• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Morse Runner - prekrasno

Autor 9A4CW, 17. Studeni 2006, 15:10:34

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A4CW

Dugo nisam naišeo na software koji me tako oduševio.
Čovjek si je dao truda.

Još samo da ima RIT - savršeno... svaka čast

http://www.dxatlas.com/MorseRunner/
9A1CRS contest team

9A4RV

Probaj pritisnuti strelicu gore/dolje pa ćeš i to imati.
:D

73, Romildo

9A5ANB

Odlican program. Zarazan je ko igrica, nemozes prestat.  :?
Uz MorseRunner probajte i RufzXP, taj te natjera do maksimalnih granica i jos malo preko  :o

Skinuti na: http://www.rufzxp.net/

Puno uspjeha u morzanju,
Pozdrav,
Mic, 9a5anb

9A5TO

Pozdrav,

dani su ponovo kraći pa se nađe više i više vremena za vježbanje CW.
Također, i nove verzije su izišle ispod čekića.

73 & CUL

Tom, 9A5TO

P.S. A neprestano padaju i svjetski rekordi i max primljenim brzinama...
«...Dozvoli mi da pobijedim. Ali ako ne mogu pobijediti, dozvoli mi da budem hrabar u pokušaju...»

9A5TO

Zdravo,

meni je najveći problem u WPX vrsti rada (onaj za listu) koncentracija. Treba izdržati sat vremena... Npr. danas sam unatoč nekoliko LIDova i drugih smicalica u prvih 5min odradio 19 QSO, a onda sve manje i manje... Top mi je još uvijek oko 180 Q/h. No ne dam se...

73,

Tom, 9A5TO
«...Dozvoli mi da pobijedim. Ali ako ne mogu pobijediti, dozvoli mi da budem hrabar u pokušaju...»

n1yu

Ne brini WWYC Tome, kada napunis 50 godina bez problema ces raditi 48 sati u CQ WW :-)  Dayton pile-up ima 60+ primljenih pozivnih znakova u 5 minuta.  WWYC YT7AW pravi cuda sa MR.  Iliya, LZ4UU takodjer.  Fabian, DJ1YFK, organizator jucerasnjeg Lidfesta je najbolji na Zapadu.

9A5TO

Zdravo,

ne znam što je navedeni Dayton pile-up (program ili natjecanje koje se tamo održava ili neka osoba)?

Ove dečke osobno znam i stvarno su maheri u CW. Jedino Iliya izgleda kao slabić, jer IT9RYH  ;) ima prijavljeni bolji rezultat u MR, a njegova mlađa sestra je definitivno bolja od njega kako u RUFZ-u tako i u klasičnom primanju CW.

Sljedeći cilj mi je prestići Tvoj score u MR-u  :)
Evo, upravo krećem u današnji pokušaj...

73,

Tom, 9A5TO

n1yu

Dayton pile-up: For 25 years, the contest has attracted the very best CW ops in the world for a furious five minutes of attempting to copy as many callsigns as possible from a tape crafted by Tom, N0SS.

Rezultati iz 1995 godine:
1) W9WI   65
2) K3ZO   64
3) JE1JKL 59
4) K5ZD   56
4) K1TO   56
6) G3SXW  55
6) S56A   55
8) KZ2S   54
8) UA2FJ  54
10) WA8YVR 53
11) K1DG   52

Rezultati iz 2002 godine:
1 VE3DZ 56
2 W9WI 54
3 VE3NE 52
4 N2AA 51
5 N9RV 50
6 9V1YC 49
7 G3SXW 48
8 K3ZO 47
9 N2NC 46
10 K1AR 45
10 K1DG 45
10 K9LA 45
10 S56A 45

Ostale slabije plasmane ex-YU stanica potrazi sam.  Mozes pogledati i EU Friedrichshaffen rezultate pre dosadnog RUFZ.

Ukoliko me naljutis, vracam se na MR iduce godine!

LP MMM S56A, N1YU

9A5TO

Zdravo,

ne znam koliko treba da Te naljutim... ako je dovoljno da prijavim bolji rezultat od Tebe, možeš ga očekivati do kraja ove godine  ;)

Uravo sam odaradio današnji trening pri 55WPM i 4 Activity. Ovaj put 180QSO sa 143MTP, a krenuo sam kao nikad do sada s 42 valid QSO u prvih 10min.
Opet koncentracija, zato odoh u šetnju...

Pogledat ću onaj program, jer broj veza ovisi i o karakteru pile-upa, npr. u starom PED-u sam radio do 40QSO za 5min.

73,

Tom, 9A5TO

P.S. Javio mi se i navedeni 9V1YC  ;D

9A4ZM

Neznam, pa pitam :

1. da li je stvarno Nino IT9RYH osobno odradio rekord za vrh ljestvice ? Ako jest, onda je on fenomen, koliko je bolji od svih (nas) ostalih

2. ili je netko drugi odradio taj rekord, pa "podvalio" IT9RYH ? Onda je taj drugi fenomen kao gore (samo se pitam zašto se onda ne bi prijavio pod svojim pravim znakom?)

3. ili je netko treći "provalio" algoritam za "check validity", pa može prijaviti reztultat koji hoće, pod znakom koji hoće

4. osim ako nije sam autor programa, da (nas) ostale isprovocira za što bolji rezultat

Zna li netko ?

73 de Maki

CW prvak JNA 1971. (pa što sam radio posljednjih 36 godina, da sam sada slabiji nego onda ?)

9A5TO

Zdravo Maki,

ne znam služebeno, ali mi se točan čini odgovor najbliži broju 3. Netko je cinički htio pokazati koliko je Nino "ispred svih nas", kako na BAND-ovima tako i ovdje.

Ipak je LZ4UU top u ovoj disciplini, što je pokazao i u rujnu u BG gdje je osvojio zlato u HST modu...

Pisao sam autoru s napomenom da malo ažurira listu (izbaci besmislene znakove), ali niti je to učinio, niti mi išta odgovorio. Možda ako primi još koji mail to i učini  ???

73,

Tom, 9A5TO

n1yu

15 YU1 288 212 61056 2005-08-21

Ovo je bila prva provala algoritma prijave rezultata sa strane YU programera u nastavku rata sa NATO.  Dugo je to bio "najbolji" rezultat jer ga autor programa nije hteo izbrisati, a autoru provale ostala vecna sramota.

Tesko ces ti Maki odrzati CW kondiciju na UKV :-)