• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

VHF LOW POWER - NOVI TREND ?

Autor 9A3WP, 04. Rujan 2006, 08:31:46

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A3WP

IARU VHF C'TEST 2006.

Čestitam svim učesnicima na ostvarenim rezultatima i zahvaljujem se svim korespodentima na održanim vezama. Vremenske prilike su bile po meni neočekivano dobre tijekom kompletnog vikenda. Također prilike na opsegu bile su više nego dobre. Mnoštvo zanimljivih veza, udaljenosti, prefixa...

Nažalost SMETNJE nastale od nekoliko radiopostaja su na našoj lokaciji bile strašne. U nedjelju prijepodne na SSB-u se nije mogla pronaći slobodna frekvencija, pa sam se nakon višekratnog prelistavanja opsega odlučio za pozivanje na telegrafiji. Možda nećete vjerovati, ali nekoliko SSB signala se tako lijepo demoduliralo na CW opsegu toliko snažno da se nije mogao primati čak niti lokalni telegrafski signal - naravno sa isključenim pretpojačalom !!

Sad gledam prijave rezultata slovenskih radiopostaja na http://slovhf.net i
gle čuda: uz više od polovine prijavljenih rezultata piše da se radilo sa maksimalno 25W snage odašiljača !! Svaka čast, pogotovo na rezultatima ostvarenima tom snagom !!

Malo više o našem (9A1W) pogledu na natjecanje i našem rezultatu na:

http://hamradio.hr/9a1bij/izv_akc.php?What=Preg&ID=82

73 Goran, 9A3WP.
<<<
OP: Goran QTH: Zabok
@9A3WP @DK3WP

9A1UN

Cestitke deckima iz 5Y za novi 9A rekord i predjenih 300k km

73 Davor 9a1un

9A2KL

Gorane!

Sta mislis kako je nama bilo na citavih 100 m nadmorske visine. Neki su bili 60 db u plusu a QRB je oko 350 km. I po defaultu nitko ne okrece prema ZD jer smo van svih puteva. Iz S5 nista neide preko nas a po 50 khz spricanje. Mogu zamisliti kak je to izgledalo kod vas ili negdje na putu prema OK ili SP ili nedaj boze YU.
Ocito da su neki postavili decimalni zarez iza 25,00 W....HI
73's de Leon 9A9L

9A4CD

Iako nisam vec duže vrijeme aktivan na VHF natjecanjima
znam ponekad poslušati na 2m FM-u čisto da ćujem koga ima
i šta se može iz grada čuti na tom modu i čovjek bi se iznenadio
koliko ima harmonika i špricanja po kanalima od nekoliko ljudi a posebno od jednog....

Što se tiče tih 25 watta ja stvarno vjerujem da su ih ti ljudi
imali prije ulaska u čarobnu kutiju, na izlazu su samo razlike u
nijansama.

73's
Igor
9A4CD

t92rmj

Da li neko posjeduje uredjaj FT 857 D i da li je zadovoljan s njim?