• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

Vox populi

Autor 9A2JG, 20. Kolovoz 2007, 15:50:00

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

9A3VV

Prelistao sam večeras petnaestak zadnjih stranica ove teme i mislim da mi je dosta. Možda ponekad i navratim na web stranicu HRS-a, ali na forum - teško! Prije nego odem osjećam potrebu ispričati se Marijanu Miletiću (aka S56A i N1YU) jer sam tražio da ga se trajno udalji s ovoga foruma! Njegovi politički stavovi i jezik kojim se služi iritiraju, ali bljezgarije koje pojedinci ovdje prosipaju -  čisti su užas, tako da je čitanje Marijanovih političkih i inih eskapada pravo osvježenje! Nakon 46 godina radio-amaterskog staža pitam se: "Bože mili kud sam zaš'o..."!

Damir
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A8DU

Pozdrav,apsolutno podržavam ,slažem se dabi ovaj forum uglavnom trebao sadržavati RA teme.73 Drago 9a8du(Osijek nepokoreni grad)
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A8DU

Citat: 9A3VV  u 15. Ožujak 2008, 22:51:29
Prelistao sam večeras petnaestak zadnjih stranica ove teme i mislim da mi je dosta. Možda ponekad i navratim na web stranicu HRS-a, ali na forum - teško! Prije nego odem osjećam potrebu ispričati se Marijanu Miletiću (aka S56A i N1YU) jer sam tražio da ga se trajno udalji s ovoga foruma! Njegovi politički stavovi i jezik kojim se služi iritiraju, ali bljezgarije koje pojedinci ovdje prosipaju -  čisti su užas, tako da je čitanje Marijanovih političkih i inih eskapada pravo osvježenje! Nakon 46 godina radio-amaterskog staža pitam se: "Bože mili kud sam zaš'o..."!

Damir
;)
Pozdrav,imaš pravo na grešku poslije 46 godina.
73 Drago 9a8du(Osijek nepokoreni grad)
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9a6c

Izgleda da je ovakva vrsta radioamaterskog foruma posve kontraproduktivna, jer poništava osnovni smisao radioaaterizma, a to je rad na opsegu, tehničko usavršavanje i pristojna komunikacija. Korisna je kao i  dxcluster u contestu pa uz silnu kompjutersku podršku više ne moraš ni znati kud se okreće antena,  a iz spota kompujter sam logira znak.

Dole digitalije, živjelo uho i analogna tehnika.

Ako sam dobro shvatio, početni smisao je bio da korisnici foruma mogu izraziti mišljenje o samom Savezu, ali se smisao izgubio u bespućima forumske zbiljnosti i na površinu izbacio sve ono što i po moru lako pluta...

Šta možemo, tempora mutant mores...

GG

9A4DB

Svima koji odu preporuka prije odlaska obavezno
pogledati:
"Smisao zivota Monty Python-a" (Flying Circus)

:-*

9A2DM

Da li je nekome poznato za koje je vrste rada predviđeno VHF  linearno pojačalo 200 w  WS-220r?

Hvala

73 de 9A2DM
lad

9A7WA

A da postaviš to pitanje i na 9A VHF portalu, ako već i nisi.

73    de    9A7WA

9A8DU

Citat: 9a2dm  u 16. Ožujak 2008, 15:26:06
Da li je nekome poznato za koje je vrste rada predviđeno VHF  linearno pojačalo 200 w  WS-220r?

Hvala

73 de 9A2DM
8)
Pozdrav,da upitaš profesora,meni je pomogao oko dokumentacije za moje pojačalo,
ja sam bezuspješno tražio nekoliko mjeseci,profesor mi to rješio za jedan dan.
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

n1yu

Drago, ovaj puta Google i ja nista pametno ne pronalazimo pod WS-220.

Ukoliko je pojacalo linearno, onda moze raditi u svim mode!  Nadam se, da nije Made in USA za 220 MHz :-)

Damire, oko interneta cesto citiram cool Iztoka, S52D, ex YU3FK: Bolje da gnevni ljudi pisu po forumima nego tuku zenu u kuci! 

Posle Gutenberga je ionako poplava nekorisnih informacija.  Bar sada stedimo papir...

