• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Posebne poz. oznake

Autor 9A2JG, 28. Prosinac 2006, 07:00:14

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2JG

Jutros slušam na Radio Zagrebu vijesti u 0500 : Otvara se zadnja dionica istarskog ipsilona od Vodnjana do Pule. U eteru ništa.
U Francuskoj se pustio jedan vijadukt, više od godinu dana je radila postaja u tu čast TM7VM.

Na Novom Zelandu čovjek napunio 40 g. amaterskog staža i radi kao ZL40AGY. U Hrvatskoj ih znam bar 15 sa 40 ili više godina u HRS-u.

Svojedobno nam Emir obeća javljanje iz Smiljana sa centralne fešte NT, na kraju ništa. Obeća objašnjenje, ali ga ne dočekasmo.
SRS dade svim svojim članovima koji su to htjeli brojku 150, mi ništa.

Je li ne znamo, nećemo, ili nas, jednostavno, nije briga.

73, Koki 9A2JG

P.S. Valjda ću i ja dočekati qslku 9A0MDC. Brzo će Svijećnica.
I obljetnica.
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A6AA

Citat: "9a2jg"... Svojedobno nam Emir obeća javljanje iz Smiljana sa centralne fešte NT, na kraju ništa. Obeća objašnjenje, ali ga ne dočekasmo...
...Valjda ću i ja dočekati qslku 9A0MDC.

Ne spominji ime moje uzalud!
- iz Smiljana nije uspio raditi jedan drugi operator koji je imao tu nakanu.
- i sam znaš da je 9A0MDC via IT9DAA

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A2JG

Žao mi je što sam obrisao neke mailove pa sad ne mogu prekontrolirat. Ako sam u krivu za Smiljan , oprosti.
A što se tiče 9A0MDC nemoj mi reć da ti i Mato nemate nikakvu odgovornost kao operatori. Bez obzira što je QSL via IT9DAA.
To je ista stvar kao 9A0ST. Ja ga odradi u SRKVS pokaznoj vježbi, posla kartu za simpleks vezu, a ona mi se vrati već sa biroa. A ja onda lijepo zalijepi marku i posla operatoru s kojim sam radio vezu. I još čekam odgovor! Kako stvari stoje načekati ću se.
Ništa osobno.
73, Koki 9A2JG

9A6C

Emire, ipak pojasni malo.

Ako se dobro sjećam, u pitanju su bili sigurnosni razlozi vezani za boravak državnih službenika?

Nije sramota poginuti od boljega...

GG
Ljudi koji o sebi govore u trećem licu uplašeni su, narcisoidni i skromnih mentalnih sposobnosti

9A5CW

kad smo vec kod toga  :)
kako da ja dobijem 9A16LID? Za 16 godina u ovim uzburkanim vodama?
73
p.s. kad ne moze kratki onda je mozda ovaj ok :)
73, Pa3k 9A5CW
..................................
B. Đorđević napisa:
Ni EU nije šta je bija, držmo se mi Istre.
On je u Božjim rukama, ka i Papin sobar. Razlika je jedino šta sobar viruje u Boga.

9A2JG

Ja radio više puta, pa i jučer, ON4DAMIAN, DA0UBOOT, znači štima!
Bez obzira što je jedna podsjećanje na blaženika, a druga na nacističke podmornice iz II svj. rata. Samo nek' se slavi!
73, Koki 9A2JG

9A6R

Ali to nije sve ! Kad smo već kod poz.oznaka vidim da je sada IN imati i više njih,nema veze iz koje države dolazile.hmmmm
Nije mi jasno čemu sve to jer dotični amateri ne žive u toj zemlji, vrlo vjerovatno još nisu ni bili tako a kad će nezna se.
Ili sam ja lud oli mi noge smrde?Dali je to neko pomodarstvo ili što?
Može biti da sam ja ipak zalupani seljak.

DK
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A2JG

U tom duhu upravo radi SC0XMAS na 14026. QSL via biro. 73, Koki

9A5CW

Nema drazeg od QSL-ke djeda Mraza iz OH landa!
OH9SCL :)
73
73, Pa3k 9A5CW
..................................
B. Đorđević napisa:
Ni EU nije šta je bija, držmo se mi Istre.
On je u Božjim rukama, ka i Papin sobar. Razlika je jedino šta sobar viruje u Boga.

9A2JG

I vjerovali ili ne, svakom on šalje QSL kartu via biro, za ne znam koji broj veza. Ovog prosinca, ako izuzmemo VU7LD, najveći je pile-up bio na njemu u par navrata na 14 SSB.
A propo diploma, izdaje se i diploma za održani broj veza tijekom godina s tom postajom. Zainteresiranima mogu potražiti propozicije, nekad su bile zalijepljene kao mali post-it uz kartu, pošaljite PM.
73, Koki 9A2JG

9A6AA

Citat: "9a6r"Ali to nije sve ! Kad smo već kod poz.oznaka vidim da je sada IN imati i više njih,nema veze iz koje države dolazile.hmmmm
Nije mi jasno čemu sve to jer dotični amateri ne žive u toj zemlji, vrlo vjerovatno još nisu ni bili tako a kad će nezna se.

DK
Očigledno, u pitanju je nešto od toga...

Emir, 9A6AA, 4O6AA
"DX never sleeps..."

9A2JG

SCL - Award rules
All contacts after Jan 1st 1986. No bands or mode limits. Every station can count only once.One SWL report per station counts as one contact. Please list QSOs with details and your address.Please enclose 9US$(10E)or 12 IRCs to cover handling and return postage.
Required No of points: Finland 20 p. , EU 15 p. , Elsewhere 10 points.
OF9, OG9, OH9 and OI9 stations gives 1 point, in december 3 points, SCL in suffix gives 5 points, in December 10 points. To apply this award , please send award application adressed to :
OH9SCL/Award, P.O.Box 50, FIN-96101 Rovaniemi, Finland

Mni luck, Koki 9A2JG

9A6C

Prvi korak voda i sapun, drugi korak uputnica pa po broj...

GG
Ljudi koji o sebi govore u trećem licu uplašeni su, narcisoidni i skromnih mentalnih sposobnosti

9A2JG

ON60EKO 14004,7 QSL via bureau via ON4EKO

73, Koki 9A2JG

S55M

Citat: "9a6r"Ali to nije sve ! Kad smo već kod poz.oznaka vidim da je sada IN imati i više njih,nema veze iz koje države dolazile.hmmmm

DK

Reny, emam pojma za druge , ali ja znam za sebe. Pošto sam rodom iz 9A (polovina) a živim u S5, moja VHF aktivnost uglavnom je vezana za S5 brdašca. A HF skoro isključivo za 9A i to sa lokacije kluba, kojeg sam član (1AAX) ponekad pred takmičenjima, a daj bože, neki put i među njima. I baš zbog toga sam se i učlanio u HRS, redovno plačam članarinu, ne zanima me, ko če biti tajnik, a od paket mreže, to što mi treba sređujem sam, pomoču drugih članova kluba i uredno šaljem QSL karte (samo odgovaram). I jasno pored toga imam i 9A pozivnu oznaku (9A8WW iz koje se jasno vidi, da sam "stranac"), koja mi dobro dođe, jer bi se lomio sa 9A/S55M/p mada mi i to nije tuđe. Za razliku od drugih sa USA znakovima, ja svoju koristim, kad god sam na teritoriju 9A.
A za noge ne brini. I moje smrde posle svakog takmičenja (imam svijedoke) :lol:
Adi
Koper-Istra