• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

Novi webmaster

Autor 9A6NMT, 01. Veljača 2007, 01:02:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

T93M

Puno uspjeha novom web masteru.... nadam se da se nece opet dogoditi da se brisu postovi koji ne odgovaraju nekima u rukovodstvu.... da, svi moji postovi su nedavno izbrisani sa HRS-ovog foruma.....

Jos jednom, puno uspjeha svim radio amaterim na ovom forumu.

73 Daniel Horvat, T93M/N4EXA
*** Daniel "Danny" Horvat, E73M ****
      **** http://www.e73m.com ****

9A6AA

Citat: t93m...da, svi moji postovi su nedavno izbrisani sa HRS-ovog foruma.....

73 Daniel Horvat, T93M/N4EXA
Pozdrav Daniel,

Nema razloga da netko (namjerno) briše Tvoje postove. Do sada smo imali nekoliko "upada" na naš web, a nakon zadnjega nestalo je nekoliko vrijednih podstranica, koje Tvoj imenjak još pokušava iščeprkati.... Samo u tome mogu vidjeti razlog "brisanja" Tvojih postova, ako je do toga uopće došlo.

Emir, 9A6AA
Urednik HRS weba do svibnja 2006
"DX never sleeps..."

T93M

Citat:Nema razloga da netko (namjerno) briše Tvoje postove. Do sada smo imali nekoliko "upada" na naš web, a nakon zadnjega nestalo je nekoliko vrijednih podstranica, koje Tvoj imenjak još pokušava iščeprkati.... Samo u tome mogu vidjeti razlog "brisanja" Tvojih postova, ako je do toga uopće došlo.

Ocigledno da ima... cudi me da je u tim"upadima" netko izbrisao samo moje postove na temama u kojima jos uvijek stoje odgovori na moje komentare.

Prije nego izrazis sumnju da se to uopce dogodilo, mogao si provjeriti sa jednostavnim upisom moje pozivne oznake (T93M) u "Search box-u".

Moj se znak pojavljuje u vise "topic-a"  ali samo kao osvrt na moje komentare koji su izbrisani.

Istina je Emire,  da sam ja jos prije dvije godine od tebe trazio da me izbrises sa liste korisnika ali moji postovi sa linkovima i komentarima (inkriminirajucim za bivse i tadasnje rukovodstvo HRS-a) su bili dostupni do prije nekoliko mjeseci.

Meni to ne smeta toliko ali bi trebalo smetati sveukupnom HRS-ovom clanstvu jer je to ssamar za njih isto kao sto je bio i moj post o legalnoj podrsci 9A11  i 9A7S/P expediciji iz 1998 godine sa teritorija BiH.

E sad, posto je do brisanja mojih postova ipak doslo mislim da je tvoj ishtreni, "Sherlock Holmes" odgovor suvisan jer netko drugi je web master na ovoj stranici.

Daniel Horvat, T93M

9A6AA

Dakle, dozvoljavam da je bio ishitreni odgovor, jer (sada si me potsjetio) kada si tražio da Te izbrišem s liste, to sam Ti udovoljio, no, zbog moje nespretnosti, s Tobom su automatski otišli i svi Tvoji postovi. Naravno, webmaster bi to suptilnije učinio...

Nego, otkud Ti ponovo ovdje?

9A6AA
"DX never sleeps..."

S55M

Citat: 9A6AADakle, dozvoljavam da je bio ishitreni odgovor, jer (sada si me potsjetio) kada si tražio da Te izbrišem s liste, to sam Ti udovoljio, no, zbog moje nespretnosti, s Tobom su automatski otišli i svi Tvoji postovi. Naravno, webmaster bi to suptilnije učinio...

9A6AA

Ja mislim da iz Floride :)
Adi
Koper-Istra

T93M

Citat: 9A6AADakle, dozvoljavam da je bio ishitreni odgovor, jer (sada si me potsjetio) kada si tražio da Te izbrišem s liste, to sam Ti udovoljio, no, zbog moje nespretnosti, s Tobom su automatski otišli i svi Tvoji postovi. Naravno, webmaster bi to suptilnije učinio...

