• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Kako to radi Kekec (mali)

Autor 9A4QV, 20. Kolovoz 2006, 21:13:15

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A4QV

Pozdrav,

Evo e-mailao sam edi file Alpe-Adria UKV kontesta na dvije adrese, nasem menadjeru i Slovenskom.

I ugodno sam se iznenadio kad sam primio povratni mail, naravno od nasih susjeda, ovoga sadrzaja:

Lep pozdrav!

Potrjujem, da sem prejel vas e-mail.

9A4QV.edi
Preracunani rezultati / Recalculated claimed score:
Klicni znak / Callsign: 9A4QV
Band / Band: 144 MHz
Lokator / Locator: JN74BX
Kategorija / Category: C
St. zvez / QSO's: 104
St. tock / QSO Points: 22625
Skupno stevilo tock / Total score: 22625
Znak ODX-a / ODX Call: DF0HF
Lokator ODX-a / ODX locator: JO50SF
QRB ODX-a: 615
Konec povzetka za / End of summary for 9A4QV.edi
Sporocilo generirano z UKV robotom by S52AA / Message generated by VHF robot by S52AA

Za svaku pohvalu,

9A4QV, Adam

9A3WP

Slažem se Adame, "fantjem" svaka čast !

Malo su se pomučili oko programiranja, ali sada ne moraju previše razmišljati o obradi podataka i potrebnoj količini vremena da se to poluautomatski ili ne daj Bože ručno radi. Skoro da se to sada radi "samo od sebe".

Kad smo već kod pohvala, koliko se ja sjećam skoro od kada je PC-a u našim redovima (dakle već nekih skoro 20 godina) koristimo se na UKV-u najviše slovenskim (besplatnim) VhfCTest DOS programom. Također susjedi su nam kad god je trebalo (besplatno) ustupili najnovije verzije VhfCheck DOS programa za obradu EDI logova.

Općenito osobno sam oduševljen količinom energije i uspjeha koji Slovenci ulažu i postižu u smislu tehničkog obrazovanja nacije. A znali su iskoristiti EU pristupne programe npr. "Phare". Rezultate možeš vidjeti u smislu Packet radija, ATV-a, Matjaž (S53MV) & Brane (S57C) i da ne nabrajam sada čijih sve projekata.

Malo stanovnika (od toga puno radioamatera), ali su (barem tehnički) OBRAZOVANI i postižu rezultate vrijedne divljenja !!

73 Goran, 9A3WP.
<<<
OP: Goran QTH: Zabok
@9A3WP @DK3WP

9A4OE

Tako to rade ljudi koji su svjesni svojih obaveza koje su poreuzeli na sebe, a samim tim cino i svoj ugled za razliku od nasih kojima je bitno da se znak i ime nadje u bilo kakvoj komisiji koordinaciji ili neznam ni ja u cemu sve ne. Preuzete obaveze i zadaci i tako ce se same rijesiti prije ili kasnije, a ti se Adame misli dali je tvoj log uredno primljen od strane naseg menadjera ili kako se to vec zove.
Ovo nema veze sa spomenutim takmicenjem nego opcenito bilo je dosta raznih pitanja ovdje na forumu, ali u pravilu u raspravu se ukljucuju obicni clanovi  od ohih zaduzenih  za pojedina podrucja ni glasa.
9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

S55M

I u S5 ima takvih :(   Dobro, što je sada VHf manager S53RM pa če sve skupa opet krenuti na bolje.
Adi
Koper-Istra