Pozdrav svima,
Evo nisam radio u posljednjem kontestu a vidim i bolje da nisam.
Kolko vidim na webu, ima dosta prituzbi na dosta postaja.
Pa se onda pitamo zasto je sve manje i manje ljudi u ukv natjecanjima.
Jedan od razloga je vjerovatno i taj.
Sto se tice Alpe adria, istina je sta 3NC kaze za signal S55M, nemam nista osobno protiv njega, ali istina je uvijek istina.
Problem se pojavio u drugom dijelu kontesta, prvi dio koliko sam ja cuo nije bilo toga od strane S55M u drugoj polovici da, cuo sam ga na dvije frekvencije.
Nisam ga htio snimati kao sto sam snimao i onog talijana i stavio to na web.
Uglavnom slicna stvar se desava i kod S55M ali ne toliko jako izreazeno.
Ono sta neki kazu, da nasi uredjaji ne valjaju, mozda su i u pravu, mislim da bi se onda trebalo odrzati ukv natjecanje samo za one koji imaju prave uredjaje, njih 4,5 ili 6.
Pa neka se natjecu, a svi mi sa diodnim detektorima mi cemo slusati Radio Vatikan na srednjem valu (ako nam ovi ne budu smetali)
By the way ne znam sto je dobar uredjaj, K2 mozda, koliko citam na ozbiljnim njemackim stranicama koji su testirali mnogu opremu, taj K2 ima najlosiji predajni signal od svih do sada napravljenih uredjaja.
Ah, da sta ja tu pisem, nije problem sta oni imaju los izlazni signal, problem je u nasem ulaznom dijelu prijemnika koji ne bi smio primati te signale koji se pojavljuju po bandu.
Dakle mi cujemo ono sto u biti i ne postoji, bas smo neke amatercine.
Ili u prevodu cujemo i previse.
Necu raditi nikakve usporedbe, jer nije ni mjesto snimati cu sve konteste, barem za to ima mjesta na HD.
Pozdrav jos jednom svima,
GM/9A4QV
Bas sad gledam po webu, kako to da kod ovih engleza nema takvih problema? Biti ce da oni ne rade sa tako jeftinom opremom koju mi koristimo.
:?