• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

Otpad

Autor 9A4OE, 10. Kolovoz 2006, 10:17:15

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A4OE

9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9A2US

Da , ali za razliku od Slovenije gdje vojnu opremu slobodno kupiš na otpadu  ( ako je uspiješ pronaći prije nego se uništi ) , kod nas recimo možeš imati velikih problema jer  nakon kupnje na otpadu odmah postaje skupa i sofisticirana oprema i zabranjena za držanje i posjedovanje ( kolekcionari vojne opreme ) , a na otpadu u Sesvetama ( Sava promet ) , svojevremeno Glina otpad , Jakuševac , i drugi meni nepoznati otpadi tih je uređaja bilo na tone i tone i mogao je kupiti svatko tko je šta htio a čija je sada greška u Ministarstvu obrane i to nije uništeno neznam..uglavnom bolje se baviti ribolovom nego sakupljanjem radio uređaja...  :(
73 9a2us

9A2US

Da , ali za razliku od Slovenije gdje vojnu opremu slobodno kupiš na otpadu  ( ako je uspiješ pronaći prije nego se uništi ) , kod nas recimo možeš imati velikih problema jer  nakon kupnje na otpadu odmah postaje skupa i sofisticirana oprema i zabranjena za držanje i posjedovanje ( kolekcionari vojne opreme ) , a na otpadu u Sesvetama ( Sava promet ) , svojevremeno Glina otpad , Jakuševac , i drugi meni nepoznati otpadi tih je uređaja bilo na tone i tone i mogao je kupiti svatko tko je šta htio a čija je sada greška u Ministarstvu obrane i to nije uništeno neznam..uglavnom bolje se baviti ribolovom nego sakupljanjem radio uređaja...  :(
73 9a2us

9A3AMQ

E moj imenjače to ti je tako kod nas.
Nitko se nije sjetio da pokupi svu tu opremu koja je korištena na našim prostorima......koja je koštala cijelo bogatstvo....a za koju smo svi mi (htjeli ili ne htjeli) davali lovu iz naših plaća.
Nitko se nije sjetio da napravi muzej sa tom opremom da sadašnje i buduće generacije vide što je od opreme bilo korišteno te koliki milijuni , milijarde dolara iliti dinara su bile potrošene na razno razne uređaje.
Lakše je to sve skupa uništiti i pustiti zaboravu, a kad se kod nas nađe pojedinac koji to nastoji skupiti i spasiti od zaborava onda ga treba kazniti i sankcionirati.
Kako postoje pojmovim kao što su genocid, kulturocid ovo što pojedinci rade iz neznanja ili iz nekih drugih razloga za mene je obični TEHNOCID !!!! ili seljački rečeno uništavanje tehničke baštine.
Ne zaboravimo da su ti uređaji bila djela naših inžinjera i tehničara koja su ista stvorili.
Zato ne dopustimo da to nestane i sačuvajmo od zaborava.

73 de BOXI   9A3AMQ

9A8DU

Osobno posjedujem kolekciju radio uređaja namjenjenih za vojsku,Kupovaosamih koje gdje Hrvatska BiH itd.Pri uvozu uredno prijavio,nikada do sada carinu platio,prijavio Hrvatskoj agenciji za telekomunikacije,dobio valjanu dozvolu,zatomi nije jasno o čemu pričate ,zanimame tkoje i kakvih problema imao? Pljuvanje bez iznešenih argumenata nitkome ne služi na čast 73 Drago 9a8du
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A7PSS

Citat: 9A8DUOsobno posjedujem kolekciju radio uređaja namjenjenih za vojsku,Kupovaosamih koje gdje Hrvatska BiH itd.Pri uvozu uredno prijavio,nikada do sada carinu platio,prijavio Hrvatskoj agenciji za telekomunikacije,dobio valjanu dozvolu,zatomi nije jasno o čemu pričate ,zanimame tkoje i kakvih problema imao? Pljuvanje bez iznešenih argumenata nitkome ne služi na čast 73 Drago 9a8du

problem je što neki švercaju te uredaje i debelo zarađuju na njima
relacija t9-9a,a sve pod izlikom skupljanja starih uredaja
neki misle da je to isto kao skupljat gov_a po cesti

9A2US

Zanimljivo..daj mi samo objasni na koj način si uvezao iz Bosne bilo koji uređaj od JNA i tko ti se točno potpisao u dozvoli koju navodiš...ja sam također prijavio uvoz 2 komada RUP-12 i carinik je odgovorio da je to smeče i niš koristi i uvezao sam bez ikakvog plačanja bilo kakvih davanja ali nakon 20 dana mi je došla ekipa iz USKOKa i dobio sam kaznenu prijavu da sam uvezao sofisticiranu opremu koja se nemože uvesti u RH bez posebnih dozvola..usput su pokupili oko 35 drugih uređaja a između ostalog i veliki dio mjernih uređaja ( frekvencmetar, swr metar , wat metar itd itd ) , uredno sam dobio potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta i čekam sada šta mudraci budu odlučili o toj sofisticiranoj opremi..trenutno još uvijek imam 150 radio uređaja od JNA i USA itd...največi dio opreme koji mi je oduzet su bile Motorole Spectre , gp300 , gm300 , visar , gm900 , gm350...i prošle godine prilikom obnavljanja dozvole za uređaje koje imam uredno sam i njih prijavio i nisu mi odobrene da ih registriram jer mi je napismeno došla obavijest da se po novom zakonu motorole više nemogu registrirati ( kao razlog je da nemogu raditi u radio amaterskom području 144-146 , mada sam ih programirao sve i jednu na amaterski band )...
A šverc tim uređajima...slobodno navratite i vidječete kolekciju ( još uvijek ) od 28 kompletnih RU-20 koje se prodaju po ebayu od 500-1400 eura  po komadu, starih BC-a 312 , 669, 348, 211, 191, Racala , itd itd..
9a7pss ..pogiješio si..uređaji iz T9 idu za DL, I , G, W, J, i ostale svjetske zemjlje a pogledaj na www.ebay.com tko ih prodaje iz 9a ..sve piše i ime i prezime...
73 9a2us
www.qsl.net/9a2us   još uvijek blokirana od strane MUPa pa se nemože vidjeti moja kolekcija  :(

9A3QN

Citat: 9a2us
www.qsl.net/9a2us   još uvijek blokirana od strane MUPa pa se nemože vidjeti moja kolekcija  :(

Meni se stranica skroz normalno otvorila. Doduše, jako bi me začudilo kad bi hrvatski MUP imao ikakve ingerencije (pa tako i mogućnosti da "blokira" neku stranicu) nad serverima smještenim u USA.

73
Kristijan
9A3QN/M0NKC

9A2US

a neznam..meni se isto otvori početna stranica ali ne i linkovi na njoj ( army galerija , o meni , linkovi) ??) .. :(    al nema veze ..upravo radim drugu stranicu koja bude radila OK