• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Coax H-1000

Autor 9A4QV, 08. Listopad 2006, 16:16:43

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A4QV

Pozdrav,

Evo na newsima kod nasih prijatelja bezicnjaka, (od kojih i dalje ocekujem kojih 10tak stranica da popune casopis, je li tako bilo) naisao sam na dosta povoljnu ponudu (kako kome), ali kazu da coax nije kineski, dostava na kucnu adresu HP-expresom, itd.

http://www.mareadria.net/shop/home.php?cat=4

Pozurimo da i ovaj ne zavrsi na otpadu, jer kazu samo bakar, nema aluminija u njemu.

Adam

9A3TA

Lijepo molim, pročitaj što si pisao o meni i mom kablu, pročitaj gornji post, pa mi objasni, jer ja ne razumijem ?!?!?

Evo i link da se ne mučiš tražiti:

http://www.hamradio.hr/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=2269

Srdačan pozdrav
Prodajem ili mijenjam opremu...

9A4QV

Pozdrav,

Sada meni nije jasno sta si ti htio reci ovim postom,
Ali vidljivo je da se ono sto si ti prodavao i ovo ne moze mjeriti ni kvalitetom ni cijenom ni bilo cim drugim.
Po meni ponuda je dosta povoljna sto se tice nasih uvjeta.
Pa Belden H-1000 nije ni blizu RG-213 ili se varam, pa reci u cemu je problem, da se dogovorimo.

GL,
Adam

9A3WP

Nego ima li netko podatke za nešto tipa RL-1000, jako me podsjeća na ovo što spominje Adam !? Pretraživanje Interneta nije mi dalo nikakav konkretan podatak...

73 Goran, 9A3WP.
<<<
OP: Goran QTH: Zabok
@9A3WP @DK3WP

9A3TA

Belden H-1000 od nekud ili Belden RG-213 Belgija?

Cijena njihova i cijena moja kao u DL. Samo faktor 2 cijela nešto.

Radioamaterima odličan i jedan i drugi.

Moje ne valja, a ovo požurimo kupimo.

To pitam.

I čekam da njih javno pitaš da skinu maržu, jer nisu skuplji od DL.

O ogledalu pričam.

Srdačan pozdrav

9A4QV

Pozdrav,

Evo kad bas zelis znati, kopirao sam post koji je napisao netko iz njihove firme:

Kabeli su Belden i to iz tvornice u Belgiji (nisu Japanski)
H1000 je ekvivalent LMR/CNT/WBC/HDF 400, H155 je ekvivalent LMR240.
Gubici su takođe jako slični. Kabeli nemaju smolu kao LMRxxxDB

U H1000 nema aluminija ili kositra nego čisti bakar.
H155 je fleksibiliniji od LMR240

Krimpanje se ne naplačuje, iz Zagreba šaljemo HP Expressom što je oko 25 kn
i stiže uglavnom u roku 18-36 sati.

Dakle, roba nije kineska ni japanska.

Sto se ogledala tice i koaxa, koax koji ti prodajes moze se po kvaliteti sakriti prema H-1000, to znaju svi koji se imalo razumiju u kablove.
Njihov kabel je bolji, a tko ce koristiti koji kabel i za koje svrhe to ostaje na izbor svakome. To da je tvoj coax u rangu H-1000 mozes prodavati i dalje (ali vidim bas i ne ide).

A ogledalo, pa sam sebi skaces u usta, u onome postu si rekao da ce koax na otpad, presu ili sta vec 15.09 pa neka ljudi pozure jer poslije tog datuma vise nema.
Ali gle cuda, opet se taj coax prodaje na malim oglasima i to datum 05.10.
To je tvoja osobna stvar, tvoje poslovanje i ja se u to ni ne zelim mjesati ali kad ogovoris o ogledalu ili obrazu onda mislim da ti tu nemas sta nikome "soliti".
To ti je samo jedan primjer, a ima ih jos, no...

I svrha ovog posta je proslijediti ljudima korisnu informaciju, pa kome odgovara, taj ce je znati iskoristiti isto kao i u tvom slucaju. Kome je odgovaralo taj je kupio, kome nije, taj je vjerovatnije nasao nesto sto mu odgovara.

A cijena je koliko vidim povoljna usporedjujuci je sa cijenama u Engleskoj, vidim u sloveniji je 1,90 Eura itd itd.

Adam,
9A4QV

9A3QN

Citat: "9a4qv"Pozdrav,

Evo na newsima kod nasih prijatelja bezicnjaka, (od kojih i dalje ocekujem kojih 10tak stranica da popune casopis, je li tako bilo) naisao sam na dosta povoljnu ponudu (kako kome), ali kazu da coax nije kineski, dostava na kucnu adresu HP-expresom, itd.
Ne bi li ponuda/potražnja ipak bila malo prikladnija za postove ovakve vrste?

A isto tako sam malo skeptik prema naručivanju ičega od bilo koje firme koja nije u stanju napisati 5 rečenica bez pravopisnih grešaka (kao što je, npr., slučaj sa stranicom na koju si poslao link). Ili je možda frekvenicija namjerno tako napisana, s obzirom da se ponavlja u različitim padežima?

73
Kristijan
9A3QN

S55M

Da ne govorimo o podacima za gušenje, koji su napisani u stilu "gušenje na 5dB-0,7dB. Na šta? Na kilo kukuruza ili na vreču krumpira :)
Adi
Koper-Istra

OE1EMS

e moj je koax najbolji.........

al´nije za prodaju......

73
ems

9A2KL

Moja mama najbolja kuha.
73's de Leon 9A9L

9A3TA

Točno, H-1000 je bolji od RG-213, i više nego duplo skuplji. A RG-213 je valjda od papira. Nema bakra, nema izolacije, nema ga, proziran je ...

Kabla RG-213 je naručeno još, jer za otpad nije ostalo.

I ako ovo i moje i tvoje nije reklamiranje, ne znam kako se to zove. A protiv toga si nekoć bio. O tome ja drobim.

Kakvo proslijeđivanje informacije? Svašta.

Leone, oprosti, ali moja punica kuha najbolje.

9A5ADH

Nije točno, moja punica kuha najbolje  :lol: .

9A2KL

Blago meni ...ja ni nemam punicu. A zato imam susjeda koji ima SIDU. A sida radi takve kolace......

I necu vam dati adresu
73's de Leon 9A9L

VE3ZIK

Leon voli crni kruh, provjereno 100% :)

Ja inace radim sa skromnih 100W pa mi je tanki RG58 vise nego dovoljan ;) A, i lagan za Moxon stapove... ;)
73, Zik VE3ZIK, /9A,/E7, /S5,  DK8ZZ, YT3ZZ