• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

KH8/N9YU

Autor 9A2KL, 16. Ožujak 2007, 10:00:21

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2KL

Stigla danas karta za qso 30.01.2007. Radi Hranetova QSL sluzba za 5+.
73's de Leon 9A9L

9A2JG

Leone ja posla dok su još bili tamo. Unutra standardno, dolores ibaruri la pasionaria komada ena pljus koverta. Kako je oni reka : Umriće i meni mater, i mi ćemo se najist!

73, Koki 9A2JG
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A2KL

Ja poslao nekoliko dana poslije kako si me cuo dok sam ga radio....i evo jutros me poscer iznenadio....Stici ce to valjda i tebi ubrzo. Ja valjda imam bolju znoru kod njegovog managera....hihi YU1DX.....Valjda ce i K8S isto tako brzo biti radjena i potvrdjena.
Jos par dana i pocinje ZOO kad oni krenu.....
73's de Leon 9A9L

9A2JG

Mašala! Došla i meni! Brusimo se za Swains. 1kW i 3 el. beam 25 m od zemlje (nije kod Alena!).

73, Koki 9A2JG
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A2KL

Kod mene moxon 5 el i kw na 45 m visine..... Valjda ce i to sjesti.
73's de Leon 9A9L

9A6AA

Zanima li vas video s expedicije na Swains (N8S), možete ga izravno skinuti ovdje:

http://video.qrz.ru/n8s.avi

Veličina cca 175 Mb, pa download s adsl-vezom traje cca 15 minuta.
Isplati se.
Ako vam, pak, smeta ruski jezik (autor je jedan od članova expedicije, Roman, UR0MC), 'ko vam kriv. Utišajte zvuk.

73

9A6AA

dodano naknadno: video traje cca 25 minuta
"DX never sleeps..."

9A5TO

Pozdrav Emire,

hvala za info. Slažem se kako se isplati pogledati video. Imao sam sreću prilikom jedne prezentacije uživo čuti odgovore sudionika ekspedicije na sva potpitanja. I to na jeziku koji dosta razumijem :)

73 & CUL,

Tom, 9A5TO
«...Dozvoli mi da pobijedim. Ali ako ne mogu pobijediti, dozvoli mi da budem hrabar u pokušaju...»

9A6AA

Drago mi je Tom da ti se snimka dopala.
Slažem se da je zanimljivo barem na ovaj način osjetiti duh neke ekspedicije, te se upoznati s okolnostima pod kojima su radili oni koje smo "odradili". Nije im bilo lako. Ipak, ne mogu zaboraviti riječi koje mi je nedavno rekao legendarni Don Miller, prisjećajući se svojih expedicija, održanih tamo negdje 1963. godine:
"...Često smo morali sve svoje stvari (radiouređaje, agregat, gorivo, antene, ...) prevoziti u malome čamcu ili na splavi. To nisu bile kao današnje, raskošne ekspedicije s hotelskim sobama i helikopterima, potkrijepljene sa stotinama tisuća dolara..."

U svakom slučaju, lijepo je pohraniti na ovaj način svoju expediciju. No, iz svoga iskustva vidim, tj., priznajem da nam mnoge expedicije, i male i one manje, prođoše nezabilježene... Baš smo neodgovorne lijenčine...

73

9A6AA
"DX never sleeps..."