9A6AA

Na prvom mjestu da ti ponovim jos jednom, moji postovi su stajali na webu dvije godine poslije mog skidanja sa liste ucesnika.

Drugo, sad mi je jasno da si moje postove uklonio zajedno sa svim onim bljuvotinama od strane inih 9A11 ucesnika u odredjenim temama.

Trece, moji postovi su uvijek bili civilizovani i odmjereni pa se nikako ne mogu staviti u isti kos sa onim od 9a11 provokatora.

I na kraju da Ti odgovorim na pitanje odkud ja ponovo ovdje.

HMMM, nisam siguran kako da protumacim tvoje pitanje.

Cuj, kad sam od tebe trazio da me skines sa liste zbog tvog ne sankcionisanja provokativnih, uvrijedljivih i ne istinitih komentara od strane 9A11 ucesnika u forumu, mislio sam da nemam sta da raspravljam na forumima koje moderiraju tipovi poput tebe.
Tvoj e-mail sa molbom da ne zatezem sa temom oko 9A11 je bio dovoljan da shvatim da sloboda govora i misljenja na ovom forumu je ogranicena.
No sada kad Ti vise nisi webmaster, niti moderator a i neki novi vjetrovi duvaju, misljenja sam da ce se sloboda misljenja i govora u potpunosti postovati na ovom forumu. Naravno, samo na civiliziranom nivou.

Ja naravno nemam namjeru da se uplicem u HRS-ove probleme i previranja ali tu i tamo imam namjeru ponesto prokomentarisati na ovom forumu.

No, da vise ne zatezzem oko nicega...

9A6AA

Citat: t93m[...mislio sam da nemam sta da raspravljam na forumima koje moderiraju tipovi poput tebe.
Tipovi poput mene su Ti dopustili da se ponovo logiraš. Tek toliko.

9A6AA
"DX never sleeps..."

9a6c

Ovo je nejasno...

Znači li to da je Emir ponovo urednik weba?

Ili to radi i dalje, iako nije urednik?

Ili je izabran neki novi urednik, a mi to ne znamo?

Ili je novi urednik isti kao i stari, samo je promijenio znak?

Ili u našoj zemlji nitko ne može biti urednik weba, ako nije isti kao i bivši?

Znači li to da smo svi isti?

Zašto se netko tko se jednom odjavi može ponovo registrirati samo milošću božjom, tj nečijom, a ne svojevoljno?

Da li za ponovo registriranje treba imati dozvolu, makar i prešutnu?

Jest da se obraćate jedan drugom,a li to radite na javnom mjesto pa smatram da imam pravo i ja reći ono što mislim.

Nisam vodio računa o tome što je skinuto  s weba, a što nije, ali mislim da je pogrešno ukidanjem nečije registracije zauvijek izbrisati i njegove doprinose koji su do toga doveli. Oni bi trebali ostati tamo gdje su i bili, tako da zauvijek posvjedoče o dosezima i mišljenjima autora. Pa ma koliko bezobrazni bili, neka nadžive autora i posluže ostaima kao primjer.

Čovječe, ovo je kao kad su u doba Staljina svake godine retuširali stare fotografije Politbiroa, onim redom kako bi koji od njih zaglavio u UA9... Na kraju ostao samo hajzjain i stilski namještaj... I brkovi...

Izgleda da je došao čas da u HRS netko s bradom i brkovima uvede malo reda i pomete po kući...

Iznogud, YI6C
veiki vezir na određeno vrijeme
Baghdad City, Iraq

9A5BEE

Pozdrav svima na forumu :wink: !
Prvo se zelim ispricati sto se nisam dosla pozdraviti odmah na pocetku. Imala sam manjih tehnickih problema (medju koje spada i totalno otkazivanje poslusnosti mojeg hard diska i maticne ploce) koji su sada rijeseni.
Moje ime je Silvija Dodig, kao sto to vec znate, studiram na PMF-u 4. godina racunarstva. Zivim u ZG-u i necu vam reci koliko imam godina  :D  jer mi se studij malo oduzio.
Za sva pitanja, probleme i bilo kakve poteskoce kontaktirajte me putem e-maila ili preko ICQ-a, a ako bude potrebno dobit cete broj na koji me mozete dobiti.
Moja duznost je, osim hamradio.hr stranice i maila, administracija ovog foruma.
Na zalost, brisanje postova  ce se dogoditi ukoliko smatram da rasprava nije konstruktivna i ukoliko postovi koji su stavljeni ne koriste nikome.
I za kraj ovog mog odgovora zelim se svima zahvaliti koji su me lijepo pozdravili i docekali u ovoj zajednici.
Lijepi pozdrav svima i do citanja

