• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

PROBLEM SA NAPONOM NA ISKRI

Autor 9A6NFG, 22. Siječanj 2007, 22:35:10

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6NFG

Pozdrav , dali mi neko može pomoći trebam šemu prijemnika ISKRA RP-1B  :? imam problem sa naponom tj, kuha mi trafo  :( , dali netko zna koji bi trebali biti izlazni naponi , :idea:  bolje bi bilo da sam pitao ima li netko ORIGINAL TRAFO  :D , ali mislim da je to praktički nemoće , pomagajte ljudi !

73 de 9A6NFG  JN65TC

9A3CY

73 de Vlado 9A3CY

9A3BMK

Citat: "9A6NFG"Pozdrav , dali mi neko može pomoći trebam šemu prijemnika ISKRA RP-1B  :? imam problem sa naponom tj, kuha mi trafo  :( , dali netko zna koji bi trebali biti izlazni naponi , :idea:  bolje bi bilo da sam pitao ima li netko ORIGINAL TRAFO  :D , ali mislim da je to praktički nemoće , pomagajte ljudi !

73 de 9A6NFG  JN65TC
Hello! Javi mi koje su elektronke u uređaju, onda je lako znati napone.Pozdrav, 9A3BMK                                                                                                              P.S. Jesi provjerio da nije nešto u kratkom spoju na sekundarnoj strani?

9A2US

Prijemnik sa kojim imaš problema..dali je bio dio kompleta RP-1A ,
RP-1B, RP-1C , RP-1D ,..radio je u navedenom kompletu na opsegu od 1,5 mhz do 12 mhz  sa max snagom od 50 wata a smanjenom od 10-20 wata, napajanje je bilo sa 110V , 220V i 24 V , lampe su bile ECC-91 , EL-83, QQE 06/40 , OA 85 , 150 C 1K , Ispravljač je imao oznaku MI-04 , pretvarač je MG-1 , cijeli komplet je bio težak 102,7 kg......imam i taj uređaj i servisnu knjigu za taj komplet iz 1951 godine...73 9a2us
http://web.vip.hr/9a2us.vip/

9A4OE

Stavi sliku prijemnika, pretpostavljam da se radi o komunikacijskom prijemniku koje je svojedobno proizvodila Iskra. Da se pod tom oznakom mozda ne krije model SK-6 na poklopcu zna biti jedna oznaka a na metalnim plocicama na sasiji druga (iza oznaka modela RP15 RP16 se krije Soca56...).

Damir
9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9A6NFG

trafo ima na sekundaru 7 izvoda 2 "debela" tj 6,3V onda ima dvaput 240-250V (mislim) i treću vrijednost na dva izvoda koji su ostali imam neki napon od cca 15-19V nisam siguran, jer kako sam rekao trafo kuha pa ne vijerujem da mijerim neku "točnu vrijednost" :?  znam samo da su lampe ECC, EF, EAA,STV,EZ,ECH ,EL itd

S52PC

Zdravo !

Ja ne poznajem prijemnika RP-1B, ali ako je slučajno tačno da je jednak kao SK-6, onda možeš nači shemu u: RADIOAMATER broj 9, godina 1959.

Mirko

9A6NFG

na ovoj se stranici može viditi prijemnik , ja ne poznajem SK-6 pa ako netko prepozna ovaj iskrin prijemnik sam će moći sudit dali su oni isti

http://www.rigpix.com/miscrx/radioprijemnik_rp1b.htm

9A2US

da..to je uređaj iz tog kompleta...ovih dana bude scanirao dokumentaciju.. 73 9a2us

9A6NFG

Milan imaš inbox 2 moja e maila , hvala ti na usluzi dužan sam ti ....  jedno skeniranje ili rađe jednu dobru "gradeladu"  :wink: , kako kažemo mi u Istri , kada prođeš kroz Rovinj javimise !

73 de 9a6nfg  . :