• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

TS200 ili IC910H

Autor 9A5ST, 03. Listopad 2007, 19:16:02

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A5ST

Evo se ja odlucija za novi uredjaj.Trazim savjet za bandove od 6m na vise.KV nije toliki uvjet.
Koji je pametnije uzet.Cjena nije u pitanju.Ako ima iskustava volija bi ih cut.
73 de 9A5ST
Zeky

9A8DU

Preporučiobih IC-7400,dakle niti jedan niti drugi ,imao sam svetri.73 9a8du
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

T96C

IC7400 iz licnog iskustva.

73 de T96C

9A4QV

Svaki je dobar ili los na svoj nacin,
ali IC-7400 definitivno zaboravi za rad na 2m.
On ti ni nema 70cm, ako ciljas i na 23cm onda ts-2000 nekako ima sve sto bi ti trebalo.

QV

9A8A

Citat: 9a5st  u 03. Listopad 2007, 19:16:02
Evo se ja odlucija za novi uredjaj.Trazim savjet za bandove od 6m na vise.KV nije toliki uvjet.
Koji je pametnije uzet.Cjena nije u pitanju.Ako ima iskustava volija bi ih cut.
73 de 9A5ST
Zeky

Pozdrav !

Ja imam TS-2000 i do sada sam jako zadovoljan. Nemam 23cm u njemu pa neznam kako to radi..??

73's Mark

9A4ZM

> Trazim savjet za bandove od 6m na više.

Moj savjet je FT-847. Nije za osvajanje prvih mjesta u velikim takmičenjima (to može samo dobar bazni HF + dobar transverter + dobar linear + dobre antene + dobra lokacija + dobri operatori, ne nužno u tom redosljedu), ali je za svakodnevni rad više nego dobar.

Ima HF (100 W), 6m (100 W), 4m (50 W), 2m (50 W) i 70cm (50 W), a rabljeni (novih više nema) se može dobiti za manje od 1000 €.

73 de Maki

9A4MF

Citat: 9a4qv  u 04. Listopad 2007, 01:12:20
Svaki je dobar ili los na svoj nacin,
ali IC-7400 definitivno zaboravi za rad na 2m.
On ti ni nema 70cm, ako ciljas i na 23cm onda ts-2000 nekako ima sve sto bi ti trebalo.

Zašto da se zaboravi rad na 2m sa IC 7400????  Ja radim s njime i super mi je na svim bandovima,a na 2m je sasvim ok ako su antene OK, a to je isto i na svim drugim bandovima.
73 de Miro

n1yu

Vjerovatno nemas bliskih susjeda aktivnih na 2 m jer bi se oni zalili na preteran TX ssum.  Veliki problem u maloj dezeli :-)

Hilberling rulz!  Nazalost mu FCC ne daje certifikat zbog prejakog TX.

9A4QV

Mario,

Je istina, Hilbering rules, a ne znam zašto fcc radi probleme, kad postoje 3 verzije (snage) uređaja. Pratim uređaj od pojavljivanja na webu (tržištu) i vidim da cijena polako pada i postaje pristupačnija. Izgleda da su i sa najslabijim dolarom Ameri ipak najbolji kupci.

U svakom slučaju, rols-roys među amaterskim radio uređajima. Kad sam mislio na IC-7400 kao nešto što i nije baš ok za 2m, pored TX shuma, problem je i taj šti qrg na 2m nije stabilna, pogotovo ako misliš raditi digitalijom, imam nekoliko screen shotova, kolega iz Istre i Slovenije. No koliko para - toliko muzike.
Ja sam trenutno na IC-756pro3 i LT-2s (modificiran) tako da ispred DBM imam samo jedan MGF-1302 i gotovo, poslije DBM imam p-8002 u mf-u i gotovo i tu, jednostavno ali dobro, nemam više problema sa susjedima iz Slovenije ni iz Italije.

QV

9A1UN

Hilbering kosta 12 tisuca eura  :o , pa moze da rules kolko hoce hi

9A4QV

Kosta od 9.487 pa do 17.450 Eurića  ;D

9A4CD

Zbog takvih cijena mit o Europi postoji
ali Azija ide naprijed.

Amer će uzeti prije IC-7800 radi blještavila
boja i reklame nego ovaj Hilbering koji je kombinacija kolaža i
Lego kockica, jednostavno nemaju stila u finishu.

Onaj instrument na ispravljaču je kao skinut iz VN centrale
50'tih godina prošlog stolječa.

(Bolji je TS-2000)

73's
Igor
9A4CD

n1yu

Amerikanci ce prvo kupiti uredjaj "Made in USA" pa tesko priznati, da su pogresili.  Hilberling je ipak lepsi od Oriona :-)

TS2K me prijatno iznenadio na 3V8BB posle ocajnog TS-570 sa pumpanjem digitalne AGC.  FT1K je zakon za SO2R!

9A3WP

Pozdrav Željane - Nemoj samo IC910H !

Sviđao mi se jako taj uređaj svojevremeno, sve dok nisam prosurfao Internetom i pročitao izvještaje o mjerenjima, usporedbe i sl. - osnovni problem s navedenim uređajem je da odašiljač uzrokuje velike smetnje na opsegu !!

Ne mogu sad pronaći LINK sa informacijama o tome, ali ako razumiješ njemački jezik vidi recimo ovo:

http://www.hamradioboard.de/t5414_Suche-deutsche-Erfahrungsberichte-ueber-IC910H-und-TS-2000X.html

"...Das ist ein gewaltiger Rauschgenerator, Phasenrauschen ohne Ende.
Für Contestbetrieb mit Endstufe völlig ungeeignet.
Natürlich sind damit dann auch keine leisen Signale aufzunehmen.
Ist in Goch deshalb aus der Clubstation geflogen.
Hier hatte ich im Mai Kontest mit einem auf dem Bückeberg Probleme.
Selbst bei 450KHz Abstand noch rauschen mit S9+40, egal wo die Antenne stand..."

73 Goran, 9A3WP.

OP: Goran QTH: Zabok
@9A3WP @DK3WP

9A3BSL

Pozdrav!
Preporučio bih ti TS 2000 kojeg osobno koristim i vrlo sam zadovoljan njime ali to ne mora značiti ništa za tebe ..Odličan uredjaj,odlična modulacija,dupli prijemnik..sve naj...pogledaj si malo na forumu komentare na ovoj adresi imaš za sve uredjaje..  http://www.eham.net/reviews/products/14
73,s de Ljubo 9A3BSL