• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Repetitor RV60 (R6) na Roti ne radi

Autor 9A4CD, 09. Kolovoz 2007, 09:00:23

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A4CD

Na Roti (Pelješac) ne radi repetitor
R6 (RV60).
Izgleda da je nestalo struje na objektu
ili do kvara na repetitoru.

73's
Igor
9A4CD

9A6R

Igore ni jedno ni drugo.Repetitor je isključen ručno od strane stanovitog gospodina.GL

9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A4CD

Nažalost Renny to pokazuje svu žalost i bijedu
uz ionako staru opremu, slabu aktivnost
i ne znanje koje prati ovaj hobi.

Nije ni čudo da sve stoji kad nema volje
da se lokalno nešto napravi.

Što se mene tiče ja sam gotov, svoje vrijeme
i novac ću pametnije potrošiti.

Samo se nadam da savez neće plaćati Bill Gatesa
da nekome dome ide podešavati Windows-e,
barem ne s mojim novcima.

73's to all
Igor
9A4CD

9A6R

Naj se srditi Igore.Sve što si rekao je istina.Windowse i ostalo je lako srediti i uštimati.Međutim kako ćemo srediti mentalne sklopove nekih kolega?Taj problem je bit svega.Uživaj i ne sekiraj se.

9A6R

S56JCT

A ja se na ljetovanju u Dubrovniku pokušavam popeti na najvišju točku, da ga otvorim i dođem do echolinka.
Sad kad sam doma znam zašto nije išlo. :'(

73 & GL de S56CT, Tilen
73 de S56CT - Tilen

9A4GL

Citat: 9a6r  u 09. Kolovoz 2007, 19:07:10
Repetitor je isključen ručno od strane stanovitog gospodina.
9A6R

Pozdrav,

Opet moram priznati da neznam rješavati rebuse, zapravo riješio sam samo da je rukom isključen :) IMHO, da bi informacija bila razumljiva treba još sadržavati sljedeće detalje:
1. Tko ? (bez straha, nadam se da lista nije duga :) ** )
2. Kada ? (manje bitno *)
3. Zašto ? (najbitnije, naime ako je repetitor prijetio zapaliti okolnju šumu onda je logično da se isključi ***)

Molim lijepo, hvala lijepo.

73 de Tihomir, 9a4gl
-----------
Sa budalama se ne raspravlja !!! Oni te prvo spuste na svoj nivo, a onda te dotuku iskustvom !
Tihomir Heidelberg, 9a4gl
email: _NOSPAM_9a4gl@hamradio.hr

9A3HP

Ništa  se  ja  više  nemogu  začuditi,  meni  su  prepotentni   gasili  repetitor  usred  QSO-a  , tu  na  kontinentu, da  bi  demonstrirali  snagu.  Gašenje  repetitora   na  Jadranu  je  jako  neozbiljno  isto  kao  baciti  opušak kroz  prozor  auta.  Umjesto  da  se   repetitor održava  i  iz  državne kasice   prasice,  eto  netko  samovoljno  komunikacijski  odsjeca  jedan  dio  koji   bi  bilo   lakše  nadzirati.
Glupo  i  neozbiljno.  >:(
Ima  nešto  i  u  Krivičnom  zakonu  o  tome.  Ako  već  ima  mogućnost radioveze  sada  isključiti  je  kazneno  djelo.  ;D
Ako  mora  na  popravak,  mora   imati  zamjenu.

Možda  sada  treba  ljudima  podjeliti   šibice pa  da  počnu  paliti  vatrice.  Kao  šumar  u  mirovini znam  koliko   je  to  ne ozbiljno  i  stupidno ponašanje.  >:(

P.S.  meni  Windowse  sigurno  čika  Bill  neće  podešavati,  ;D jer  imam  UNIX  ,  windowsi  su   nesigurni    meni. ;D

9A2IY

Pozdrav društvo !

Repetitor na Roti je bio pokvaren, te sam ga dobio na popravak. Izgorio je izlazni stupanj koji sam popravio ima preko mjesec dana. Trazim priliku da ga ponovo montiram ali ko za inat nikako uhvatiti prijevoz do gore. (put je jako loš da bi svojim osobnim vozilom išao gore).Moj posao i obaveze u RL mi nisu ostavile baš puno vrimena.
Da je repetitor popravljen sam prenio ima podosta i Damiru (9a6ikf) iz Brista.
    Kakve su ovo gore gluposti navedene ??
nije mi ništa jasno  ??