9a6c

Pozdrav Silvija,

Ono što me zanima je po kojim ćemo kriterijima vrednovati konstruktivnost diskusije i da li je za potvrdu korisnosti dovoljno da bilo tko od registriranih korisnika izjavi kako mu je rasprava ili pitanje korisno?

Jer ako samo netkoi zjavi da mu je nešto korisno, po nekoj logici taj bi kriterij bio zadovoljen pa ostaje samo konstruktivnost koja je prilično nejasna, odnosno može se svakao interpretirati.

Usput, imam jedno pitanje čiji mi je odgovor jako zanimljiv.

Naime, prije nekog vremena imali smo ovdje na forumu dva posta nekog tko se predstavio kao S54KB, a ispostavilo se da taj znak nikad nije izdan u Sloveniji iz čega je razvidno da se pod njim krije netko drugi.

Molim te da nam kažeš s koje se IP adrese javio i čija je to adresa.

Naime, prije koju godinu imali smo već slučaj da se predsjednik HRS pojavio pod pozivnom oznakom 9A6JJW, a s potrebom da brani samog sebe, budući da se našlo malo dobrovoljaca. Pa mi je palo na pamet da za promjenu nije možda odabrao ovaj znak kao privremeni alter ego, što bi za jedan mandat bilo ipak malo previše, a drugi nije posve izvjestan.

Mislim da je pitanje sasvim konstruktivno i na mjestu pa te molim da odgovoriš kad uhvatiš malo vremena, ali ipak što prije da ti postovi ne bi nekim čudom nestali i trag se zameo...

Puno uspjeha u masteriranju, administriranju i studiranju.

Goran Grubišić-Gogo
9A6C

9A2KL

Pridruzujem se izjavama dobrodoslice i nadam se da ce i druzenje na forumu biti konstruktivno. Eto slucajno me konstruktivno zanima dali ce i kada callbook 9A na web-u biti azuriran pa da nam se ne pojavljuju neki "fantomski znakovi" kojih ni u jednom callbooku nema. Puno je vec bilo prituzbi i na adrese i na znakove da nisu u callbooku pa eto mozda je to jedna od konstruktivnih zadaca. Nadam se da je ovaj post konstruktivan.
73's de Leon 9A9L

9A5BEE

Pozdrav :)
Citat: 9a6c
... po kojim ćemo kriterijima vrednovati konstruktivnost diskusije i da li je za potvrdu korisnosti dovoljno da bilo tko od registriranih korisnika izjavi kako mu je rasprava ili pitanje korisno?

jako dobro pitanje. smatram da je konstruktivna diskusija ona u kojoj na neki komentar ili pitanje dolazi pristojan i uljudan odgovor, protuodgovor ili novi komentar. nebi zeljela ulaziti i previse filozofirati o tome sto je konstruktivna rasprava. sigurno da postoji nekih rasprava koje su odredjenim ljudima vazne a drugima nisu pa ne namjeravam suditi o tome.
sve postove u kojima se izrazava misljenje koje je uvredljivo, direktno ili indirekno, ostalim aktivnim i pasivnim citateljima foruma bit ce brisani. postovi koji nisu uvredljivi ali nisu ni konstruktivni bit ce prebaceni u novu rubriku /null i stajat ce obavijest o tome.
dodajem novu rubriku koja ce se zvati pitanja administratoru i moderatoru gdje se moze pitati zasto je neki post maknut ili obrisan i mjesto gdje cete moci stavljati svoje kritike adminu ili moderatorima.

