• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Zid plača

Autor 9A2D, 02. Rujan 2007, 16:47:22

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2D

Znam da pišem na krivom mjestu jer HRS nije organizator ZRF-a iako se pojedinci debelo koriste njegovim dosadašnjim postignućima no pitam:

- da li bi se na ovogodišnjem ZRF-u na Jarunu mogao postaviti nekakav pano gdje bi posjetitelji mogli pritefteriti (čisti hrvatski izraz, zar ne?, dušebrižnici naši) svoju QSL kartu ?

Takav običaj postoji već godinama na sličnim skupovima u svijetu i mislim da nije loš. Npr. zamislite  moju sreću i ponos kada ja jednog dana budem pokazivao unucima fotografiju tog panoa gdje u sredini dominira  QSL-ka npr. 9A?A, oko njegove njegovi najbliži a ja sam svoju uspio staviti negdje na rubovima (u vrijeme postavljanja centralne bila je takva gužva da sam radije rezao pršut, prste ili žile sa strane nego da se gužvam).

73 de 9a2d

9A2JG

Pretpostavljam da si htio napisati pričvrstiti, jer zatefteriti znači upisati ili zapisati. Što se tiče znaka, mogao bi napisati : Zar i ti sine Brute? Ali, pošto nisam Cezar, a još manje Kasije, mogu te samo informirati u stilu imperatora Klaudija, sve QSL-ke koje dođu na Radio klub Split (a vjeruj mi dolaze s datumima od 1985 do današnjih dana, a to je najbolje na svojoj pošti iskusio Ogi kojemu sam poslao QSL iz 1989. s posebnim znakom) bivaju odgovorene, šta direktno, šta via biro.
Ova prostoproširena prijašnja rečenica podrazumijeva da nikome nismo ostali dužni ni jednu kartu 9A2A, bar ono što je došlo do mene.
Ako nisi mislio na predmetak 2A, nego na neki drugi, onda sam ja taj koji je "promašio ceo fudbal", zar ne.

U svakom slučaju drago mi je da se još neko brine oko QSL-ki. Naši Mirko i Slavko potvrđeno idu put metropole na Jarun, u žarkoj želji da uzmu osobno, što (između ostaloga) plaćamo kroz članarinu . Ali, o tome samo ja pišem, pa ispadam picajzla koji matičnom Savezu traži dlaku u jajetu. A svi znamo da nije tako, i da je istina drukčija, samo vlada klima nezamjeranja.

Ako sam , na kraju, skrenuo sa teme, oprosti mi za kung fu...

73, Koki 9A2JG
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A2D

Nisam napisao zatefteriti nego pritefteriti, to u mom kraju znači nešto u smislu neštp pisano prilijepiti ili učvrstiti na nešto.
U vezi 9A?A si stvarno promašio, ni na kraj pameti mi nije to bilo.
Krajnji cilj topic-a mi je bio da ljudi bar vide koga tamo ima. Često sam se sa nekim koga dobro znam preko opsega jednostavno mimoišao a da se nismo upoznali. Ovako, ako na javnom mjestu bar vidiš njegovu QSL-ku, to će te bar ponukati da potražite (ili pobjegnete) jedan od drugoga. Osim toga, jedinstvena prilika da se vide nečije QSL-ke.

73 de 9a2d

9A2JG

Hvala na pojašnjenju. Jedan od dobitnika nagrade Tehničke kulture za prošlu godinu "stariji" je RA od mene 2 godine, a još mu (niko, pa ni) ja nisam vidio QSL-ku. Zato ti je topic dobar. Oprosti na malom nerazumijevanju s moje strane.

73, Koki 9A2JG

P.S. Ne znam da li si (fizički) bio ispred Zida plača, tamo postoje tisuće rupica gdje ortodoksni Židovi guraju svoje presavijene ceduljice. Svaka sličnost s ormarom s pretincima iza leđa gđe Ljilje u zlatna doba hrvatskog radioamaterstva je slučajna. Upravo zato je naziv topica pun pogodak.

9A2D

Koki, dok sam studirao u ZG radio sam u tehničkoj radionici SRH a bogme naslagao se i QSL-ki u birou.
Nisam bio kod Zida plača, ali dobro znam zašto sam sve ovo i ovako napisao.

73 de 9a2d

P. S: Evo da vidite i moju QSL-ku, da me možete naći

9A2JG

Dobar ti je pogled sa Žarkovice, nema prigovora. Na žalost, još nije sve razminirano.
73, Koki 9A2JG

9A8A

Citat: 9a2d  u 02. Rujan 2007, 18:27:50
P. S: Evo da vidite i moju QSL-ku, da me možete naći

A tko je "komad" na slici..?? Da nije 9A5DX..??

73's Mark

9A6AA

Citat: 9a2d  u 02. Rujan 2007, 16:47:22
Znam da pišem na krivom mjestu jer HRS nije organizator ZRF-a iako se pojedinci debelo koriste njegovim dosadašnjim postignućima no pitam:

- da li bi se na ovogodišnjem ZRF-u na Jarunu mogao postaviti nekakav pano gdje bi posjetitelji mogli pritefteriti (čisti hrvatski izraz, zar ne?, dušebrižnici naši) svoju QSL kartu ?

...

Bok Kefa,
Iako sam pokušao, nisam uspio pronaći tko je formalni "vlasnik" našeg Zagreb Radio Festa. Do danas sam mislio da je to Zagrebački radioamaterski savez (ZRS), no na njihovim stranicama ni riječi o Zagreb Radio Festu. Tek link koji vodi na pozdravno slovo direktora sajma, a ono se nalazi na "podstranici" radiokluba Zagreb.
Ovo pišem zbog toga jer podržavam tvoju ideju, no ne znam na koga da te uputim da je proslijediš.
Očekivao sam da je prava (e-mail) adresa zars@email.t-com.hr , no sada vidim da je to zrf@email.t-com.hr

73

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A2D

Deda. ko za vraga je...vidiš da se DX-ovi mogu raditi i kada su loše prilike (HI).
Emire, šta da ti kažem, samo se nadajmo da će netko ovo pročitati pa se pokrenuti.

73 de 9a2d

9A2JG

Da li ono za ovo imaju Englezi izričaj "istjerati lisicu" ?
73, Koki 9A2JG