onima koji se natječu, dovoljan je dokaz prestiža rezultati koji će izaći u nekom uglednom HAM časopisu, ili biti objavljeni na webu, forumu za raspravu i slično.
Pehari zauzimaju mjesto, skupljaju prašinu, a i koštaju nešto.
Osobno sam protiv takve limarije, ja sam sa svojim naravio WiFi antenu, radi barem nešto korisno  ;D

QV

9A3AG

Pozdrav svima,

Adam dotakne limariju pa da velim i ja kaj mislim o tome. Svi ti pehari zauzimaju puno mjesta a i koštju. Pretpostavljam (nisam u toku sa cijenama) da bi bilo jeftinije napraviti drvenu plaketu A5 formata i gore lupiti nekakvu graviranu plastiku ili pleh. jednostavnije za čišćenje i uzima manje prostora u ionaku skučeni PPS-ovima HI.

73 iz Ludbrega

Saša

9A2D

Citat: 9a3ag  u 05. Prosinac 2007, 12:11:03
Pretpostavljam (nisam u toku sa cijenama) da bi bilo jeftinije napraviti drvenu plaketu A5 formata i gore lupiti nekakvu graviranu plastiku ili pleh

Saša

Prvih nekoliko godina su i bile takve plakete, a onda se netko naglo valjda zaželio pehara.

Saša, ti si u tom kraju, trebao bih desetak aluminijskih kutija reda 150x150x80 mm. Navodno u okolici VŽ netko radi kutije pa mi, molim te (ili ostali) ako znaš nešto o tome bio bih ti vrlo zahvalan.

73 de 9a2d

9A4QV

2d,

hoćeš reći da bi bilo bolje umjesto pehara dijeliti kutije za samogradnje  ;D
Čuj, meni bi baš trebala jedna 19" 2 high, evo neka bude to nagrada u kategoriji LP 100w, možda se pojavim u 9ACW.
Saša nam se posebno "skockao" za poslovni jučer na HTV-u... čestitke

9a6c

I ja sam bio zagovornik single band kategorija u 9ACW contestu, jer mi je to odgovaralo iz istih razloga kao i Vladi. Mislim na iluziju da možeš biti prvi u nekoj kategoriji. A mislio sam da će opasti broj sudionika.

Ali nije.

Ljudi su se samo presložili, tko voli raditii taj i radio,  najbolji su bili prvi , a ostali dolje i sve pet. Kome nije bilo do contesta taj našao neki razlog da ne radi i opet dobro. Neki su radili, ali nisu poslali log pa opet ništa.

A manje lonaca, manje posla, više love za druge stvari itd.

Na kraju mislim da je za opći uspjeh puno važniji dobar rd komisije, brzo objavljivanje rezultata i kvalitetan pregled dnevnika.

Svi radimo u cqww, a malo tko bude prvi, čak i oni kojima se pričini da mogu biti...

Važna je zabava.

GG

9A3OS

Citat: 9a2d  u 05. Prosinac 2007, 11:20:26
Siguran sam da bi aktivnost 9A stanica bila veća da se uvedu (kao što su i postojale) kategorije SINGLE OP/ SINGLE BAND za 9A OP. Zašto? Zato što nemaju svi antene za sve opsege pa mnogi jednostavno odustaju od rada (ja prvi neću raditi iz istog razloga). Ako takve kategorije postoje za strance, ne vidim zašto naši operatori ne bi imali tu mogućnost.
Ako je razlog novac za pehare (ili plakete, diplome), objasnite mi kako se pronašao novac za financiranje pehara za natjecanja kojima organizator nije HRS (lokalni, LIPIK i KUTINA, vidi zapisnik sa 34. sjednice IO) niti su predviđena financijskim planom. Očito je nekome bio vredniji glas na izborima, to je moje objašnjenje.

73 de 9a2d

I ja isto ne budem radio. Nema kategorije u kojoj bi osvojio pehar.

73
Sam, 9a3os

9A2D

Citat: 9a6c  u 05. Prosinac 2007, 12:45:00

Ljudi su se samo presložili, tko voli raditii taj i radio,  najbolji su bili prvi , a ostali dolje i sve pet. Kome nije bilo do contesta taj našao neki razlog da ne radi i opet dobro. Neki su radili, ali nisu poslali log pa opet ništa.
Svi radimo u cqww, a malo tko bude prvi, čak i oni kojima se pričini da mogu biti...

Različite su pobude svakog pojedinca zašto radi u natjecanjima. Po meni su "najpametniji"  oni koji sa klupske opreme rade pod svojim znakom. Bez oranja i kopanja, uigrano sve, pa tko ne bi tako volio raditi. Što je sa "malima" koji su se potrudili nabaviti (napraviti) svoj uređaj, svoju upremu na svojoj lokaciji, a nedostaje im baš antena za neki opseg?

Itd..., itd...

Ako se već nitko iz novoga sastava IO ne sjeti da na sjednici IO HRS-a koja će se održati prije ovog natjecanja razmotri ove prijedloge (a promjene pravila za 9A su uvijek moguće jer se iste mogu objaviti pravovremeno, ovdje, na službenoj stranici HRS-a), vjerujte da ću se zdušno zalagati za te promjene ubuduće.

73 de 9a2d