• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

IOTA checking

Autor 9A2EU, 09. Siječanj 2007, 08:09:06

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2EU

Pozdrav svima
Obavijest svima koji su zainteresirani za IOTA diplome
Krajnji rok za slanje QSL karata za pregled checkpoint-u (9A2EU) je 1. veljače 2007. godine. Svi koji pošalju do tog datuma ulaze u godišnju listu kao i Honor Roll listu koje izlaze početkom ljeta. Sve info oko procedure slanja karata, fajlova i naknada za diplome možete dobiti na moj e-mail:
9a2eu at hamradio.hr (at ovdje stoji umjesto @ zbog spamova)
Svima želim što više novih IOTA i DXCC entiteta u Novoj 2007. godini!
73
Zlatko, 9A2EU

9A6AA

Bok Zlatko,
Pretpostavljam da bi odgovor na moje pitanje mogao biti zanimljiv većem broju zainteresiranih pa pitam ovdje a ne e-mailom:

- Da li je potrebno popis IOTA imati u Iotamem-u?

- Ako je odgovor DA, što treba upisati prilikom updatiranja postojećeg programa (bolje rečeno, što treba upisati na mjestu: Select URL to update from and press Go!?)?

Tnx

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A2KL

Nisam Zlatko ali pretpostavljam da bi i ovo moglo pomoci.

http://www.rsgbiota.org/downloads/update.txt

Updatira nove IOTE

i drugi link

http://www.rsgbiota.org/index.php4?countthis=1

mislim da je to to
73's de Leon 9A9L

9A6AA

Bok Leone,
Nisam mislio na to, već da se Iotamem automatski obnovi, upravo onako kako sam gore pitao.
Ipak, sačekajmo Zlatka.

73

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A2KL

Bok Emire.

ja u programu nisam nasao nigdje automatski update osim da sam odes na IOTA stranicu i u downloadu skines svih 9 MB. u Zip-u. Bas bi i mene zanimalo kako drugacije.
73's de Leon 9A9L

9A6AA

Bok Leone,
U glavnom izborniku Iotamem-a, krajnje desno nalazi se (pod brojem 6): "Update Database". Klikom na to dobiješ dvije mogućnosti, odnosno, otvara se padajući meni u kojem piše:
"... via Internet"
ili
"... from File"

Ops! Dok ovo pišem, vidim da u neku ruku imaš pravo: Ovdje pod "...from File", nudi mogućnost da importiraš neki textualni file (update.txt), koji se može skunuti ovdje gdje si Ti rekao:
http://www.rsgbiota.org/downloads/update.txt.

To je dovoljno.
Evo, ja nešto naučio...

Tnx

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A2EU

IOTAMEM nije obvezan za slanje zahtjeva za IOTA diplome. Zahtjev s QSL-kama može biti i na papiru. Na pitanje o update-u ste si sami odgovorili
73
9A2EU

9A2KL

UPS, evo bar jedan od "ministara" koji odgovori na postavljeno pitanje.
73's de Leon 9A9L

9A5CY

Pozdrav,

eto, samo da pohvalim brzinu staloženih Engleza iz RSGB IOTA programa.

Naime, u petak 11.9. dan prije Jaruna sam prijavio svoj IOTA skor putem weba, u subotu na Jarun donio na pregled QSLke i platio traženi iznos za pregled i jedan ''šild'' za IOTA plaketu, a eto već danas 18.9. ''šild'' je stigao na moju kučnu adresu.

Dakle, ni tjedan dana.  Svaka čast na njihovoj brzini.  Jeli i Zlatko 2EU imao prste u tome ????

73,  Dean 9A5CY

9A5CY

Nešto su nam se u zadnje vrijeme aktivirali ovi Indonežani po IOTA-ma...
a i ponešto je ''izmišljeno'' novih IOTA pa je grehota ne koristiti to, tko voli...
Eto, ova zadnja trenutno aktivna AS-200 od JA6TBE/5 mi donosi 1001.rađenu IOTA-u
pa mi eto razloga da se i malo ''falim''  :)  8) 
Još ostaje samo potvrditi ponešto do te ''iljadarke''.
Zlatko 2EU, pripremi se  ;)

73, Dean