• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

R1

Autor 9A6SUE, 16. Ožujak 2007, 21:28:16

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6SUE

DUGO MI JE VREMENA TREBALO DA SE ODLUČIM DA NAPIŠEM OVAJ DOPIS
Neznam što se to dogadja  sa tim repetitorom R1
koji je za mene bio i najbolji repetitor odnosno repetitor sa kojim se moglo raditi govorim o ponašanju radioamatera na tom repetitiru koje je u pravilu uvijek bilo korektno i sve po fer-plej ponašanju operatora na tom repetitoru

Ja sam inače često u mobilu i vozim relacije Umag-Zagreb-Bjelovar Virovitica-Koprivnica -Varaždin -Krapina

godinama sam koristio  taj repetitor ali sada prije izvjesnog vremena razočarao sam se:  on već drugu godinu ne funkcionira ako funkcionira
to je opet              žalost    ČLANOVA  TOG DOTIČNOG RADIOKLUBA I SRAMOTA TOG RADIOKLUBA

zašto kažem sramota...........  

Evo  o čemu se radi  ja poznajem dosta radioamatera iz Varaždina i oni poznaju mene svaka čast   tim  ljudima ja ne želim imenovati nikoga

Evo što se događalo   :::::
Ja vozim  i  čim prođem Karlovac automatski stavljam uređaj  na  R1
145.625 Mhz to mi je bilo u krvi  polako slušam i približavam se pratim radio saobraćaj pokušavam uključiti repetitor......ne radi
mislim si pa možda sam daleko ...Prolazim  zagreb i Gle čuda čujem odzivnik  i nakon   par minuta netko poziva ja mu se javim  i mi polako pričamo   nakon kojih  desetak minuta repetitor opet ne radi

Približavam se Bjelovaru  repetitor opet radi netko poziva čekam razvoj dogadjaja i pratim  što se dešava ljudi normalno lijepo  pričaju i opet repetitor prestao raditi

Vozim dalje u Bjelovaru  Čujem dečke iz Varaždina rastegnuli priču u nedogled praznog ne ostavljaju da se čovijek može ubaciti kad su se ispričali  netko opet poziva i počne razgovor koji je trajao par minuta i
REPETITOR UTIHNE ne radi
to me je malo zagolicalo i dalje slušam taj repetitor od njega ništa

prošao sam Đurđevac  repetitor opet radi ali opet isti dečki  iz Varaždina
pola sata pričaju i repetitor radi

U povratku  za  Umag išao sam preko Koprivnice to je bilo drugi dan
slučaj se ponovio

Ja sam bio stvarno bijesan  :evil:

Moj je zaključak bio da pojedini  članovi imaju  ključ kojim uključuju odnosno isključuju  daljinski taj repetitor i ponašaju se kao ka je on njihov
dotepenci im ne trebaju znači on radi isklučivo za one koji su  IZABRANI

Ja sam  tu u prolazu i nije me briga ali mislim da to svi znaju  što se radi  a ništa se ne poduzima zamjeram mojim radioamaterima što   su pasivni na takvo ponašanje  neka se svatko nađe u toj priči i naka nešto poduzme    

Kod nas na našem repetitoru R4 to se nebi desilo jer bi dečki išli sami u lov  na takve pojedince

PA NEKA SE ZNA!!!!!!!!!!!   :wink:

Pernjek Zlatko  de 9A6SUE  Umag

9A5TD

Ha hahahahahahah......

MA znao sam ja da ti ne znas kako se radi preko repetitora...e jesi mi ti neki HAM ????

Taj rep, ti je opremljen sofisticiranim softom koji ima bazu podataka glasovnih uzoraka i zna tocno koji su iz rep. Istre pa ih ne propusta, to ti je u cilju opce narodne sigurnosti i zato budi dobar...

73.......................

9A8DU

Pozdrav svima ,to je uobičajeno,evo recimo neki dan ,našli se tri bivše ZNG na R.2, bilo je i domoljubnih i svega ,možeš misliti, u glavnom nitko sat vremena nije mogao doći na repetitor ...73 9a8du
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A3PZ

Znam da nije za svakoga ,jer neki neznaju kako se radi preko repetitora.Treba znati kada ga treba upotrijebiti.