• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

9ACW DIPLOMA

Autor 9A3JB, 05. Veljača 2007, 20:52:32

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A3JB

Da čovjek ne povjeruje !

Brojim konačno kartice za 9ACW diplomu - i umalo infarkt !
Za 30 godina sam od dobrih ljudi uspio sakupiti 47 QSL karata 9A stanica
rađenih A1A !

O čemu mi ovdje trubimo i za čega se borimo ?

Zar je teže dobiti kartice od NAŠIH DIČNIH OPERATORA od rare DX stanica ?
Ispada da jest !

Sramota !

Šta onda o nama misle strani operatori?

Diplome Saveza su ( ili bi trebale biti ) i nekakav izvor prihoda .

Koliko je izdano BAZNIH diploma  IOCA , I OSTALIH HRS DIPLOMA?

Zar to nikoga nije briga ?

Neki dan sam dobio diplomu za 1500 RDA broj  83 !

Hej 83 , a o baznim da i ne govorimo koliko su ih izdali - 724 ( čitaj prodali po 10 US $ ) . Pa izračunajte sami koja je to lova !

Neka mi netko objasni način da stranac osvoji neku od naših diploma drugog ili većeg stupnja !

Sramota i opet sramota !

Mi ovdje polemiziramo o apsolutno bezvrijednim stvarima i temama , a ovo ? , nije li ovo tema o kojoj bi trebalo grmjeti i konačno prestati glumatati o nekakovim našim VELIKIM i POZNATIM operatorima .

Zar je velik onaj tko nije u stanju poslati svoje QSL kartice ?

Ili je velik onaj koji se svaki dan pita : Ogledalce , ogledalce... ?

Dižemo galamu kada nam netko iz vana ne pošalje svoju karticu !

Pojavljujemo se na bandu , radimo a da nismo čak ni članovi Saveza , Klubova ... karte stižu  A OPERATOR NE POSTOJI U SPISKU ČLANOVA HRS-a !

Hrpe veza u svakom natjecanju  A QSL KARTE ?

Tako se predstavljamo i želimo da nas drugi poštuju , a nismo u stanju shvatiti da je zaludu  sve kada je još uvijek aktualna ona stara poslovica da  pred svinje ne bacaju dijamnti !

Žalosno i opet žalosno ...

9A3JB

9A1AA

A ja se već bio iskompleksirao jer imam samo 51 qsl-ku od raznih 9A postaja radjenih CW :oops:

Mike čestitam na RDA 1500 :wink:
Ja sam tek na 650 ali sam tek 2006. intenzivirao skupljanje i potvrdjivanje RDA.
Izuzetno sam se ugodno iznenadio kada mi je RDA manager poslao u txt obliku izvode distrikta radjenih u Russia dx contestu i RDA contestu, a koji mi se priznaju za RDA award bez qsl karata. Svaka im čast  8)

Pozitivne ideje trebalo bi prihvaćati i pokušati nešto slično :idea:

73, Ivo 9A1AA
73, Ivo 9A1AA

9A2JG

Ja sam već u nekoliko navrata pisao da sam , za osvojiti sve diplome koje izdaje HRS (osim lokatora) poslao dosta direkata u Hrvatsku.
Problem je evidentan i višeslojan. Prvi sloj su karte. Drugi je, vrlo bitan a što je lijepo poentirao Marinko, izdavanje diploma. Kao da je nekome u interesu da ih što manje izađe iz Saveza. Zoran primjer je Nikola Tesla, o čemu sam također dva puta pisao, i uspoređivao s puno fleksibilnijim propozicijama SRS-a, što je rezultiralo i puno većim brojem aplikacija, izdatih diploma, plaketa, i na kraju uprihođenih novaca. Pohvalio sam se Leonu u tel. razgovoru da je od mog zahtjeva do povrata diplome iz Beograda prošlo osam dana. Našu sam čekao na kalendar, kao i sve ostale iz HRS-a.

Da nije samo sve po HRS-u, osvojenu diplomu Hrvatski nacionalni parkovi čekam mjesecima, pisao Otu, e-mail, PM, ZARS-u e-mail, niko da ti pošalje bar riječ isprike. Komentar ostavljam Vama čitatelji.

I na kraju, loše je to što samo isti ljudi uvijek pišu o ovim problemima. Stvara se animozitet prema pojedinim znakovima jer "već znamo šta će pričat, o QSLkama i diplomama, i to uvijek iste face".

Dio ove priče je ispričan i ovih dana oko QSL-ki Ive Pezera i djelovanja njegovog managera. Ili oko "fantomskih" QSLki 9A/DL9CHR, 9A0MDC i sl.
Vrtimo se u vrzinom kolu, a svi znamo što je pravo i ispravno. Samo što se mnogi prave ludi. A nisu ludi, nego nas (koji tražimo karte u povratu) prave ludim. Mogao bi ovako do besvijesti. A tek o onima koji nisu nikad štampali karte a svaki dan na opsegu. A o onima koje molim za SKED, odradim , pošaljem direkt u Hrvatsku (za novi prefiks) sa SASE i ništa. Zašto? Zato što imamo posla sa osobama koje su doslovce zalutale u radioamaterizam. One bi se isto tako (aljkavo, s ramena) odnosile prema okolini i u svakom drugom hobiju.

73, Koki 9A2JG
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A6XX

ja bi vama predložio da napravite web portal: qsl4ever.com i tamo lijepo sakupite ekipu i vidite što i tko mari za QSLke - postavite crne liste i sve te vaše probleme podjelite sa istomišljenicima. možda bi netko i financirao takav site?! i oko QSLki se vrti dobar biznis...

suludo je uspoređivanje naših diploma sa ruskim diplomama. RDA diplomu je moguće osvojiti bez da si vidio ijednu rusku QSLku u životu, zato očito nisu QSLke problem nego nešto drugo.

speaking of QSLke, 9A7P je nedavno dobio 2,5 kg QSLki - ravno 1 kg od toga je namijenjena ljudima koji nemaju apsolutno nikakve veze s radioklubom... ja sam obećao da ću QSLke slagati na kup i neće završiti u smeću bez obzira željeli ih ljudi ili ne, ali ovo prelazi svaku mjeru.

čak sam našem QSL manageru nedavno poslao jedan upitnik (preko privatnih poruka na hamradio.hr) koji sam dobio od strane ARI QSL ureda na koji se nije udostojio odgovoriti. onda će neki drugi biti krivi za probleme QSLki...

svaka tema završava na QSLkama,.. po vašim pričama rješimo QSLke i rješili smo muke svih radioamatera...

73,
Hrle - 9A6XX

9A6ST

Pozdrav svima dobre volje...

Samo da iskoristim priliku kad su opet QSL-ke na dnevnom redu da zamolim sve one kojima sam poslao u direktu, naravno mislim na 9A...  da mi u slucaju da nemaju QSL-ke posalju jednu razglednicu svoga mjesta sa podacima veze, te mi poprave raspolozenje "glede i unatoc" ...

Srecom na vrijeme sam shvatio da mi je lakse poslati adresiranu kuvertu sa markom nego se nervirati i cekati sest mjeseci da bih shvatio kako istu nikad necu dobiti ... ovako cu znati na cemu sam nakon sedmice dvije, a onda bih u slucaju neuspjeha mogao poslati direkt sa povratnicom pa ako ne nista drugo imati cu potpisanu povratnicu koju imam namjeru priloziti HRS-u prilikom trazenja diplome ...

Mozda i nije losa ideja da HRS za svoje diplome pocne priznavati potpisane povratnice  ...