Citat:
Usput, imam jedno pitanje čiji mi je odgovor jako zanimljiv.

Naime, prije nekog vremena imali smo ovdje na forumu dva posta nekog tko se predstavio kao S54KB, a ispostavilo se da taj znak nikad nije izdan u Sloveniji iz čega je razvidno da se pod njim krije netko drugi.

Molim te da nam kažeš s koje se IP adrese javio i čija je to adresa.

pocinjem uvidjati na problem nemogucnosti kontroliranja pozivnih oznaka izvan lijepe nase. naravno, osoba koja je poslala post pod tom oznakom nemora nuzno biti iz slovenije. kada se pojavi takav post trebalo bi odmah reagirati jer logova ima jako puno a bez tocnog datuma gotovo pa je nemoguce dati odgovor na to pitanje.

Lijepi ostatak dana, sil

T93M

Citat: 9A6AA
Citat: t93m[...mislio sam da nemam sta da raspravljam na forumima koje moderiraju tipovi poput tebe.
Tipovi poput mene su Ti dopustili da se ponovo logiraš. Tek toliko.

9A6AA

I ja Ti se zbog toga ponizno zahvaljujem.

Deni, T93M

T93M

Ne bih opet da zatezem ali misljenja sam da clanoivi HRS-a trebaju biti informirani da nisu samo moji postovi obrisani sa ovog foruma.

Takodjer su obrisani postovi od Muje, AB9H koji je koliko se sjecam, velikodusno donirao $200 HRS-u za troskove organizovanja sastanka IARU-a na Murteru.

E sad, nemogu reci u njegovo ime da li je on trazio da se sve izbrise ili je isti "brisac" (za sada je jedin Emir, 9A6AA javno izjavio da je to radio, svaka cast) izbrisao i njegove postove kao i moje.

Ja licno mislim da ja Mujo, AB9H znao pisati i malo provokativnije postove ali isto tako mislim da su njegova misljenja i komentari bili vise u cilju podrzavanja rada HRS-a nego obratno.

Cenzura i moderiranje sa ovakvim postupcima nema nista zajednicko.

Nadam se da ce Silvija uvesti vise reda na ovoj web stranici i zelim joj mnogo uspjeha.

73 Deni T93M / N4EXA

VE3ZIK

Lijep pozdrav.

Kao neko ko ucestvuje pomalo na ovom forumu htio bih reci odnosno predloziti par stvari.

-Webmaster je po meni zaduzen za tehnicku stranu sajta. Znaci, WEB gazda je taj koji sredjuje forum sa tehnicke strane, otvara nove podforume, prati da li sve radi kako valja. Webmaster obicno NEMA VREMENA da obilazi svaku diskusiju i da cita svaki post koji je ostavljen na ovom forumu. Za to postoje MODERATORI.

- Moderator je taj koji se posvecuje jednom ili vise podforuma. Njegov nick (u ovom slucaju pozivni znak) obicno stoji ispod podforuma i zaduzen je za isti, prati diskusije, otvara zanimljive teme, izdvaja ih po potrebi, brise ako je sta potrebno.
Moderatori se cesto dobrovoljno javljaju za rad a Webmaster je tu da im (ne) odobri moderatorstvo na podforumu. Naravno, postoji i ADMIN podforum na kojem se moderatori izmedju sebe mogu dogovarati, ali i predlagati Webmasteru sta i kako treba raditi.
Moderator nema mogucnost da radi tehnicke stveri na forumu, banuje i slicno, ali ima mogucnost pracenja usesnika, uvida u IP adresu i slicno.

Hocu reci da WEBMASTER odrzava tehnicku stranu foruma, a MODERATORI su tu da drze forum "zivim". Istina je da sami ucesnici drze forum, ali bez kvalitetne moderacije mnoge stvari cesto idu u pogresan kolosjek.

Svaki forum treba moderatore, a tako je i sa ovim.

Zelim puno srece kako na fakultetu, tako i ovdje.

Zrinko Zibert VE3ZIK/DL
(friski tata od jucer) :)
73, Zik VE3ZIK, /9A,/E7, /S5,  DK8ZZ, YT3ZZ