• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Sta ima novoga u Austriji

Autor 9A4QV, 26. Veljača 2007, 21:06:15

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A4QV

Evo vidim 9a4fw je logiran, biti ce da sprema koje novitade sa konferencije.
Koliko sam sturo uspio procitati ,bilo je "toplo" oko wsjt i deep searcha ali se loptica prebacila na neku visu instancu i sire krugove, te je potrebna sira rasprava, (a kud sira od IARU da mi je znati). U svakom slucaju do daljnjega po starom...

Zeljko sta ima jos interesnatnoga?

Pozdrav

9A4FW

Pozdrav Adame,

sinoć sam se kasno vratio s puta, a danas ludi ponedjeljak na poslu...hi.
        Ima dosta novosti, nekih dobrih ali i loših. Na kraju smo imali 31 točku na dnevnom redu ali smo sve uspjeli dotjerati do kraja. Oko WSJT-a je bila dosta široka rasprava ali je sve završilo jako dobro po Johna (K1JT). Definirali smo minimalne uvjete za "Valid QSO" u digitalnim modovima na VHF-u & up, a WSJT ispunjava te uvjete...čak je i Deep search prihvaćen sa odobravanjem uz prigovaranja (mala) od strane LA8KV...hi.
        Sastaviću izvješće za ovaj forum i vijesti po točkama dnevnog reda...PSE QRX!     :)

PS
U galeriju sam poslao nekoliko slika sa sastanka.

73 de Željko, 9A4FW

9A4QV

Željko pozdrav,

Sve jasno, kad bude bit ce, vjerujem da je bilo zanimljivo.
Logicki je bilo ocekivati da je K1JT argumentiranim cinjenicama, a ne provokacijama ipak recimo to ovako "pobjedio" mada ja osobno jedino zamjeram deep searchu koji mi je i ovaj vikend pokazao losu stranu na 432mhz, testirao sam jos jednom bas da vidim i pokazem sebi da tu nesto ne stima. Drago mi je da je tako proslo sa wsjt.

Od losih vijesti, nemoj mi samo reci da su satelitasi dobili svoj dio kolaca i ugurali se na ssb/cw dio banda, jer to je porazavajuce. Evo citam, svakodnevno se u orbitu salju "smeca" od satelita koji zagadjuju i to sve cisto iz osobne promocije. Korist= 0 bodova, ja neznam samo koliko ih je poslano u orbitu u zadnjih par godina koji imaju za funkciju samo to da salju temperaturu , stanje baterija i kucaju znak. Sto bi seljacki reko ja, boli me ..... sto je temperatura u satelitu na 200 km visine -50 i da mu je napon baterije 12v. Mos mislit kad se to spusti na 144.310 i to jos zacinjeno nekim AX.25, ili nedaj boze APRS. Aj bog, hehe

No, sto je ,tu je.
Ciao, budemo citali novosti kad stignu

Eh, potpis...

Ja, 9A4QV

9A4FW

Nisu loše vijesti za SAT downlink proširenja. Bio je na sastanku RSGB SAT manager i pokušao objasniti da se aktivnost na satelitima jako (da nemože jače) povećala te da će ove godine lansirati 9 novih satelita.
     Nakon što je uvidio da ga svi blijedo i sa čuđenjem gledamo, sam je povukao prijedlog pa nije ni bilo glasovanja. Prvotno je zahtjevao da se dopusti SAT downlink na cijeli 2m band...hi. Najviše me u toj raspravi nasmijao Dave (G4ASR)...to je trebalo snimiti kako ga je gledao, a dolaze iz istog saveza.
      Prihvaćena je i promjena u 2m band planu pa će se u handbooku za prvih 35 KHz banda brisati "EME exclusive"...itd.
      Počeo sam pisati izvješće pa ću ga vrlo brzo poslati ovdje...

73, Željko