• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

9a/ha3hp

Autor 9A3ASI, 16. Lipanj 2007, 13:50:21

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A3ASI

Pozdrav

Danas sam odrzao vezu sa 9a/ha3hp ,ci-493,novi odradjeni otok,nadam se da cu odraditi i sljedeci
Dali netko zna,dali svaki dan rade drugi otok ili ce biti 2,3 dana na jednom

Hvala
  73s
9a3asi
Sinisa

9A4OE

Prema RSGB NEWS od 14.06
Roland, 9A3MR, Tibor, HA3HP and Tom, 9A2AA, will be active from various
islands in the IOTA EU-170 group until 20 June. They also plan to go and
operate on 6 metres, from JN73 from as many (Islands Of Croatia Award)
www.inet.hr/9a6aa/ new ones as possible. QSL via home calls.

Damir
9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9A3ASI

Puno Hvala

Evo vidim na clusteru da 9a2aa/p upravo radi sa ci-249 na 14mhz,posto imam P kategoriju moram cekati i nadati se da ce doci na 7mhz

73s

9A6AA

Evo, Damir ti je već odgovorio.

Dečki su se danas popodne pokušali iskrcati na hrid Bačvicu (43°40,0N 15°34,0E), ali im to nije uspjelo...

Problem glede banda na kojemu aktivatori rade postoji od kada postoji IOCA program. Kada (npr.) Tom radi na 40m, prigovaraju što nije na 20 i obrnuto. Vidljivo je to i na Clusteru.
Danas popodne, tijekom Tomove aktivnosti primih e-mail od Jukke, OH3GZ. Siguran sam da se on neće ljutiti što ga objavljujem (s jednom malom intervencijom...):

----- Original Message -----
From: "Jukka Kovanen" <oh3gz@kolumbus.fi>
To: <emir-9a6aa@inet.hr>
Sent: Saturday, June 16, 2007 3:09 PM
Subject: Tom

> Hello Emir
> Tom again make only 40 meter..... f... what ham spirit.......
>
> so i must start to collect money and go to IOCA islands and made same......
>
> ONLY 20 meter opertation........
>
> I HAVE LONG MEMORY......
>
> 73 jukka

Prije dva dana čavrljao sam u jednom zagrebačkom restoranu (da ga ne reklamiram) o IOCA programu, i to s Donom, W9DC (jednim od tri USA IOTA Checkpoint-a). Iz američke radioamaterske perspektive, brzopotezni rad s naših otoka ne nalazi na odobravanje. Od destak dnevno aktivnih postaja, rijetko uspiju uloviti jednu. I to, ako.

Toliko.

73

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A2JG

Jučer mi je Tibor poslao mail da mi je (na moje insistiranje) poslao QSL potvrde za IOCA tour 2007. i to na staroj QSL-ci.
Ujedno me obavijestio da će sve ostale odgovore na direkte i via bureau poslati krajem godine na novoj karti, koja se tiska samo za IOCA tour 2007.

73, Koki 9A2JG

P.S. Evo čekamo Talijana, pa nikako...Nije ni Šolta nakraj svita.
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A2JG

Upravo sam završio vezu sa Giuseppe-om IK5WWA na R2. Stoji u redu i čeka trajekt za Šoltu. Kaže da njegovo javljanje na KV-u sa Šolte i okolnih otoka možemo očekivati tek sutra. Kaže, svi KV opsezi osim 160 m.
73, Koki 9A2JG
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske