• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

VU7RG

Autor 9A2JG, 15. Siječanj 2007, 08:21:00

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2JG

Pukli smo ga nakon pola sata što su počeli aktivnost, sinoć na 7 CW.
Radile su dvije postaje, jedna na 7002 za EU, druga na 7021 za USA. Na 3,5 su radile tri postaje, ja sam čuo samo dvije, na 3521 i 3755, na 1,8 samo jedna, ali su je vrijedni Milnarani odma pukli na CW. Vjerovali ili ne, na 1,8 je bila veća ponuda nego potražnja. Manjak postaja(operatora)!
Dobar ulov,
Koki 9A2JG
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A2VJ

Isto sam ga radio nocas na 40m.Odlican CW operator.
                  (((73))) Vel-9A2VJ

9A2JG

Maloprije, točnije u 1906 LT čujem kako neko radi kao 9A4SP (SK, naš klupski kolega Pero Šimundža) postaju VU7RG na 10105! Svašta.

To se nama u klubu događa već par godina sa znakom 9A2A. Stiže određeni broj kartica za veze oko datuma WPX-a, a znamo da mi nismo radili. Da li za onu tisuću kuna naknade Savezu imamo i kakvu zaštitu (znaka)?

Ova VU7 ekspedicija se ne može uspoređivat s onom iz prošlog mjeseca po ničemu, bolja je sto puta. Log on-line za sada uredan, a svi koje sam pitao su "oštećeni" u onoj prošloj neupisivanjem najmanje jedne do tri veze (meni dvije).
Još samo da se "otvori" 28. Danas su bili stidljivo par sati na 28045, slušali 2 up, SSB ništa. Ufamo se!

73, Koki 9A2JG

9A5CW

Koki da nije greska u RX-u :)
9a2a=9a1a
9a4sp=9a4hp ?
73 i gl
73, Pa3k 9A5CW
..................................
B. Đorđević napisa:
Ni EU nije šta je bija, držmo se mi Istre.
On je u Božjim rukama, ka i Papin sobar. Razlika je jedino šta sobar viruje u Boga.

9A2JG

Sigurno nije, prijatelju. Imam indicije, ali nemam dokaze , pa moram mučat. Ostalima to ne smeta.

A ovo večeras sam slušao na svoje uši, VU7RG je ponovio 9A znak nekoliko puta. Nisam sklon alkoholu, nisam na igli, a i uši još dobro služe.
Svašta se čuje po bandu, samo nemaš komu prijavit.

Sjećam se da sam (nehoteć) jedne noći 1968 radio na 6999 umjesto na 7xxx kao što sam mislio. Ja na to bio i zaboravio, a nekoliko mjeseci poslije došlo iz Beograda da me je slušao KMC iz Rijeke, te da sam bio u prekršaju, itd. da ne zamaram. Nije bilo kazne , samo upozorenje, ali zapamtio sam za cijeli život.

GL on the bands,
73, Koki 9A2JG

T99D

Kretenima nikad kraja , pa se onda eto desavaju i takve stvari.Meni je normalno da kad krenes nesto dx-a da radis obavezno lik stane pored i zove uporedo cq na moj znak.I sta ti ostaje drugo nego se ispalit na drugi band.Valjda je to razlog sto u svakoj posiljci karata bude 20-tak karata sa datumom kad nisam niti u mislima bio za stanicom."Valjda to tako treba"
DALibor

9A4WW

Zamislite blamažu na opsegu kada operatorica  VU7MY prozove našeg kolegu iz 9A da joj izdiktira cijeli 9A callbook, jer ga je provalila da radi za više pozivnih oznaka!!! BLAMAŽA!!! Pa onda nek mi neko kaže da je ukidanje telegrafije i dozvola operatorima s bivšom E kategorijom (svaka čast iznimkama) da rade na KV bio dobar potez...

GL de Alen, 9A4WW

9A2JG

Alene nije to ništa. Kod prošle ekspedicije VU7LD operator iz jedne susjedne suverene države (iz bivše YU) napravi 7-8 veza na različite znakove telegrafijom u dvije minute očigledno sa iste postaje. Ja i ekipa iz srednje Dalmacije baš na tom opsegu, na RX frekvenciji VU7LD i sve to slušamo. Ja namjerno nisam htio pisati, da ne bude po onoj, evo opet se on javlja i sl. A i nemaš kome reći.

73, Koki 9A2JG

9A5ADH

Iako je dijelom offtopic , pitao bih, ima li 'ko ideju...
... 'ko bi mogao raditi iz lokatora JN75SL na 50 mega pod contest znakom mog kluba 9A6B. Možda greška korespodenta pri primanju (9A6D)? QSL-ke su vraćene menađeru.

73, DH

9A1UN

Jucer navecer sam ulovio malo vremena i skocio na contest qth, odlicno dolaze radjen na 160/80/40 bez problema

73 Davor

9A2JG

Je, 6R  i 2GF su ga sinoć radili na 3,5 kroz "pustinju i prašumu" EU kulture.
Ja ću sutra i preksutra sa kontest lokacije pokušati na 80 i 160 m. Ujedno čestitam za 160 m QSO.
73, Koki 9A2JG

9A5CW

Odradjen na 10MHz i 7MHz... na 80m nema sanse...
73
73, Pa3k 9A5CW
..................................
B. Đorđević napisa:
Ni EU nije šta je bija, držmo se mi Istre.
On je u Božjim rukama, ka i Papin sobar. Razlika je jedino šta sobar viruje u Boga.

9A6XX

Citat:Zamislite blamažu na opsegu kada operatorica VU7MY prozove našeg kolegu iz 9A da joj izdiktira cijeli 9A callbook, jer ga je provalila da radi za više pozivnih oznaka!!! BLAMAŽA!!! Pa onda nek mi neko kaže da je ukidanje telegrafije i dozvola operatorima s bivšom E kategorijom (svaka čast iznimkama) da rade na KV bio dobar potez...

ne radi se o E operatorima nego upravo suprotno, radi se o "top" operatorima sa top 9A postaja...

VU7 #335 i eto Honor Roll...  :lol:

73,
Hrle - 9A6XX

9A3XZ

Nista niste rekli .....opet mlatite samo praznu slamu  :oops:  :oops:  :oops:

Blamaza da,slazem se ,ali sa vase strane....!!!

daj te imenom i prezimenom i znakom recite tko je to radio ???

podsjecate me na curice sa pocetka srednje skole ...

73 de 9a3xz-Mladen-Pula
Mladen

9A3XZ

jer ovo sto vi ne zelite govoriti o imenima za ovakve medjunarodne sprdacine sta rade pojedinci....i ismijavaju nas pred cijelim svijetom samo vi to ocito ne kuzite je ...

100 puta gore nego sto nas onaj 9a6ah svakodnevno vrijedja i psuje na 3675 i 3725 khz !!!
Mladen