U nadi i iscekivanju novih 9A QSL-ki veseli Vam pozdrav
73, Zeljko 9A6ST

9A4QV

Pozdrav,

Svasta se ovdje moze procitati, no tome i sluzi forum zar ne?
Ponoviti cu jos jednom sta sam vec iznio u raspravi o qsl karticama, svi pokazatelji statistike, kako svjetske tako i lokalne jasno prikazuju stanje i dokaz stranih i nasih operatora prema qsl karticama. I jos jedanput je to potvrdjeno, kako Mike kaze u 30 godina samo 47 A1A qsl kartica od 9A operatora, pa zar to nije svima jasno. Jasno je sta nasi operatori, mogu reci vecina jer 47 je manjina i to debela manjina naspram 2500 registriranih operatora misli o tom problemu, tj statistika pokazuje sta ljudi misle o tome, bez obzira sto se ne izrazavaju na forumu. Kako se zna reci, djela govore sama za sebe. Naravno ne moraju svi koristiti A1A vrstu rada, ali 47 qsl kartica u 30 godina je stvarno smjesno.
Ne bih htio da me ta manjina krivo shvati, ja odobravam njihov hobi i skupljanje qslki i nemam nista protiv toga. Nemam nista ni protiv toga da ta manjina provlaci pitanje qsl kartica kroz veliki broj netematskih postova i tako remeti osnovna pravila ponasanja na forumima, ali mislim da je njihova "agresivna politika" po tom pitanju polucila upravo negativni, recimo to kontra efekat.

Diplome, pa sta ce HRS skupljati lovu na diplome za koje cemo mi raditi, ma molim vas, mi da skupljamo lovu za HRS, pa nije li to upravo smjesno, nakon objavljenih postova predsjednika HRS-a i bivseg tajnika iz kojih se jasno iscitava koliko je novaca utroseno u STA?? Ne sumnjam da su to lazi jer su to podaci koji si iznijeli ponavljam, predsjednik i bivsi tajnik HRS-a. I sada bi mi skupljali novac od diploma, a tisuce spomenutih kuna upucane su (citamo gdje, kako i kuda).

Sto se tice povratnica, kartoline i sl. Ma molim vas, pa ako ste covjeku poslali direkt i covjek vam nije vratio qsl-ku, jasan je njegov stav prema tome. Uzaludno je slati i ponavljati i trositi novac.
Sa druge strane gledanja, svaki covjek ima svoju privatnost te takav nacin ponovljenog zaprimanja poste moze smatrati jednom vrstom spama. Isto kao sta nam pune postanske sanducice raznim pevecima, merkurima itd....

No ipak je ovo samo hobi, nemaju svi novaca za qsl-ke, neki nemaju cak ni za clanarinu pa odustaju teskog srca od hobija. Svatko prema svojim mogucnostima. I za sve one koji sada misle, pa ako nemaju novaca za hobi sta se onda bave istim, mogao bih im reci, gospodo nemojte se baviti ovim hobijem i pozivati me nekim kenwoodima koji proizvode usisavace i auto radije i nekim jeftinim yaesuima jer ja ipak radim sa npr "Hilberingom".

ta ta tit tit tit  tit tit tit ta ta

9A2JG

Ja se stvarno čudim nekim ljudima. Po dolasku nove metle, stvarno pišemo (do kada, ne zna se?) predmetnu temu pod naslov topica i - opet ne valja. I moja malenkost, i ljudi ispred mene pišu o TEMI koja je zadana tj. osvajanju i dobijanju diploma, i sve što je oko njih, naravno i QSL-ke, i - opet ne valja. Uvijek se nađe neko kome i to (ispravno, po špagi) ponašanje smeta.

Pa šta biste gospodo Vi htjeli? Da niko ne govori o QSL-kama , kao glavnoj temi ni kao podtemi? Iako je početni post napisao neko koga to tangira! Vas očigledno ne, jer ste se, očigledno nezainteresirani za temu , ubacili samo da kontrirate.