LP MMM S56A, N1YU

9A2DM

WS-220R je linearac za 2m. Korišten je za FM 5w in 200w out.
Proizvođac vjerojatno WEI SHIAUNG.
Pronađena dva podatka, ali ne otvara u latinskom pismu.
Vidi
他無線電設備,包括:手機、通訊,無線電設備- 露天拍賣--簡單、好玩 ...YL-530M-APD POWER AMPLIFIER 控制器. 目前出價: 1000 元 ;直接購買價: 無 .... 功率放大器200W(VHF車機專用WS-220R). 目前出價: 9000 元 ;直接購買價: 9000元 ...
class.ruten.com.tw/category/sub00.php?c=002100140004&m=&o=&p=5 - 131k - Spremljeno u privremenu memoriju - Slične 
YL-530M-APD POWER AMPLIFIER 控制器 ... 無線電手機功率放大器tokyo hy-power 2m RF POWER AMPLIFIER HL-37Vsx ... 功率放大器200W(VHF車機專用WS-220R) ...
class.ruten.com.tw/category/sub00.php?c=002100140004&m=0&o=12&p=4 - 88k - Spremljeno u privremenu memoriju - Slične stranice
73 de 9A2DM
lad

9A8DU

:D
Pozdrav,profesore nema te nešto u posljednje vrjeme,imaš li neku drugu razbibrigu ,ja u posljednje vrjeme sve više drugujem sa mojim Ponijem,čak je i moja susjeda pomalo ljubomorna,osjećase zapostavljeno.
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A7WA

Primjetio bih samo da ovo nije forum konja, već radioamatera.

73    de    9A7WA

9A2JG

Prijatelj Mate 4M napisa 1.3. : Kompletan zapisnik do kraja tjedna...
Prijatelj Krešo 5K napisa 4.3. : Čim zapisnik bude gotov u stručnoj službi...
U zapisniku zadnje sjednice IO piše da će konačni prijedlog izmjena i dopuna Statuta biti gotov do 10.3. i biti poslan klubovima...
Prijatelj Krešo napisa 25.2. (na moju primjedbu i sugestiju, o linku s laureatima) da se sprema nešto još bolje na stranici HRS-a.

Ja čitam, vjerujem i čekam. Danas je 17.ožujka 2008.
Valjda će stručna služba (ka i cila prosvjeta) od Velikog četvrtka devet dana na odmor. Triba in. Zaslužili su.

73, Koki 9A2JG

P.S. Jedinu dobru vijest danas san čuja od Branka 7YY, a to da ćemo se vidit u Kraljevicu. Eto, ispada Kraljevica bliža od Bola, neka naši' ljudi...
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A4QV

Parole, parole, parole
Ti prego
Parole, parole, parole
Io ti giuro
Parole, parole, parole, parole parole soltanto parole, parole tra noi
Ecco il mio destino, parlarti, parlarti come la prima volta
Che cosa sei, che cosa sei, che cosa sei,
No, non dire nulla, c'è la notte che parla

Za one sa brzim linkom: http://www.youtube.com/watch?v=HweU-Nc__HE

Ipak je Celentano bolji od Alberta Lupa  ;D

Pa di si ti Koki, nema te nesto, da nisu dosli turisti kod tebe, a moguće da, sad će Uskrs....

kako kazu ti Talijani, NO NERVI!!

QV

9A3MR

Dobro je imati nekoga da te stalno drži u fermi :-)

Glede statuta, povjerenstvo u sastavu :
Zdenko Blažičević, 9A2HI – predsjednik povjerenstva
Zvonko Horvat, 9A3TR
Krunoslav Horvatić, 9A4KH
Franjo Kokorić, 9A2TN

je 13.03 dostavilo nacrt novoga Statuta izvršnom odboru i ovih dana se u vrlo gustoj e-mail komunikaciji udara zadnji "glanc" prijedlogu.  Kad se ugrade sve primjedbe IO na prijedlog, Statut ide na javnu raspravu.

Zapisnik posljednje sjednice IO je bio gotov 12. 03. ali zbog nekoliko primjedbi članova IO je vraćen na doradu.

I u prvom i u drugom slučaju se ne radi o nekim krucijalnim stvarima, samo nam je želja da sve bude odrađeno kako treba.

Pozdrav
Rolando 9A3MR