9A2JG

Dobar dan prijatelju 9A2IY (ne znam kako da te oslovim, jer ime ti ne znam, pod profil-ništa, pod 9A callbook-ništa!).

Mislim da uopće nisi pažljivo pročitao šta smo pisali kolega Reni i ja, jer da jesi, vidio bi da mi UOPĆE ne govorimo o repetitoru R6 na Roti.

Osobno sam poduzeo korake da saznam odgovore na naša pitanja kod mjerodavnih organa, a ovo pitanje nije bilo postavljeno, tako da ne pričamo gluposti.

73, Koki 9A2JG
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A2JG

Svako zlo, nije ni zlo. Da nije bilo prepiske i postova na ovom topicu, ne bi ni znao da se iza pozivne oznake 2IY "krije" stari prijatelj iz Ploča Duško, bivši 9A2RKI.

Maloprije mi na jednom  2m simpleksu reče Ivo iz Milne : Isključili su nam R2 i R5 da "kazne" mene, tebe i Renija !
Ja sam, naravno, to okrenuo na šalu : Kako nam mogu isključit oni za koje smo glasovali? Nisu oni, nego bivši, odgovori Ivo.
E sad meni nije jasno, kod koga je blok putnih naloga, ko izdaje radne naloge, i ko potpisuje.
Za novce neću pitati, jer NIJE prihvaćena financijska realizacija do 17.11.o.g. Vjerovatno su repetitori isključeni iz altruističkih pobuda, pa ih, samim time, novci i ne zanimaju.

Ali, što napisah prije par dana, nisu oni naši neprijatelji, nego dobročinitelji. Više se radi na KV-u, "izrešetali" smo Palestinca, Rotumu i ostale...

Kako R2 na Hvaru ne radi , R2 sa Leotara mi ovdje "rastura"; ja jutros zovem Palestinca na 14 SSB, a sa zvučnika 2m postaje zagrmi : Sretan vam sveti Nikola !
Točno ka šta smo učili u pučkoj školi : Upoznaj svoju zemlju, da bi je više volio.
Biće bolje, neko viče, na istoku stare priče ...

73, Koki 9A2JG

P.S. Kaže mi jučer Ivica 2BW da će zvat Krešu da vidi zašto R2 ne radi. Ne treba, ima ko je zadužen za informiranje, piše na podlistku HRS-ove naslovnice.

9A6R

U dva(2)dana utrnulo se dva(2)repetitora.R2 na Hvaru i R5 na Biokovu.Jel to slučajno ili namjerno?Može bit da je kome poletila ruka na botun za gašenje,hi.Sve je malo preočito,teško da je slučajno.Ali možda griješim dušu,Bog da mi prosti grijehe...
Sričom imamo lokalnu nulu koju nam niko neće utrnit.A ovi revanšisti i lokalne izdajice se priko nje i ne javljaju.A i nesmiju...

73,9A6R

9A7YY

Citat: 9A6R  u 19. Prosinac 2007, 15:55:25

U dva(2)dana utrnulo se dva(2)repetitora.R2 na Hvaru i R5 na Biokovu.Jel to slučajno ili namjerno?

Malo sam se igrao sa DTMF stop
Možda sam i ja kriv ako sam slučajno  pogodio pravu kombinaciju stop

Što ti je tehnika stop

9A2JG

Gospodo i drugovi, ono za što smo se zalagali, i na koncu glasovali, funkcionira. Institucije sistema rade svoj posao, i vjerujem da ćemo uskoro svi biti zadovoljni. Neću uzimati drugome muštuluk, ali će bijeli dim uskoro iz Zagreba dojedriti i na Jadran.

73, Koki 9A2JG

9A6JOZ

Može li mi tko odgovoriti, koji je postupak da repetitor na Hvaru proradi i tko je za to nadležan.

Tihi

9A2JG

Bog, bio sam rekao da neću hvatati tipkovnicu do iza N.G. , ali si me potaknuo. Odgovorna osoba sjedi u Zagrebu, upoznata je sa situacijom, kako za R2 , tako i za R5, predsjednik HRS-a ima sve potrebne podatke, i duboko vjerujem da će se nešto dogoditi prvih radnih dana 2008. Ovo je moja osobna impresija, a ne prenošenje nečijeg stava ili mišljenja.

Svako dobro ti želim u Novoj godini,
Koki 9A2JG

P.S. Mene i Ivu iz Milne uvijek možeš naći na S20 - S23. Ni onaj moćnik što je vikao : Zaustavite Reuters! , nije uspio zaustaviti kotač povijesti!