• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

No.1 Honor Roll

Autor 9A6AA, 25. Prosinac 2006, 23:20:10

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6AA

Kako bih za slijedeći Radio HRS upotpunio prilog o našima u DXCC programu, molim da mi se jave oni koji su do sada osvojili No.1 Honor Roll (bez obzira na vrstu rada).

Tnx

Emir, 9A6AA
"DX never sleeps..."

9A6AA

Evo što imamo do sada:

9A No. 1 Honor Roll:

Phone:
Zlatko,           9A4A

Mixed
RK Varaždin,    9A1HDE
Kruno,         9A2OM
Stevan,            9A2YM
Zlatko,             9A4A
Eugen, 9A7V
Mark,               9A8A
Zdravko,          9A9A

Ima li još koga?

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A6AA

Dajte se malo primirite i ostavite mi post na prvoj stranici barem jedan dan, please!

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A2KL

Mislim da i Koki 9A2TN na svojoj stranici ima da je na honor rolu....
73's de Leon 9A9L

9A8A

Bok !

Vracam Emira na prvu stranu..hi

73's Mark

9A6XX

što se nemože dobiti info o honor rollu direktno iz arrl deska? za kompletni dxcc call sign listing čini mi se plaća se par dolara, ali bi barem informacije biti potpune...  a možda bi i netko iz dxcc helpdeska dao tu informaciju besplatno?!

ovako, uvijek postoji mogućnost da se nekog propusti...

73,
Hrle - 9A6XX

9A6AA

Do not worry Hrle,
Obrađena je kompletna ARRL baza podata. No, tamo sam našao SVE osim ovoga što tražim: 9A No.1 Honor Roll Members
Već sam pisao Billu Mooru u DXCC desk, no on je odsutan do 3. siječnja. Automatic replay me uputio na njegovu suradnicu, no valjda i ona ima produljeni Božić.
Iz prošlogodišnjeg iskustva čini se da se na njih čovjek ne može 100% pouzdati. Više o tome u slijedećem časopisu...

73
... i ne zanima me tko će biti tajniik... U ovom trenutku u glavi mi se mota jedino da upadnem u ekipu za Swains Island Expedition...

Emir, 9A6AA, 4O6AA
"DX never sleeps..."

9A5K

Citat: 9A6AA... U ovom trenutku u glavi mi se mota jedino da upadnem u ekipu za Swains Island Expedition...

Emir, 9A6AA, 4O6AA

Priča se da 3.000 Eur čuda radi....  :roll:

73,
9A5K

9A6AA

Upravo mi se, kao vođa ekspedicije N8S, javio Hrane...
Eh, da je u pitanju samo tih 3000 Eura...

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A2KL

Dignes kredit i namirio si. Taman cifra za onaj jednostavni penzionerski....bez ucesca
73's de Leon 9A9L

OE1EMS

za 9a6aa
mozda si trebao ici kod YU6AO a ne kod 4O3T na dx festival
bilo bi vjerovatno lakse....  :D

73
ems

9A6AA

-Leone, nisi ni blizu iznosa o kojemu je riječ, kada smatraš da se do njega može doći na taj način.

- ems: možda bih u tom slučaju imao neki popust...

Emir, 9A6AA, 4O6AA
"DX never sleeps..."

9A6AA

Citat: 9a2klMislim da i Koki 9A2TN na svojoj stranici ima da je na honor rolu....
Kod (tog) Kokija nije u pitanju Honor Roll No. 1, nego "samo" Honor Roll. Za "No. 1" sam pitao.
Tnx.

Dakle, da vidimo što smo dobili zadnjih par dana:

9A No. 1 Honor Roll, Phone
Stepić Zlatko,   9A4A

9A No. 1 Honor Roll, Mixed
RK Varaždin,   9A1HDE
Dugeč Tomislav,   9A2AA
Matičić Zlatko,   9A2EU
Ferić Kruno,   9A2OM
Knežević Stevan,   9A2YM
Stepić Zlatko,   9A4A
Šarčević Ivo (SK),     9A5I
Čalopa Eugen,   9A7V
Đurin Stjepan,   9A8A
Balen Zdravko,   9A9A

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A2KL

Kad dodjem do tog stadija onda cu razmisljati koja je razlika izmedju tih rolla.
73's de Leon 9A9L

9A6AA

Nije neobično da to oni koji se bave drugim oblicima našega hobija ne znaju razliku.
Dakle:
- Honor Roll No.1. dobijaju (na njihov zahtjev) oni operatori koji u trenutku podnošenja zahtjeva imaju potvrđene sve entitete (ili kako smo prije govorili, zemlje).
- "obični" Honor Roll dobiju oni koji imaju 9 ili manje zemalja, od ukupnog broja živih zemalja u trenutku podnošenja zahtjeva.

Prije priznavanja zadnja dva entiteta (Crna Gora i Swains Island), broj živih zemalja bio je 335. No, oni koji tada nisu zatražili uvrštenje u Honor Roll No. 1, sada moraju potvrditi i te dvije zemlje.

Dakle, oba Honor Rolla odnose se samo na "žive zemlje" (current countries), dok se obični DXCC odnosi na sve potvrđene entitete uključujući i one koji su otišli u ropotarnicu prošlosti...

Dakle, broj zemalja potrebnih za Honor Roll-ove varira iz godine u godinu...

Nisam siguran da je to obvezno štivo na tečajevima, ali dobro je znati.

9A6AA
"DX never sleeps..."