• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

LASTOVO, eu-016, ci-051

Autor 9A4WW, 23. Kolovoz 2007, 15:48:24

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A4WW

U periodu od 27.08. do 03.09. planiram biti aktivan s Lastova!

Planirana aktivnost je na 1.8,3.5 i 7Mhz a oprema ft1000MPMVField 100W i HF3V vertikalka... U tijeku su pregovori s upravom hotela ....

to be continued...

9A2JG

Svako dobro, puno uspjeha i veza. Ne bilo ti zapovjeđeno kontaktiraj HCR u Sisku da vidiš gdje su još lokacije onih engleskih mina iz II svjetskog rata, ako misliš ić okolo. Na koncu je ispalo (ako sam dobro razumio napisano, a mislim da jesam) da je ona aktivirana mina bila ne daleko od lokacije gdje je svojedobno radio ON4TX/9A. Ne lezi vraže...
73, Koki 9A2JG
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A4WW

Hvala  na savjetima Koki!!

Ako ću moći raditi iz hotela bit će dobro, inaće ništa... Htio bih samo provjeriti svjetionik Struga zbog eventualne kasnije aktivnosti...

A odakle je radio ON4TX??

9A7YY

Za rad sa LH Struga moraš zatražiti dozvolu od "Plovputa"
ustanove za održavanje plovnih puteva iz Splita.

9A6AA

Isplati se posjetiti LH Strugu...

73

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A4WW

Bok društvo!!!

S obzirom da je to moja prva posjeta otoku, idem u "izviđanje".... Svakako ću se potruditi barem posjetiti svjetionik, iako mislim da je kasno za dozvolu od Plovputa s obzirom da je i za put na Lastovo odlučeno u zadnji tren... Čuo sam da je prekrasno i ako uspijem spojiti ugodno s korisnim bit će super. Prvenstvena namjera je odmoriti  se od rekordne sezone na poslu...

9A6AA

Bok Alene,
poslao sam ti e-mail glede lanterne Struga.

Onima koji posjećuju ovaj forum možda će biti zanimljiva prićao svjetioničaru Juri i njegovoj supruzu Nadi Kvinti, koja se može naći ovdje:
http://www.vjesnik.hr/Pdf/2000%5C08%5C20%5C17A17.PDF

Juri i Nadi radioamateri nisu strani... a oni, nakon naših susreta s divnim ljudima nikada vrata za nama ne ostavljaju čvrsto zatvorena... Doći gore može se i bez najave.

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A4WW

Nekoliko sati prije puta nemam dogovoreno s upravom hotela hoću li smjeti postaviti antenu ili ne...
Obečali su razgovarati kad stignem na Lastovo...

Ne nosim HF3V vertikalku nego 40m dipol kojeg ću tjunati i na druge opsege...
Nadam se da se čujemo...
Alen, 9A4WW

9A6AA

Ne znam da li ćeš ovo uspjeti pročitati prije puta...

Kada već nosiš dipol za 40m, bolje je paralelno spojiti i dipol za 20m (na isti koax), pa tako složene antene rabiti za ta dva banda.

73

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A3ASI

Dali je Alen otisao na otok,ima li neki info?

73
Sinisa

9A7YY

Ma ne brini Siniša, pun je forum otokoljubaca bit će info.
Evo kladim se da će Koki čim ga čuje staviti post na forum.

A ima ti i jedan tajni signal. Čim na 7.060 ili tu negdje čuješ
9A2GF, 9A6R i narečenog 9A2JG, znaj, nešto se tu kuha.
Provjereno u praksi, radi garant  :)

9A3ASI

Citat: 9A7YY  u 27. Kolovoz 2007, 14:34:21

A ima ti i jedan tajni signal. Čim na 7.060 ili tu negdje čuješ
9A2GF, 9A6R i narečenog 9A2JG, znaj, nešto se tu kuha.
Provjereno u praksi, radi garant  :)

Hvala na povjerljivim informacijama
Čujemo se
73
sinisa

9A6R

Ma koji otoci....Ko je bija pametan uteka je sa njega..
73
9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A4WW

Stigao na otok po planu!!

Manager u hotelu je vrlo nesusretljiv i neznam tko ga je od radioamatera naljutio...HI

Za sada ništa od aktivnosti... Posjetio sam Svjetionik Strugu!  Za sada je to higlight ovog posjeta na Lastovo!!!

za 9a6aa: Nisam isporučio pozdrave... Svjetioničar je otišao do mjesta Lastovo u vrijeme mog posjeta...

9A4WW

:) ;) :) ;) :) ;)

YYYYYYYYYEEEEEEEEEESSSSSSSSS!!!

Dobio dopuštenje za rad iz hotela, antena postavljena, tuner na uređaju zadovoljavajuće tjuna na 3,5 ,  7 i 14... Početak aktivnosti nakon utakmice Dinamo : Werder!!   Naprijed plavi!!!

p.s. moj prijatelj bi rekao "Volim plavu boju pa makar bila ispod oka!!!  ;D ;D ;D

čujemo se.....