Nije , kako 4QV napisa forum tome svrha. I ne piše šta kome padne na pamet. I nije 2500 članova (???) vezano uz radio valove, a deset puta manji broj uz QSL-ke. Ali ono šta imamo hajdemo čuvati i njegovati. Ne nipodaštavajući i ostale aktivnosti koje su se svele pod sintagmu radioamaterizam.

I na kraju, ako me niste dobro razumjeli, ja upravo i pišem da su oni koji su pisali propozicije za hrvatske diplome, a one za Nikolu Teslu su zoran i eklatantan primjer, učinili SVE da aplikanata bude što manje, a financijski rezultat mizeran. Rezultati i statistika govore sve, broj aplikanata, utrženi novci, "strogoća" u pravilima sa sličnim diplomama zemalja u susjedstvu.
Ali to, osim par pojedinaca, nikoga nije ni briga. Očigledno.

73, Koki 9A2JG

9A2JG

A di bi završili da ujedinimo snage, možđane i energiju, pa svojski radimo (stvarno) zajedno na (jedino reprezentativnoj) diplomi HRS-a, iz IOCA programa. Ne bi nam ni IOTA bila ravna. A treba samo tako malo razgovora, snižavanja autosugestije i samoautoriteta. Za opći boljitak.
Ne tako davno imali smo diplome Brač, Jadran i sl. Ljudi su još živi i željni i voljni rada. Treba samo malo poticaja, i lijepa riječ i gvozdena vrata otvara. Nadam se.

73, Koki 9A2JG

P.S. Energija utrošena od strane Branka 7YY prilikom  njegove zadnje ture + energija svih 9A i ex YU ops (kao prvih potencijalnih aplikanata za IOCA program) jednaka je dvogodišnjoj KV aktivnosti od Kopra do Herceg novog. Bez pretjerivanja.

9A6R

Barem danas tiskanje kartica nije problem ni toliko skupo kao nekada.Full color,plastificirana,dvostana dođe 15 lipa!O jednobojnoj da ne pričam.Ako netko ima kartice a neda mu se ispisivati nek mi se javi,voljan sam iste ispisivati uz nadoknadu.Ljudi smo,dogovorit ćemo se.
73
9A6R

P.S.RA nakon održane veze dužan je ispisati QSL karticu i istu poslati.
Svaka druga priča negacija je RA pokreta i dotičnog RA!
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A6C

Iako nisan zainteresiran za IOCA ni ostale diplome bilo koje vrste, stalo mi je da HRS bude i po tome prepoznat u svijetu.

Premda, s ovakvim propozicijama teško da će IOCA ikad doći blizu IOTA programa, jer pravila koja stimuliraju aktivatore, istovremeno otežavaju život lovcima, a posebno onima koji nisu u krugu od 1.000 km. Jer ako moraš uradit minimalno 50 veza ili koliko već, teško da ćeš zadovoljiti širi krug zainteresiranih.

Ovako se sve nekako vrti u uskom krugu zaljubljenika, a priliv novih aplikanata nije osobit, bar po mojoj laičkoj ocjeni stečenoj na površnom uvidu u stvar.

Možda bi u tom smislu mogli nešto uraditi s pravilima da se stvar olakša i Amerikancima?

Jer dok s jedne strane imamo jednog zadrtog aktivatora s preko 200 otoka, jednog sa 100 i ostale koji su odavno izgubili dah, a s druge strane uvijek istih 30-40 koji trču za njim, mislim da nema osobitog napretka.

Zapravo je po meni jajveći problem široj popularnosti programa manjak stalno aktivnih radioamatera kod nas. Nekako mi se čini da ih je jedva desetak...

BTW _ Marinko, ako ti treba još jedna veza CW, stojim na raspolaganju i šaljem kartu, imam još jednu praznu pa ti vidi. Antena je tu, TS930 radi, taster također.

Može mobitel sked na 095 904 8231.

GG
Ljudi koji o sebi govore u trećem licu uplašeni su, narcisoidni i skromnih mentalnih sposobnosti