• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

QSL received...

Autor 9A3MN, 05. Lipanj 2007, 09:17:20

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2JG

18.8.2007. sam radio na 14 CW S51LGT , LH SLO -006. Da li je ko dobio QSL-ku od te postaje u prošlosti, jer ja nisam?
73, Koki 9A2JG
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A2MF

Bez  brige  Koki ,  oni  šalju  karte ! Ja  radim  sa  "moga "  svjetionika već  četiri  godine  i uvijek  i njih odradim .  Uvijek  sam primio kartu,  i poslao !
    Usput  ti si  mi  jedni  ove   godine  od  9A   sa kojim sam  radio, možda  zato  što  sam  jako  malo  bio  na  40 m !  Kartu  dobivaš  no  tek  krajem  ovoga  mjeseca  idu  u  biro!
     73  de  Franjo   9a2mf .

9A2JG

Drago mi je to čuti za njih! Inače, bez namjere da si dobacujemo komplimente, ja sam svojedobno to i napisao, od tebe imam karte za sve veze. Svaka čast!
Puno uspjeha od sutra sa 3B7C!
73, Koki 9A2JG

9A2JG

Ja poslo po Tomi 4W paketić za QSL biro na Jarun, nije ga imo kome dati. Očekivo pošiljku sa Jaruna (prvu nakon Uskrsa!), nije je imao tko poslati.
Da je moralne odgovornosti, predsjednik bi trebao dati ostavku, ne QSL manager.
Svaka sličnost sa Slavica - Jurlin je namjerna.

73, Koki 9A2JG

P.S. Mi ćemo i dalje koristiti usluge HP-e. Nije svako zlo ni za zlo. Vratit ćemo se izvornim principima funkcioniranja QSL biroa.

9A6AA

Citat: 9A2JG  u 09. Rujan 2007, 06:23:57
Ja poslo po Tomi 4W paketić za QSL biro na Jarun, nije ga imo kome dati...

Pa, mogao je dati Ljilji na štandu HRS-a! Ili meni... Ovako, neka Tomo da ostavku...

Nakon duuuuungog čekanja, još od proljeća, konačno stiže (izravno) QSL-ka za vezu s VK0JLX (Davis Base Antarctica). Po tko zna koji put rekoh sebi: bolje ikad nego nikad.

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A2JG

Bez namjere da produbljujem diskusiju (jer ipak sam samo citirao njega), kako to da onda ti nisi poslo meni odgovor na direkte po njemu (Morovnik i Unije, 4O6AA neću ni spominjati, valjda si to dao štampati)? Ili moje koverte nisu stigle u Zagreb?
73, i brz oporavak,
Koki 9A2JG

9A6AA

Citat: 9A2JG  u 10. Rujan 2007, 17:19:01
Bez namjere da produbljujem diskusiju (jer ipak sam samo citirao njega), kako to da onda ti nisi poslo meni odgovor na direkte po njemu...
Samo ti produbljuj... E, da si rekao da mu mogu dati tvoje karte, ja bih ih pripremio, pa makar rekao da sam ušparao na poštanskim markama.
Ovako, polako. Tvoji direkti nisu još na redu.

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A2JG

Slažem se (da moji direkti još nisu na redu), važniji mi je IOCA HR.
Ma kad se Branko ne buni šta mu već po treći put pišem e-mail za dvije karte (između garnirano sa dva telefonska poziva), šta se ti buniš!
A što se tiče prijatelja Tome, ne da ga amnestiram, ali ni ja ne prepoznajem poštovanu gospođu Ljilju kao mogućeg primatelja paketića za 9A QSL biro, još od vremena kad je jedna pametna glava svojom zapovijedi uklonila onaj famozni ormarić s QSLkama iza njenih leđa. Ni pokojnom Žiki ni njoj nije bilo ispod časti to razvrstavati kad nije bilo drugoga posla, ne bi ni ovima od 100% položenih testova.

Nema veze sa Jemencima, ni sa današnjim datumom.

Neću ti više želit ozdravljenje, vidim da si ozdravio!

73, Koki 9A2JG

9A7YY

Citat: 9A2JG  u 11. Rujan 2007, 07:54:45

Ma kad se Branko ne buni šta mu već po treći put pišem e-mail za dvije karte (između garnirano sa dva telefonska poziva),

Piši, samo piši............

Bio ja na Jarunu i vidio se s Emirom te mi je on dao neke naputke u svezi tvojih karata. Toliko da se zna.  :)

Sinoć sam se vratio doma nakon dva dana krstarenja Gorskim kotarom. Odmorio sam i tilo i dušu.

Biroi će poželjet karata .................

9A2JG

Evo piše na clusteru IK2BDR da je dobio danas QSL-ku BS7H.
Naši šute. Da li to znači da su svi dobili, ili strpljen-spašen?
Ja još nisam dobio ništa!
73, Koki 9A2JG

9A7YY

Citat: 9A2JG  u 12. Rujan 2007, 14:22:00

Ja još nisam dobio ništa!

Nisam ni ja, i meni kasni.
Znači li to da sam trudan ?  :)

9A2JG

Jučer je na HTV-u govorio guverner Uljanovska kako je bolje da taj dan ljudi ostanu doma i prave dicu.
Ja bi to modificira, i reka : Ostanite danas doma, odradite 3B7C na oni band koji još niste, i ispišite sve QSL karte ljudima koji čekaju (bez uporabe trpnih glagola, moliću lijepo!).

73, Koki 9A2JG

P.S. Imam samo 11 QSO sa njime, šećer (donja tri banda) sam ostavio za kraj.

P.S.2 (HI!) Upravo mi je javio Ivo 9A2GF iz Milne da je tamo stigao BS7H (QSL) za 1CDO i 2VQ !

9A6AA

Izgleda da si sve veze radio na 20m. Tako barem kaže log search:

http://www.3b7c.com/logsearch/find.php?searchType=findCall&hisCall=9a2jg

Last QSO in database 2007-09-12 03:57:00

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A2JG

Sokole moj , greška u koracima, ali ne moja.
Oni jednostavno kasne u fazi, što bi rekli stručnim jezikom.
14 CW&SSB, 18 CW&SSB, 21 CW&SSB, 24 CW&SSB, 28 CW x 2, i 24 SSB pride.
Je da mi je 14 CW drag, ma ne baš toliko!

73, Koki 9A2JG

P.S. Imam i jednu QSO od jučer na 10 MHz, ali ja nisam siguran u nju zbog EU ZOO-a, pa ću je poduplat danas ili sutra.

9A2JG

Nešto drugo bi trebalo zabrinuti one kojima je na srcu  ( ili bi barem trebala biti) budućnost hrvatskog vrhunskog operatorstva.
S stanjem na narečeni datum i sat , kako je naveo Emir , kako slijedi :
10m - 14 QSO
12m - 20
15 m - 31
17 m - 47
20 m - 75
30 m - 27
40 m - 34
80 m - 28
160 m - 11
S obzirom na iskustvo i praksu uobičajenog rada, to je zainteresiranost od cca pedesetak postaja (osoba). Univerzalnim jezikom rečeno - katastrofa. Ne zato što se ostatak DX-era ispucao prethodno na Poljake, nego što je to prava slika. Quo vadis, domine?

73, Koki 9A2JG